Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Λιμάνι Σκοπέλου : Αυστηροί έλεγχοι από το λιμενικό στους επιβάτες των πλοίων


Εντατικοί έλεγχοι από την Λιμενική Αρχή Σκοπέλου  και με την επίβλεψη  του λιμενάρχη  Πλωτάρχη Λ.Σ. Γεώργ. Γκάρα  για την αποτροπή της περαιτέρω διασποράς του Κορωνοιού COVID-19.αλλα

και οργάνωσης στην κινηση λογού της τεράστιας αποβίβασης και επιβιβάσεως εκατοντάδων επιβατών καθημερνά πρωτοφανές  πολύ και από το 2019 Η απόφασή αυτή διασφαλίζει την πληρότητα στους ελέγχους και κατά συνέπεια τη μέγιστη δυνατή προστασία της υγείας των επιβατών, που αποτελεί σταθερή προτεραιότητα του Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.



Ειδικότερα, καθημερινά στο λιμάνι της σκοπέλου  διενεργούνται μεθοδικοί και αδιάλειπτοι έλεγχοι από κλιμάκια στελεχών του Λιμεναρχείου Σκοπέλου που  συγκροτούνται ειδικά για το σκοπό αυτό. Οι έλεγχοι θα εστιάζονται κυρίως στη νομιμότητα της μετακίνησης των επιβατών, οι οποίοι θα πρέπει κατά περίπτωση να φέρουν στην κατοχή τους τα προβλεπόμενα πιστοποιητικά (εμβολιασμού, νόσησης, κλπ), διαγνωστικών test (Μοριακής απεικόνισης, rapid test, self test), καθώς επίσης και στην πίστη τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας (προστατευτική μάσκα, αποστάσεις, κλπ).


Οι έλεγχοι θα διέπονται από την επιβαλλόμενη, για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, αυστηρότητα. Στις περιπτώσεις δε που θα διαπιστώνεται παραβίαση των ισχυουσών διατάξεων το Λιμεναρχείο σκοπέλου  θα απαγορεύει την επιβίβαση του μη συμμορφούμενου επιβάτη στο πλοίο και άμεσα θα κινείται σε βάρος του η προβλεπόμενη διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger