Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Παρασκευή, 8 Μαΐου 2020

Από 18 Μαΐου ξεκινά πτήσεις η Lufthansa από Φρανκφούρτη προς Αθήνα

Από 18 Μαΐου ξεκινά πτήσεις η Lufthansa από Φρανκφούρτη προς Αθήνα - Media
Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε ότι από τις 18 Μαΐου θα ξεκινήσουν πτήσεις από τη Φρανκφούρτη με προορισμό την Αθήνα, όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV, ο ανταποκριτής του Ανοιχτού Καναλιού στο Βερολίνο Παντελής Βαλασσόπουλος.
Μάλιστα μέχρι το τέλος του Μαΐου θα ακολουθήσουν οι πτήσεις από το Μόναχο με προορισμό την Αθήνα ενώ τον Ιούνιο θα πραγματοποιούνται και πτήσεις με προορισμό τη Μαγιόρκα.

Φρίκη Νοσηλεύτρια έπεσε θύμα βιασμού ενώ περίμενε το λεωφορείο στα χέρια ενός ΛΑΘΡΟ μετανάστη από τη Σενεγάλη

Ιταλία: Μετανάστης από τη Σενεγάλη βίασε νοσηλεύτρια - Bizznews.grΤην απόλυτη φρίκη βίωσε μία 48χρονη νοσηλεύτρια στην Ιταλία η οποία έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ενώ βρισκόταν σε στάση λεωφορείου, σύμφωνα με τη Daily Mail. Τα ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή στη Νάπολη.

Πότε και πώς θα μπορούν να επισκεφτούν οι Βρετανοί τουρίστες την Ελλάδα

Is Skopelos the perfect Greek island? - Telegraph
Νέα αναφορά στη χώρα μας κάνει η βρετανική Telegraph, με φόντο τον τουρισμό. Το άρθρο που υπογράφει ο ταξιδιωτικός συντάκτης Oliver Smith, αναφέρεται στο άνοιγμα των συνόρων και τις διαδικασίες υποδοχής των τουριστών. «Λουσμένη στον ήλιο, χωρίς συνωστισμό, διάσημη για τη

Μειώσεις φόρων σε εστίαση, μεταφορές και τουρισμό

Σύμφωνα με το σχέδιο, ο ΦΠΑ στον καφέ που σερβίρουν οι καφετέριες θα μειωθεί από 24% στο 13%. Ενδεχομένως να περικοπεί κατά μία ή δύο ποσοστιαίες μονάδες και ο ΦΠΑ στην εστίαση και συγκεκριμένα από 13% στο 12% ή 11%.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Ποια καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 11 Μαΐου και με ποιο τρόπο


Ο Νίκος Παπαθανάσης ανακοίνωσε τους κανόνες με τους οποίους θα ανοίξουν τα υπόλοιπα καταστήματα λιανικού εμπορίου τη Δευτέρα 11 Μαΐου στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης μεταξύ των επιχειρήσεων που επανεκκινούν είναι:

Νέο μηχάνημα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, 159 προσλήψεις και αναβάθμιση Κέντρων Υγείας στα νησιά των Σποράδων


Με μηχάνημα γρήγορης ανίχνευσης κορωνοιού για τους προεγχειρητικούς ελέγχους στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας, προσλήψεις 159 γιατρών και νοσηλευτών με κάλυψη του μισθού τους για δύο χρόνια από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας στα νησιά των Σποράδων, συμπληρώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας το σχέδιο ενίσχυσης των δημόσιων δομών υγείας,

ΛΑΣ Θεσσαλίας: Να στηριχθεί ο κλάδος της εστίασης και του τουρισμού

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, εκφράζει με ανακοίνωσή της, την συμπαράστασή της, στους μικρούς επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα λόγω της αναστολής της λειτουργίας των καταστημάτων που αποφάσισε η κυβέρνηση στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Τουρισμός στην Ελλάδα: Τα δυο δραματικά σενάρια και το ένα ήπιο (Deloitte)


Τρία εναλλακτικά σενάρια για την πορεία του ελληνικού κλάδου τουρισμού και φιλοξενίας το 2020 και 2021, βάσει της εξέλιξης των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού παρουσίασε η Deloitte Ελλάδος στη μελέτη της με τίτλο «Bringing the latest insights on the Greek Tourism & Hospitality Sector | Scenarios on the impact of the Coronavirus disease (COVID-19)».

Άρση μέτρων: Με ειδική άδεια η μετακίνηση σε νησιά για προετοιμασία καταστημάτων και ξενοδοχείων

Την δυνατότητα θα έχουν να μετακινηθούν από τώρα στα νησιά οι άνθρωποι που θέλουν να προετοιμάσουν τις επιχειρήσεις τους σύμφωνα με τον υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα.

Η Ζέττα Μ. Μακρή παρεμβαίνει για δεύτερη φορά, τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες, για το σοβαρό ζήτημα της ενδυνάμωσης των κέντρων υγείας Σκιάθου και Σκοπέλου καθώς και του Περιφερειακού Πολυδύναμου Ιατρείου Αλοννήσου με επιπλέον προσωπικό.


Για δεύτερη φορά, τις τελευταίες δεκαπέντε  μέρες, επανέρχεται η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, με  κοινοβουλευτική της αναφορά, που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, για το εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα της ενδυνάμωσης με πρόσθετο ιατρικό και νοσηλευτικό αλλά και διοικητικό και λοιπό προσωπικό των Κέντρων Υγείας Σκιάθου και Σκοπέλου καθώς και του περιφερειακού πολυδύναμου ιατρείου Αλοννήσου.
Η κ. Μακρή, με την παρέμβασή της, συμπληρώνει την από 28-04-2020 κοινοβουλευτική της αναφορά, με αναλυτικά στοιχεία, ανά κατηγορία ειδικότητας καθώς και αριθμό θέσεων, που απαιτούνται για να καλύψουν τις σοβαρές ελλείψεις στις πρωτοβάθμιες μονάδες φροντίδας των Σποράδων. Η κ. Μακρή, ανεπιφύλακτα, στηρίζει το εύλογο αίτημα πλήρωσης των θέσεων αυτών αντιλαμβανόμενη την επιτακτική ανάγκη παροχής άρτιας και ολοκληρωμένης πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας προς τους κατοίκους των νησιών, ιδιαιτέρως κατά τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, εν μέσω της υγειονομικής κρίσης και στην έναρξη της τουριστικής περιόδου.  

Η Ζέττα Μακρή στηρίζει τη θέσπιση και εφαρμογή αυστηρού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας και υγιεινής και στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσηςΗ πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και Βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή  στηρίζει  με κοινοβουλευτική της αναφορά, που κατέθεσε προς τους αρμόδιους υπουργούς, στις 6 Μαΐου 2020, τη θέσπιση και εφαρμογή κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας και πρωτοκόλλου, κυρίως, όσον αφορά στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας εν μέσω υγειονομικής κρίσης, και στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Κ. Παπανάτσιου - « Η Κυβέρνηση δεν προστατεύει την εργασία, δεν ενισχύει την οικονομία, προστατεύει κι ενισχύει όμως συγκεκριμένους κι εκλεκτούς »


Στην τελευταία ΠΝΠ που κατατέθηκε την 1η Μαΐου η Κυβέρνηση προχωρά σε ρυθμίσεις που συμπληρώνουν προηγούμενες ρυθμίσεις, δείγμα της αποσπασματικής και χωρίς συνολικό σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης και των επιπτώσεων που επιφέρει. Ειδικά στις ρυθμίσεις του Υπουργείου Οικονομικών βλέπουμε ότι, στην πλειοψηφία τους, έχουν ως επίκεντρο μεγάλες επιχειρήσεις όπως αεροδρόμια, ιδιωτικές κλινικές, τυχερά παίγνια. Δυστυχώς, ο ίδιος ζήλος δεν επιδεικνύεται για τους πολίτες και τους εργαζόμενους.

Η Κυβέρνηση δίνει τρίμηνη παράταση στην προστασία της πρώτης κατοικίας, χωρίς κάποια πειστική εξήγηση, εκτός κι αν θεωρεί πως στο διάστημα των τριών μηνών θα έχει αποφευχθεί ο κίνδυνος και η ύφεση. Ίσως να θεωρεί ότι το σχέδιο - που δεν μας έχει περιγράψει ακόμα - θα έχει άμεση επίδραση! Βέβαια αν το σχέδιο της Κυβέρνησης είναι σαν τις προβλέψεις της για την ύφεση - τον Μάρτη 0%, την προηγούμενη Πέμπτη 4,7%, την Κυριακή 7,9% και τη Δευτέρα 10% - τότε δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ποντάρουμε σ΄ αυτό!

ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ  ­ ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ &ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΠΕΡ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΩΝ
 ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ  ΚΑΙ ΦΥΤΟΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΒΟΛΟΥ
Ταχ.Δ/νση: Τορούτζια-Νικολαΐδη, 38334 Βόλος
Τηλ: 2421066525 - Fax: 2421069545


`

Η αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων:
 - βλάπτει την υγεία των καταναλωτών
 - επιβαρύνει το περιβάλλον
 - αυξάνει το κόστος παραγωγής

         
          Πληροφορίες: Φωτοπούλου Αννέτα                                                  ΕΛΙΑ  Νο4/8-5-2020
0
ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ
ΠΥΡΗΝΟΤΡΗΤΗΣ (Prays olea)
          ςςς   18302355_10213124447964782_77463146_n  18308713_10213124414563947_530015048_n (1)  18309101_10213124450484845_285683328_n        
                     Στάδιο D                            Κρόκκιασμα (στάδιο E)              Έναρξη άνθησης (στάδιο F)          

Προτάσεις για χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο θα υποβάλει ο Δήμος Σκοπέλου

Προτάσεις για ένταξη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» 2019-2020 θα υποβάλει ο Δήμος Σκοπέλου. Οι προτάσεις του Δήμου αφορούν στην προμήθεια συστημάτων

Παραχώρηση αδρανών κτιριακών συγκροτημάτων για την αντιπυρική περίοδο στη Σκόπελο ζητά Αθ. Λιούπης


Την παραχώρηση χρήσης αδρανών κτιριακών συγκροτημάτων στο Δήμο Σκοπέλου για την αξιοποίησή τους ως χώρους στέγασης εποχικών Πυροσβεστικών Κλιμακίων, ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Αθανάσιος Λιούπης.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου