Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

«Θα μειώσουμε τη φορολογία των επιχειρήσεων»

Να ξεφύγουμε "από τον φαύλο κύκλο της καταστροφολογίας και της μιζέριας", ζήτησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως οι Ελληνες, όπως και στο παρελθόν, θα τα καταφέρουν και στη σημερινή δύσκολη συγκυρία.

Αν τον πρώτο χρόνο η κυβέρνηση έριξε το βάρος στη δημοσιονομική προσαρμογή, τώρα το βάρος πέφτει στην αλλαγή όσων οδήγησαν στην κρίση και σε ένα διαφορετικό πρότυπο ανάπτυξης που δεν θα στηρίζεται στην κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα, είπε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία σε εκδήλωση του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη και αφού άκουσε πρώτα τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων.

Η κυβέρνηση πολύ θα ήθελε να μειώσει τη φορολογία των επιχειρήσεων, αλλά η οικονομική συγκυρία δεν το επιτρέπει, τόνισε ο πρωθυπουργός και εγγυήθηκε πως αν χτυπηθεί η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή, τότε θα μειωθούν η φορολογία και οι εισφορές των επιχειρήσεων. Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει ένα φιλικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις, χωρίς διαφθορά και γραφειοκρατία.

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί και με το νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη η πόλη αλλάζει, και από την εσωστρέφεια, τον συγκεντρωτισμό και τις πελατειακές σχέσεις περνάει στην εξωστρέφεια. Αργά αλλά σταθερά βήματα αλλαγής γίνονται σε όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη, επισήμανε.

Απευθυνόμενος σε όσους μιλούν για ανάπτυξη, έθεσε το ερώτημα: «ποια ανάπτυξη θέλουμε;», για να απαντήσει: «Όχι επιστροφή στην ανάπτυξη του παρελθόντος που ήταν κρατικοδίαιτη και στηριζόταν σε "θαλασσοδάνεια" ή στις επιδοτήσεις καταδικασμένων επενδύσεων. Αυτό το μοντέλο ανάπτυξης απέτυχε, διότι κατά 75-80% στηριζόταν στην κατανάλωση προϊόντων εισαγωγής. Η κυβέρνηση προωθεί ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης, την πράσινη βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία στηρίζεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, στην ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών. Εχει ένα ρεαλιστικό σχέδιο για τη βελτίωση της επιχειρηματικότητας, την προώθηση της καινοτομίας».

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους εκπροσώπους των φορέων ιδέες και προτάσεις, καθώς, όπως είπε, στόχος της κυβέρνησης είναι η υγιής επιχειρηματικότητα με μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας.

Για τη Βόρεια Ελλάδα παρατήρησε πως ο ρόλος της είναι κομβικός. Υπάρχουν τεχνογνωσία, εμπειρία, καινοτόμες επιχειρήσεις και τόνισε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να αυξήσει την εξωστρέφεια της και η αύξηση των εξαγωγών, είναι η πρώτη ένδειξη των αλλαγών που έχουν γίνει.

Παράλληλα, έδωσε μεγάλη σημασία στην καταπολέμηση της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας, διότι, όπως είπε χαρακτηριστά, κάθε φορά που συζητάει στο εξωτερικό για επενδύσεις, οι ενδιαφερόμενοι του θέτουν αυτά τα δύο ζητήματα.

Την Παρασκευή επίσης, ο πρωθυπουργός μίλησε και στο γεύμα εργασίας της τακτικής συνάντησης που πραγματοποιεί το "Euro 50 Group", με θέμα "η Ευρωζώνη σε σταυροδρόμι" και το οποίο η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη, ως μόνιμο μέλος του φόρουμ, φιλοξενεί στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα.

"Χτίζουμε κάτι διαφορετικό στην Ελλάδα, το ίδιο οφείλει να πράξει και η Ευρώπη, να αλλάξει τα πράγματα και να πάρει τη μοίρα στα χέρια της" τόνισε ο κ. Παπανδρέου, μεταξύ άλλων.

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι η κρίση ανέδειξε κενά στο κοινό μας νόμισμα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι ένα νόμισμα "χωρίς αφεντικό" και χωρίς κοινό υπουργείο Οικονομικών.

Τόνισε δε, ότι η ΕΕ πρέπει να προχωρήσει σε ένα ισχυρό μοντέλο οικονομικής διακυβέρνησης, ώστε να αποτραπούν εξελίξεις που, αν αφεθούν, θα δημιουργήσουν ανεπανόρθωτα προβλήματα, ενώ επισήμανε ότι πρέπει να υπάρξει μετεξέλιξη σε μια Ευρώπη με κοινή οικονομική πολιτική και ότι η χώρα μας είναι αποφασισμένη να στηρίξει το "άλμα" που απαιτείται γι'αυτό.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τις προτάσεις του για την έκδοση ευρωομολόγου, κάνοντας λόγο για ένα "ισχυρό εργαλείο, που είναι κρίμα να μην διαθέτει η ΕΕ".
Απάντηση από το χαμπαρακη .

Το άλλο με τον τοτο το ξέρετε?

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...



Feel free to surf to my website: carpet cleaning calgary; ,

Powered By Blogger