Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Αναγκαία η παράταση στους εμπόρους για αντικατάσταση ταμειακών μηχανών



Τονίζει ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος 
σε αναφορά του στον υπουργό Οικονομικών 


Το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας για παράταση αντικατάστασης των ταμειακών μηχανών μέχρι και τέλος του 2020 έθεσε με σημερινή αναφορά του στον υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Συγκεκριμένα, με απόφαση της ΑΑΔΕ (Α.1100/7-5-2020) έχει δοθεί παράταση της υποχρεωτικής απόσυρσης των παλαιών ταμειακών μηχανών λόγω της πανδημίας έως και την 31η Ιουλίου 2020. 
Ωστόσο, όπως τονίζει ο βουλευτής Μαγνησίας στην αναφορά του, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που δημιούργησε η πανδημία του Covid-19 είναι μεγάλα, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν ακόμη και στο κόστος της αντικατάστασης της ταμειακής μηχανής, το οποίο είναι της τάξεως των 300 ευρώ. 

«Είναι αναγκαίο να δοθεί αυτή η παράταση μέχρι και το τέλος του 2020, προκειμένου να στηριχθεί ο εμπορικός κόσμος και κυρίως ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας που πασχίζει για τη βιωσιμότητα της επιχείρησής τους, εν μέσω μια πρωτόγνωρης πανδημίας με σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις», υπογραμμίζει ο Χρήστος Μπουκώρος, ζητώντας να εξεταστεί το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger