Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Διακομιδές ασθενών από αγνωντα για βόλο

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
81χρονης από το λιμένα Αγνώντα Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου με το Ε/Γ-Τ/Ρ 
 '' ΜΑΡΙΑΝΗ'' Τ.Σ. 119 Α'.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΩΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ



 «Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και απόδοσης τιμής στους αγώνες εκατομμυρίων εργαζομένων που υπερασπίστηκαν την κοινωνική δικαιοσύνη και την ισότητα.
Τιμάμε τους νεκρούς μας, του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του 1936, τους διακόσιους της Καισαριανής της Πρωτομαγιάς του 1944. Τιμάμε όλους όσους έδωσαν τη ζωή τους, για να έχουμε δικαιώματα στην εργασία  και στη ζωή.

Η Ζέττα Μακρή στηρίζει το αίτημα των ιδιοκτητών επιχειρήσεων και καταστημάτων πώλησης τουριστικών ειδών για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος των εκδοθεισών επιταγών τους προς τους προμηθευτές τους.


Η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, άμεσα ανταποκρινόμενη στο αίτημα των επιχειρηματιών και ιδιοκτητών καταστημάτων πώλησης τουριστικών ειδών, κατέθεσε σήμερα κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς ζητώντας τη διερεύνηση και την επίλυση του εξαιρετικά σοβαρού προβλήματος των εκδοθεισών επιταγών των ως άνω επαγγελματιών προς τους προμηθευτές τους.

“ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2020”


Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας - Βικιπαίδεια

Από 01/5/2020 σε ισχύ η απαγόρευση χρήσης πυρός στην ύπαιθρο

Η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Μαγνησίας, ενόψει της έναρξης αντιπυρικής περιόδου κι επισήμως από την 01 Μαΐου 2020, εφιστά την προσοχή των πολιτών του Νομού Μαγνησίας στα εξής:

ΠΑΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020 Ο ΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΛΑΟΣ!


                                       ΠΑΜΕ Γραμματεία Βόλου: 1η Διαδικτυακή συζήτηση - Magnesia News

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι, συνταξιούχοι,
Οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα Συνδικάτα που συγκροτούμε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, δυναμώνουμε τη φωνή μας μαζί με τους εργαζόμενους στην Υγεία, στα σούπερ μάρκετ, τις ταχυμεταφορές, στα εργοστάσια και σε όλους τους χώρους δουλειάς. Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού.

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Παρέμβαση Κ. Αγοραστού για τη μεταφορά 3.000 μελισσοσμηνών από τις Βόρειες Σποράδες

Την άμεση παρέμβαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού προκάλεσε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν φέτος, οι επαγγελματίες μελισσοκόμοι των Βορείων Σποράδων με την μεταφορά των 3.000 περίπου νομαδικών μελισσοσμηνών τους προς την χερσαία Ελλάδα. Μετά από

ΠΑΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ Μέρα Δράσης για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας



Τα σωματεία της Σκοπέλου που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ κορύφωσαν τη δραστηριότητά τους χτες Τετάρτη 28 του Απρίλη, μέρα που ορίστηκε από το ΠΑΜΕ ως μέρα δράσης για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Η Ζέττα Μακρή στηρίζει τα αιτήματα των δημάρχων για τη θωράκιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στις Σποράδες.




Σε συνέχεια της σημερινής  παρέμβασής της προς την Διοίκηση του ΕΚΑΒ για την παραχώρηση ασθενοφόρου στην Αλόννησο, η πρόεδρος της επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή επανέρχεται,  εκ νέου,  με κοινοβουλευτική της αναφορά προς τον υπουργό υγείας, για τη θωράκιση, συνολικά, της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στα νησιά των Β. Σποράδων.

Η κ. Μακρή, αντιλαμβανόμενη τη δικαιολογημένη αγωνία και το ενδιαφέρον, όπως προβάλλονται χαρακτηριστικά στη σημερινή επιστολή των τριών δημάρχων του νησιωτικού συμπλέγματος των Σποράδων, ζητεί από το αρμόδιο υπουργείο να εξετάσει και να επιλύσει τα εύλογα αιτήματα που ταλαιπωρούν τους

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Ξενοδοχεία την εποχή του κορονοϊού: Πρωινό στο δωμάτιο και γεύματα «a la cart»


Η επόμενη ημέρα και σκέψεις περί μη ανοίγματος ξενοδοχειακών μονάδων
Πρωινό στο δωμάτιο και γεύματα «a la cart» (επιλογή από κατάλογο) περιμένουν τους πελάτες των ξενοδοχείων στην εποχή του κορονοϊού. Τα Check in & Check out θα γίνονται από απόσταση μέσω «έξυπνων συσκευών» και για όσους θελήσουν να επισκεφτούν τη Reception, την επικοινωνία με τους εργαζόμενους θα τους χωρίζει μια γυάλινη επιφάνεια.
Αυτές και πολλές άλλες αναμένεται να είναι οι αλλαγές στην καθημερινότητα των ξενοδοχείων που θα επιλέξουν να ανοίξουν τις πόρτες τους για να υποδεχθούν τους μελλοντικούς πελάτες τους.

«Ν. Σαντορινιός: Με τα οφειλόμενα προς τις επιχειρήσεις και τις ακτοπλοϊκές ανακοινώνει στήριξη το Υπουργείο. Η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού στην ακτοπλοΐα οδηγεί σε επίταση της κρίσης στις νησιωτικές οικονομίες»



Με μία ανακοίνωση που καταδεικνύει την έλλειψη ενός στρατηγικού σχεδίου για την ακτοπλοΐα και τη νησιωτική επιχειρηματικότητα, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προσπαθεί να εξαπατήσει τον κόσμο των νησιών και τους φορείς της Ναυτιλίας. Τάζοντας δήθεν ενίσχυση με τα χρήματα, που ήδη όμως χρωστά το Υπουργείο του στους επαγγελματίες, ο κ. Πλακιωτάκης κάνει επικοινωνιακές πιρουέτες την ώρα που η Οικονομία της χώρας και η κοινωνική συνοχή βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό.

Θερμές ευχαριστίες στην Ζέττα Μακρή για τις παρεμβάσεις της από τον Πρόεδρο του ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου Άγγελο Ξηντάρη.


 Με έγγραφο του, θερμά, ευχαρίστησε την πρόεδρο της επιτροπής περιφερειών και βουλευτή Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου κ. Άγγελος Ξηντάρης για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλει προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα της Σκοπέλου και ιδιαίτερα για την κοινοβουλευτική αναφορά που κατέθεσε χθες, Δευτέρα 27 Απριλίου, η οποία αφορούσε στην οικονομική ενίσχυση για την αποκατάσταση του προσήνεμου μόλου του λιμένος Σκοπέλου.

Ειδικότερα, εξαιτίας της σφοδρής τριήμερης κακοκαιρίας, που έπληξε το νησί, πριν από λίγες εβδομάδες και για αυτό τον λόγο, αμέσως, κηρύχθηκε σε

SOS των Σποράδων για το σύστημα υγείας των νησιών

SOS εκπέμπουν οι δήμαρχοι των νησιών για το σύστημα υγείας των Σποράδων και με επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ζητούν στελέχωση των δομών υγείας με προμήθεια του κατάλληλου εξοπλισμού, καθώς και μέριμνα για αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Ανοιχτή Επιστολή προς το Δήμο Σκοπέλου και όχι μόνο....



αφορμή αυτού πήρα από κάποιο σχολιασμού συμπολίτισσας μας

Ο θάνατος του εμποράκου

Οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού και μαζί τους πολλές χιλιάδες εργαζόμενοι

ΣΚΟΠΕΛΟΣ σήμερα τρώμε Αγκινάρες α λα πολίτα

Προμηθευτήκαμε της  Αγκινάρες από το Μανάβικο του Παραγωγού στο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ φρεσκότατες και σε πολύ καλή τιμή καθώς και όλα τα υλικά 

Ηλιοφάνεια σήμερα στη Σκόπελο

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σήμερα στη Σκόπελο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου

Η Ζέττα Μ. Μακρή ζητεί τη λειτουργία λιμενικού πυροσβεστικού σταθμού και την προμήθεια πυροσβεστικού πλοιαρίου για τον πολλά υποσχόμενο λιμένα Βόλου




Τη λειτουργία λιμενικού πυροσβεστικού σταθμού στον λιμένα Βόλου και τoν εξοπλισμού του με πυροσβεστικό πλοιάριο ζητεί η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, προτάσσοντας την εν δυνάμει επιχειρηματική ελκυστικότητα του λιμανιού σε επενδυτές, στο άμεσο μέλλον, με κοινοβουλευτική της ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Οικονομικών καθώς και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, που κατέθεσε, Δευτέρα 27 Απριλίου 2020.

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

«Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ν. Αιγαίου: Τα νησιά μας χρειάζονται κάτι παραπάνω από επικοινωνιακού τύπου τηλεδιασκέψεις. Προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων των νησιών»



Μία τηλεδιάσκεψη που κράτησε 4 ώρες, συμμετείχαν 3 Υπουργοί, 6 Βουλευτές (Αλήθεια γιατί όχι 8;), ένας Περιφερειάρχης και ένας Δήμαρχος αρκούσε για να καταλήξουν ότι η λύση στην επερχόμενη ύφεση, τον κίνδυνο χρεωκοπίας επιχειρήσεων στα νησιά μας και φτωχοποίησης δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων του τουριστικού (και όχι μόνο) κλάδου, είναι η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά. Πέραν αυτού όμως, ΟΥΔΕΝ.

«Ν. Σαντορινιός: Ο θαλάσσιος τουρισμός χρειάζεται στήριξη ώστε να αποτελέσει μια επιπλέον κινητήριο δύναμη για την Οικονομία της χώρας την επόμενη μέρα. Κατάθεση ερώτησης για τη λήψη μέτρων προστασίας του κλάδου των επαγγελματικών τουριστικών σκαφών»



Η κρίση, που η πανδημία έχει προκαλέσει, δείχνει έντονα τα σημάδια της στη βιωσιμότητα πολλών επιχειρήσεων και σε μια μεγάλη γκάμα εργαζομένων, ιδίως στον τομέα του Τουρισμού. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες σκαφών αναψυχής, λόγω των περιοριστικών μέτρων και της συρρίκνωσης της τουριστικής περιόδου. Περαιτέρω και σχετικά με τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων προστασίας και τη στήριξη του κλάδου, ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κατέθεσε ο αρμόδιος Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός και 28 ακόμη βουλευτές.  

Nέο σλόγκαν για την Σκόπελο – Ο Δήμος προετοιμάζεται σε επίπεδο τουριστικής προβολής για την επόμενη ημέρα

Με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα και την επανεκκίνηση της τουριστικής αγοράς, η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Σκοπέλου προετοιμάζεται μεθοδικά και σύμφωνα με τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται σε συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρία τουριστικού marketing Remake.
Μέσα από μια πολυσέλιδη ανάλυση που θα παρουσιαστεί σε συγκέντρωση επαγγελματιών στο νησί, όταν ομαλοποιηθούν οι συνθήκες και μετά από επεξεργασία χιλιάδων κριτικών και απόψεων επισκεπτών του νησιού, η Επιτροπή κατέληξε στο slogan που θα συνοδεύει το brandname «Skopelos», ενώ στη συνέχεια προχώρησε στην εικαστική αποτύπωση λογοτύπου και τη δημιουργία μοντέρνου τουριστικού φυλλαδίου που περιγράφει μέσα από ένα πρωτότυπο σκεπτικό, το τουριστικό «προϊόν» της Σκοπέλου.

ΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΣΕΑ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ.


ΣΕΑ: Συνεχίζουμε όλοι αδιάκοπα στο δρόμο του αγώνα - Πανελλήνια ...
Για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις 28 Απρίλη.
Για τις κινητοποιήσεις του γιορτασμού της Πρωτομαγιάς.

Ανακοίνωση φορέων Σκοπέλου


28 ΑΠΡΙΛΗ-ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ σε όλους τους εργασιακούς χώρους

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ! ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!


Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για την Ημέρα Δράσης σε όλους τους εργασιακούς χώρους την Τρίτη 28 του Απρίλη, καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τις εργαζόμενες, τη νεολαία, να υψώσουμε την γροθιά μας, να μην το βάλουμε κάτω, να μην αποδεχτούμε να ξαναπληρώσουμε τα σπασμένα της κρίσης. Να μην υποστείλουμε τις διεκδικήσεις μας. Να

Έρευνα ΠΑΜΑΚ: Ένας στους δύο Έλληνες σχεδιάζει καλοκαιρινές διακοπές

Σχεδόν οι μισοί Έλληνες σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές το καλοκαίρι, οι περισσότεροι εκ των οποίων τον Αύγουστο, σύμφωνα με διαδικτυακή έρευνα του Εργαστηρίου Μάρκετινγκ MARLAB του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η έρευνα είχε σκοπό να καταγράψει τις προθέσεις και τις προτιμήσεις των Ελλήνων σε ό,τι αφορά τις καλοκαιρινές τους διακοπές για φέτος και να αποτυπώσει τις τάσεις στον εσωτερικό τουρισμό για το καλοκαίρι που έρχεται.

Ξενοδοχεία: Στην τελική ευθεία η σύνταξη «υγειονομικού πρωτοκόλλου»

Στην τελική ευθεία είναι η σύνταξη του «υγειονομικού πρωτοκόλλου», που θα καθορίζει τους κανόνες λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων, στην εποχή του κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Τουρισμού στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, εκτός απροόπτου, θα προβεί στη δημοσιοποίηση αυτού, αφού η διαβούλευση με τον ΕΟΔΥ, αλλά και με τις ξενοδοχειακές ενώσεις προχωρά με γοργούς ρυθμούς.

Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Μια μεγάλη Ιατρική δύναμη ονόματι Κούβα - Ενα άρθρο "ύμνος" για το νησιωτικό κράτος της Καραϊβικής

Πηγή: Mikhail Gamandiy-Egorov, Comité Valmy, 25-4-20

Μετάφραση Μιχαήλ Στυλιανού

Την ώρα της εξάπλωσης του κορωναϊού, της μάστιγας που κυριαρχεί στην παγκόσμια επικαιρότητα και των διαφόρων μεθόδων που ακολουθούν οι χώρες στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ένα έθνος εξέχει αναμφισβήτητα ανάμεσα σε όλα.

Πράγματι, όταν γίνεται λόγος για την Κούβα, δεν πρόκειται μόνο για την ομορφιά των τοπίων της, του πολιτισμού της και των ανθρώπων της, αλλά επίσης για την υψηλή επιστημονική και ιατρική υπεροχή της. 
Και όλα αυτά ενώ το Νησί της Ελευθερίας εξακολουθεί να υφίσταται, επί περισσότερο του μισού αιώνα, τον αποκλεισμό των ΗΠΑ. Κάτι  που ωστόσο δεν εμποδίζει αυτήν την χώρα να είναι μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη δύναμη για τις ικανότητές της στους τομείς την υγείας και της επιστημονικής έρευνας.

Με νταούλια και ζουρνάδες!

Της Αλέκας Ζορμπαλά

Σφυρίζοντας ο Πρωθυπουργός πανηγυρικά τη λήξη της καραντίνας και πανδημίας συνάμα, με νταούλια και ζουρνάδες!

Πλήθος κόσμου, κανάλια, φωτογράφοι, χωρίς κανένα προστατευτικό μέτρο, αποστάσεις, μάσκες κλπ, που όλοι μαζί βρέθηκαν τυχαία στου Μαξίμου με την Πρωτοψάλτη να τραγουδά από την καρότσα του φορτηγού "είμαστε ακόμα ζωντανοί"...

Αυτή τη φωτό θα επιδεικνύω πλέον σε τυχόν ελέγχους προς απόδειξη της λήξης της καραντίνας!

Αγιορείτες καλόγεροι ... «ΕΣ- ΕΣ» -Σαν σήμερα, 26/4/1941 στέλνουν επιστολή στον Χίτλερ «ικετεύοντες» να τους θέσει «υπό την υψηλήν προστασίαν και κηδεμονίαν» του!

«Εξοχότατε, οι βαθυσεβάστως υποσημειούμενοι Αντιπρόσωποι των Είκοσιν Ιερών Βασιλικών Πατριαρχικών και Σταυροπηγιακών Μονών του Αγίου Ορους Αθω, λαμβάνομεν την εξαιρετικήν τιμήν ν' απευθυνθώμεν προς την Υμετέραν Εξοχότητα και παρακαλέσωμεν Αυτήν θερμώς, όπως, ευαρεστημένη, αναλάβη υπό την Υψηλήν προσωπικήν Αυτής προστασίαν και κηδεμονίαν τον Ιερόν τούτον Τόπον (...)

Οι μοναχοί του Ορους Αθω οθενδήποτε και αν κατάγονται θα διατηρήσουσιν τα κτήματα και τα πρότερα αυτών δικαιώματα και θ' απολαύουσιν, άνευ ουδεμιάς εξαιρέσεως, πλήρους ισότητος δικαιωμάτων και προνομίων (...).

Την διατήρησιν του καθεστώτος τούτου της αυτονόμου μοναχικής πολιτείας, ικανοποιούντος πλήρως άπαντας τους εν Αγίω Ορει ενασκουμένους ανεξαρτήτως εθνικότητος Ορθοδόξους μοναχούς και εναρμονιζόμενοι προς τον σκοπόν και την αποστολήν αυτών, παρακαλούμεν και ικετεύομεν θερμώς την Υμετέραν Εξοχότητα όπως αναλάβη υπό την υψηλήν προστασίαν και κηδεμονίαν Αυτής. Τον Βασιλέα των Βασιλευόντων και Κύριον των Κυριευόντων εξ όλης ψυχής και καρδίας ικετεύοντες, όπως επιδαψιλεύση τη Υμετέρα Εξοχότητι υγείαν και μακροημέρευσιν επ' αγαθώ του ενδόξου Γερμανικού Εθνους. Υποσημειούμεθα βαθυσεβάστως».

Σαν σήμερα 26 Απριλίου – Μια ματιά στην ιστορία του τόπου και του κόσμου

121 Γεννήθηκε ο Μάρκος Αυρήλιος, στωικός φιλόσοφος και αυτοκράτορας της Ρώμης
1564 Γεννιέται ο Άγγλος δραματουργός Ουίλιαμ Σαίξπηρouiliam2
1798 Γεννήθηκε ο Ευγένιος Ντελακρουά, Γάλλος ρομαντικός ζωγράφος («Η σφαγή της Χίου»)

Ο Δημ.Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης ζητα την επαναδραστηριοποίηση του Πρωτέα


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ASTRA TV, Ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης με την πλούσια αυτοδιοικητική εμπειρία αλλά και με τις επαφές που έχει στην Αθήνα

Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Χρ. Τριαντόπουλος: Προχωρά με ταχείς ρυθμούς η απόκτηση πλωτού ασθενοφόρου για τις Β. Σποράδες

Ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, με αφορμή την ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμενικών

Θάνατος επιβάτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη

Αδυναμία προσέγγισης πλοίου στο λιμάνι της Ηρακλειάς λόγω των ...Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νάξου, από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΝΑΞΟΣ'' Ν.Π. 11014, το οποίο είχε αποπλεύσει από Νάξο για λιμένες Ηρακλειάς, Σχοινούσας, Κουφονησίου -Κατάπόλων Αμοργού, ότι το πλοίο επιστρέφει στο λιμάνι της Νάξου προκειμένου αποβιβάσει 77χρονο επιβάτη, που είχε επιβιβαστεί στον Πειραιά με προορισμό τα Κατάπολα Αμοργού και ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του για άγνωστους λόγους και χρήζει άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.  
Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Νάξου ο 77χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Νάξου,  όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Νάξου.

Τέτοιες “δημοσκοπήσεις” έκανε κι ο Παπαδόπουλος.

Γράφει ο mitsos175

Όσες δημοσκοπήσεις και να κατασκευάσουν, τη συντριβή δεν θα τη γλυτώσουν οι γαλάζιοι απατεώνες.
Ούτε τη φυλακή. Γιατί θα αναζητηθούν ευθύνες για το κλέψιμο δεκάδων εκατομμυρίων από τα ΚΕΚ των βαφτιστηριών.

Τα ψέματα μάλιστα στην τελευταία μαϊμού είναι ολοφάνερα και χυδαία:

Πχ Ο “γκόμενος” Χαρδαλιάς έχει θετική δημοτικότητα σχεδόν 82% στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ!!!
Που όσους συντρόφους ρώτησα, μόλις το διάβασα, το “ακροδεξιός βλάκας” ήταν το πιο ευγενικό που είπαν για τον άχρηστο. Δεν βρέθηκε ΚΑΝΕΝΑΣ που ξέρω ότι ψηφίζει ΚΚΕ να πει καλό λόγο.

Ερχόμαστε σ' ένα άλλο που έκανε εντύπωση.
Τα μέτρα που πάρθηκαν για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους χαρακτηρίζονται θετικά! Είναι και το σκοιλ ελικικού σ' αυτά;
Γιατί δε ρωτάνε γι αυτό; Γιατί το κράξιμο που φάγανε, ήταν μεγάλο. Γιατί τους μούτζωναν ως και τα πληκτρολόγια.

Να μας πουν ακόμα, αν θεωρούν δίκαιο να μην πάρουν οι μακροχρόνια άνεργοι το Κοινωνικό Μέρισμα που έκλεψε ο Μητσοτάκης.

"Η γοητεία του σωστού καπιταλιστή συνίσταται στην ικανότητά του να είναι απατεώνας χωρίς να φαίνεται" -Πορνογραφικός «πατριωτισμός»

Του Σ.Λ

Είναι κάποιοι, ελάχιστοι, δημοσιογράφοι, που πραγματικά τιμούν το επάγγελμα που κάνουν. Ο γλαφυρός τρόπος γραφής τους, η οξυδέρκεια, οι γνώσεις τους και πάνω απ' όλα ο χειμαρρώδης και ταυτόχρονα εστιασμένος στον πυρήνα του θέματος που πραγματεύονται, λόγος τους, θα έπρεπε να αποτελεί πρότυπο για όσους/ες -όπως εγώ- ευελπιστούν κάποτε να βιοποριστούν ασκώντας δημοσιογραφία.

Δυστυχώς και με αποκλειστική ευθύνη όσων δημοσιογράφων σιτίζονται από τα ταμεία των "βαρόνων" των ΜΜΕ οι περισσότεροι "λειτουργοί της ενημέρωσης", κάνουν ότι μπορούν για να δικαιώνουν το διαχρονικό σύνθημα: "αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι".

ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΗ - ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Στη δράση τα ναυτεργατικά σωματεία
Στη μέρα δράσης συμμετέχουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΠΡΝ, με παρεμβάσεις στα καράβια και παραστάσεις διαμαρτυρίας στις εφοπλιστικές ενώσεις. Σε ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν τις μαζικές απολύσεις ναυτεργατών και τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας γι' αυτούς που συνεχίζουν να δουλεύουν. Επισημαίνουν ακόμα το σοβαρό πρόβλημα του επαναπατρισμού ναυτεργατών από ποντοπόρα και κρουαζιερόπλοια ανά τον κόσμο, αλλά και τα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης των μακροχρόνια ανέργων.
Επίσης, αντιπροσωπείες της ΠΕΜΕΝ και της Συντονιστικής Επιτροπής ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στο υπουργείο Ναυτιλίας, απαιτώντας να δοθεί έκτακτο επίδομα για όλους τους μετεκπαιδευόμενους του ΚΕΣΕΝ στους οποίους έχει διακοπεί ο κύκλος σπουδών και να εφαρμοστεί άμεσα η τηλεκπαίδευση.
Powered By Blogger