Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Εκτός δομών ενήλικες και παιδιά ΑμεΑ με πρόσχημα την προστασία της υγείας

Δεν έχουν θέση στις δομές αναπηρίας ανεμβολίαστα παιδιά, σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας

Τα ρέστα από ενήλικες αλλά και παιδιά με αναπηρία ζητάει τώρα η κυβέρνηση, στήνοντας και εδώ το βολικό σκηνικό περί εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων που και η ίδια τροφοδοτεί για να καλλιεργήσει την «ατομική ευθύνη» και να καλύψει την εγκληματική της πολιτική σε βάρος της υγείας του λαού. Η υφυπουργός Εργασίας, Δ. Μιχαηλίδου, απαντώντας χτες στη Βουλή σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Λαμπρούλη, ξεκαθάρισε χωρίς ενδοιασμούς ότι τα ανάπηρα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί δεν έχουν θέση στις δομές αναπηρίας!

Ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις δύο εγκυκλίους που εξέδωσε στα τέλη Αυγούστου το υπουργείο Εργασίας δίνοντας εντολή να μη γίνονται δεκτοί στα ΚΔΑΠ ΑμεΑ και στα Κέντρα Διημέρευσης και Φροντίδας ΑμεΑ (ΚΔΗΦ) οι ενήλικες και τα παιδιά με αναπηρίες που δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ έθεσε σε αναστολή τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στις δομές αυτές.

Οπως σημείωσε, η κυβέρνηση με αυτή της την απόφαση θέλει «να κρύψει στην πράξη την άρνησή της να πάρει πραγματικά μέτρα προστασίας από την πανδημία για τους περιθαλπόμενους και υποστηριζόμενους, αλλά και τους εργαζόμενους στις δομές αυτές. Ομως, την ίδια ώρα έχει οδηγήσει σε απόγνωση χιλιάδες οικογένειες. Από την άλλη, στα ειδικά σχολεία και στα ιδιωτικά Κέντρα Ειδικής Αγωγής δίνεται η δυνατότητα στον ανεμβολίαστο πληθυσμό να πηγαίνει και με self test ή άλλου είδους τεστ, όπως, δηλαδή, συμβαίνει και στα τυπικά σχολεία, στα ειδικά σχολεία και ιδιωτικές δομές των οποίων ο πληθυσμός έχει ανάλογα χαρακτηριστικά με τον πληθυσμό των ΚΔΗΦ, αλλά και των ΚΔΑΠ ΑμεΑ.

Κάλεσε την υφυπουργό να πει αν το υπουργείο θα αποσύρει τις απαράδεκτες εγκυκλίους και αποφάσεις και τι μέτρα θα πάρει για την ολοκληρωμένη και εξειδικευμένη ενημέρωση από ειδικούς, στις οικογένειες, αλλά και στους εργαζόμενους αυτών των δομών για την επιτακτική ανάγκη του εμβολιασμού, εξασφαλίζοντας παράλληλα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, με άνοιγμα νέων δομών, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, προκειμένου να επιτευχθεί και η αραίωση του πληθυσμού των παιδιών και των ενηλίκων που συμμετέχουν στα ΚΔΑΠ και στα ΚΔΗΦ.

Η υφυπουργός, αφού απέφυγε να δώσει απάντηση στα συγκεκριμένα ερωτήματα του Γ. Λαμπρούλη, προσπάθησε να πείσει προκλητικά ότι «έχουμε θωρακίσει τις κλειστές και ανοιχτές δομές μας πολύ καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα» και αποφάνθηκε ότι «τώρα κάνουμε μια συζήτηση και ακούω και διάβασα τα ερωτήματά σας σαν να μην υπάρχει το εμβόλιο»! Ενώ ρίχνοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης στα παιδιά με Ειδικές Ανάγκες είπε πως «αν οι δομές αναπηρίας βάλουν μέσα μη εμβολιασμένα παιδιά, τότε κινδυνεύουμε να κλείνουν κάθε τρεις και λίγο (...) Οχι, τα παιδιά αυτά δεν μπορούν να έχουν την καθημερινότητά τους γιατί δεν εμβολιάζονται». Θέλοντας δε να καλλιεργήσει και τον κοινωνικό αυτοματισμό εμφάνισε επιστολή μητέρας, όπως είπε, προς το υπουργείο που «είχε πάρα πολύ μεγάλη αγωνία μην τυχόν και πάρουμε την πολιτική μας πίσω, ανοίξουμε τις δομές και στα μη εμβολιασμένα παιδιά».

Ο Γ. Λαμπρούλης, σχολιάζοντας τις απαράδεκτες δηλώσεις της υφυπουργού, ανέφερε ότι την ώρα που η κυβέρνηση κόβει και ράβει τα πρωτόκολλα υγείας στα μέτρα των επιχειρηματικών ομίλων, δεν έχει πάρει ούτε ένα μέτρο υπέρ του δημόσιου συστήματος Υγείας, για να αφήσει χώρο να αλωνίζουν οι ιδιώτες, χώρια τα αμέτρητα δωράκια προς τους επιχειρηματίες της Υγείας. «Κουνάτε το δάχτυλο στον λαό, στους εργαζόμενους και στα ΑμεΑ να αποδεχθούν αυτήν την πολιτική. Διαφορετικά, ή πετάτε εκτός δομών τα ΑμεΑ ή, όπως ήδη υλοποιείτε, αναστέλλετε την εργασία και περικόπτετε μισθούς εργαζομένων, αποδεικνύοντας πως η διαχρονική αντιλαϊκή πολιτική τόσο των προηγούμενων κυβερνήσεων όσο και της δικής σας δεν έχει πάτο», τόνισε.

Κάλεσε τους εργαζόμενους, τον λαό, τις οικογένειες των ΑμεΑ να εντάξουν τη διεκδίκηση για τον πλήρη και ασφαλή εμβολιασμό, ώστε να προστατευτούν η υγεία και η ζωή τους, στην πάλη για τη διεκδίκηση ενός σύγχρονου αποκλειστικά κρατικού και δωρεάν συστήματος Υγείας, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger