Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

Σοφία Νικολάου: Παίζει ένθερμα τένις!


Πηγή: Ι.Σ. Καριώτης - "Documento"

Και τη Νομική τελείωσε και στο Παρίσι έκανε τα μεταπτυχιακά της και τρεις ξένες γλώσσες κατέχει .και δική της δικηγορική εταιρεία διαθέτει και γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής διορίστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Εκείνο όμως που χτυπάει στο μάτι στο βιογραφικό που η ίδια έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο είναι ότι παίζει ένθερμα τένις! Και πρόκειται για μια αλήθεια που ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει, αν ρίξει μια ματιά στα πεπραγμένα της Σοφίας Νικολάου από τότε που ανέλαβε κυβερνητικό πόστο στο πλάι του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Τόσα σέρβις, τόσα γωνιακά χτυπήματα, τόσα backhand και τόσα backspin μόνο ο Δημητριάδης του «επιτελικού κράτους» έχει καταφέρει στα γήπεδα των δημόσιων ταμείων.

Μπαλιές που και ο Τσιτσιπάς θα ζήλευε αναδεικνύουν την κυρία σε άξιο εκπρόσωπο των νέων στελεχών στα οποία βασίζει το δικό του Grand Slam στην πλάτη μας ο Μητσοτάκης. 

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε φρόντισε με επιμέλεια τον εαυτό της και τους φίλους της.

Και τα έντομα στις φυλακές εξόντωσε με μια θηριώδη απευθείας ανάθεση σε εταιρεία διοργάνωσης συνεδρίων. Και μάσκες προμηθεύτηκε για τους φυλακισμένους με μια απευθείας ανάθεση στην εταιρεία αμορτισέρ Τιμολέων. Και την εύτακτη λειτουργία των φυλακών φροντίζει αόκνως, μεταξύ άλλων και με το ταξίδι της τις επόμενες μέρες στην Κω. Με δύο κρατικά αυτοκίνητα, τετραμελή συνοδεία και δικά μας έξοδα.

Καθόλου άσχημα, αν σκεφτεί κανείς ότι δεν την τίμησε με την ψήφο του ο λαός της ΝΔ στην Αθήνα και την άφησε εκτός Βουλής στις τελευταίες εκλογές.
Το τραύμα ωστόσο που πιθανολογεί κανείς ότι της δημιούργησε αυτή η αποτυχία το αναπληρώνουν δύο ευτυχή γεγονότα. Ενα στην προσωπική της ζωή - παντρεύτηκε δημοσιογράφο του Σκάι, ειδικευμένο μάλιστα στα οικονομικοί. Και ένα στην πολιτική της διαδρομή - την εμπιστεύεται τυφλά, μέχρι αντεγκληματικής πολιτικής, ο πρωθυπουργός.
Στοιχεία που όπως καταλαβαίνει ακόμη και ο κάθε άσχετος αποτελούν προϋποθέσεις μεγάλης καριέρας. Νέα και επιθετική, καπάτσα και σπουδαγμένη, με νομικές γνώσεις και ειδίκευση στις απευθείας αναθέσεις, η Νικολάου, κορυφαία στα golden girls, βάζει κάτω όλα τα golden
boys της ΝΔ.

Girls και boys μέσα και γύρω από τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ. Οντα βουλιμικά για εξουσία και λεφτά, υπεροπτικά μέχρις αναίδειας και αναιδή μέχρις απευθείας ανάθεσης, που κεφαλαιοποιούν όχι διαδρομές ιδεών αλλά ιδέες διαδρομών σε κουμπαριές, ανάρμοστες σχέσεις και πίσω δωμάτια, ξεπήδησαν ξαφνικά μπροστά μας προκαλώντας ανατριχίλα.

Αν δείτε όχι τις πράξεις αλλά τον λόγο και το ύφος της Σοφίας Νικολάου, θα καταλάβετε τι εκκολάπτεται στο κοτέτσι του Μητσοτάκη. Μια χρυσή νεολαία, ψυχρή, υπολογίστρια, κυνική, γλιτσοκοσμική, έτοιμη να παίξει ένθερμα τένις. Με το κεφάλι μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger