Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Ο ΑιΝίκολας στο κάστρο.. από τον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Άγγελο Ξηντάρη


Ο ΑιΝίκολας στο κάστρο

Στη βορεια βραχωδη ,αποκρημνη και μεγαλου υψους αιγαιοπελαγιτικη ακτογραμμη που αποτελει την φυσικη οχυρωση της χωρας και συνεχεια του προιστορικου με κυκλωπεια τειχη καστρου και αργοτερα ενετικου,μεταξυ των αλλων εκκλησιων δεσποζει στην ακρη του βραχου και το εκκλησακι του Αίνικολα, αντικρυστα του Αγιου Ορους, ανεμοφρακτης της χωρας της Σκοπελου,και φρουριο ,ενισχυοντας την οχυρωση απο επιδρομες οθωμανων - πειρατων, καθως και φυλακας-προστατης των θαλασσινων ταξιδευτων ,η αγιασμενη του ματιά.
Το 2018 υστερα απο εντονη πολυημερη βρχοπτωση και βαρυχειμωνια τμημα του πρανους και του βραχου υποχωρησαν (κατολισθηση) και τμημα της εκκλησιας αφεθηκε στο κενο καθιστοντας την περιοχη επικινδυνη τοσο για τους πολιτες οσο και για τα σπιτια τους.
Ο πατερας Νικολαος Κασσανδριανος,που ιερουργει 50 και πλεον χρονια στην ενορια του Χριστου, ιερεας ταπεινος, απλος με σεβασμο και αφοσιωση στο Θεο,πιστος στην εκτελεση των εντολων του ,αναγκασθηκε με πονο να εκτελεση αποφαση της αρχαιολογικης υπηρεσιας και να αποσυρη λογω επικινδυνοτητας τα ιερα σκευη και εικονες απο την εκκλησια για προστασια.
Χθες ημερα Αποδοσης της εορτης του Πασχα για να δοξασει το Θεο και τους αγιους , να ευχαριστησει τους ανθρωπους , τις δημοσιες υπηρεσιες και το Δημο για την αμεση αποκατασταση ,στηριξη και προστασια του βραχου, των σπιτιων και του Αινικολα τελεσε θεια λειτουργια. Με ευχαριστηση καρδιας και συγκινησης στον λογο του αναφερομενος στο εργο ,στη δυσκολια του χωρις να κινδυνεψουν και να τραυματισθουν εργαζομενοι το χαρακτηρισε ως θαυμα Θεου και ανθρωπων. Στο τελος της ομιλιας του αναφωνησε:
Χρηστος Ανεστη και ο Αινικολας εκ βαρθρων Ανεστη.
Σημερα συνεχιζει να στεκει αγερωχο, κυριαρχο ,καπετανευντας σε ολες τις θαλλασες .
Υγεια σε ολους



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger