Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Αναφορά της Κ. Παπανάτσιου, προς τους Υπουργούς Οικονομικών & Αγροτικής Ανάπτυξης, για την εξαίρεση των αλιέων από την καταβολή τέλους επιτηδεύματος.



Αναφορά κατέθεσε προς τους αρμόδιους Υπουργούς, η Βουλευτής Μαγνησίας και Αν. Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Κατερίνα Παπανάτσιου, με τη συνυπογραφή του Βουλευτή Μαγνησίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, με θέμα την ένταξη των αλιέων, συμπλοιοκτητών και φυσικών προσώπων, στην ευνοϊκή ρύθμιση του άρθρου 3 του κατατεθειμένου σχεδίου Νόμου του ΥΠΟΙΚ, με την οποία προβλέπεται αναστολή καταβολής του τέλους επιτηδεύματος, για αγρότες που υπάγονται σε κανονικό καθεστώς ΦΠΑ. 


Στην αναφορά αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι, οι αρμόδιοι Υπουργοί γνωρίζουν καλά πως οι αλιείς υπάγονται στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ του άρθρου 40 του ν. 2859/2000 και ως εκ τούτου με την επιλογή της συγκεκριμένης διατύπωσης του άρθρου 3 του σχεδίου νόμου, οι αλιείς εξαιρούνται για ακόμη μια φορά από την αναστολή, παρότι αποτελούν σημαντικό κομμάτι του πρωτογενούς τομέα της χώρας και πάρα το γεγονός ότι έχουν πληγεί σημαντικά από την υγειονομική κρίση και εξακολουθούν να πλήττονται.

Στην αναφορά επισυνάπτεται και σχετικό έγγραφο της Ένωσης Πλοιοκτητών Παράκτιων Αλιέων Ελλάδος, όπου αναφέρεται ρητά το αίτημα του κλάδου, ήτοι η συμπερίληψη των αλιέων στην ευνοϊκή αυτή ρύθμιση, για τους λόγους που αναλύθηκαν, αλλά και με δεδομένο το  χαμηλό κόστος του μέτρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger