Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020

Άγριος ξυλοδαρμός συλληφθέντα στο Κουκάκι (video)

Για ακόμα μια φορά επαναλαμβάνονται σκηνές αστυνομικής βιαιότητας και αυθαιρεσίας 

Αυτόπτες μάρτυρες κατήγγειλαν ξυλοδαρμούς των συγκεντρωμένων έξω από τα κτίρια που επιχειρήθηκε η ανακατάληψή τους - 9 προσαγωγές έγιναν από την Αστυνομία
Εννέα προσαγωγές έγιναν συνολικά από τις αστυνομικές δυνάμεις στο Κουκάκι, κατά την διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε μετά την ανακατάληψη των κτιρίων στην οδό Ματρόζου 45 και στην οδό Παναιτωλίου 21, από ομάδες

Πλοίο της ΑΝΕΚ από Ιταλία περισυλλέγει τους πρόσφυγες στους Παξούς

Με εντολή του λιμεναρχείου, αυτή την στιγμή εμπορικό πλοίο της ΑΝΕΚ Olympic champion. έχει κατευθυνθεί στο σημείο όπου βυθίστηκε η βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες, σύμφωνα με πληροφορίες του npress.gr. Το πλοίο είναι της γραμμής Πάτρα-Ιταλία και ερχόταν από την Ανκόνα.

Βυθίστηκε σκάφος που μετέφερε μετανάστες κοντά στους

Βυθίστηκε σκάφος που μετέφερε μετανάστες κοντά στους Παξούς

Σκάφος που μετέφερε μετανάστες, λόγω εισροής, βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 13 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Παξών με αποτέλεσμα άγνωστος μέχρι στιγμής αριθμός ατόμων να βρεθεί στη θάλασσα.


Κάποιος από τους μετανάστες, μέσω κινητού τηλεφώνου, είχε δηλώσει νωρίτερα στον Ευρωπαϊκό Αριθμό Κλήσης ότι το σκάφος το οποίο επιβαίνουν βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΕΥΣ ΣΤΗΝ ΔΕΞΑΜΕΝΗ


Νίκος Καββαδίας, ο «ποιητής των ναυτικών» (Γεννήθηκε σαν σήμερα το 1910): «Πάντα πήγαινα αριστερά το τιμόνι και ποτέ δεν κοίταζα την πρύμνη!…»


Ο Νίκος Καββαδίας ο «ποιητής των ναυτικών», όπως χαρακτηρίστηκε γεννήθηκε σαν σήμερα στις 11 Γενάρη του 1910, στο Χαρμπίν της Μαντζουρίας στην Κίνα.

 Εγινε πολύ γνωστός μέσα από την μελοποίηση των ποιημάτων του από διάφορους συνθέτες, καθώς και για τους αγώνες του που έχει δώσει από την κατοχή σαν στέλεχος του ΕΑΜ (ένα διάστημα υπήρξε επικεφαλής του ΕΑΜ Λογοτεχνών - Ποιητών μέχρι που μπάρκαρε σε καράβι το 1946).
Συνέχισε την αγωνιστική του πορεία στην Απριλιανή δικτατορία, όπου και υπήρξε σύνδεσμος ανάμεσα σε αντιστασιακές οργανώσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου