Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Εξοχα. Ανοίξαμε και σας περιμένουμε ...



Εξοχα. Μια πρώτη γεύση τι πρόκειται να συμβεί τις επόμενες μέρες μας δίνουν δυο ειδήσεις που έχουν σχέση με το ότι χτες άνοιξαν τα αεροδρόμια για να υποδεχθούμε τουρίστες, κάποιοι απ' αυτούς όμως, μαζί με τις αποσκευές τους έφεραν και τον ... κορονοϊό.
Στα δειγματοληπτικά τεστ ου έγιναν εντοπίστηκαν 11 εισαγόμενα κρούσματα, αλλά αυτό είναι το ελάχιστο.

Αυτό που θα επακολουθήσει δεν μπορεί κανείς να το προβλέψει. Η κυρίαρχος της τουριστικής αγοράς TUI δεν θέλει να ... ταλαιπωρείτε η πελατεία της και έστειλε φιρμάνι στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη. Τέρμα τα όποια τέστ γίνονται. Αν θέλετε συνάλλαγμα  από τον τουρισμό. αυτό θα συνοδεύεται και με κρούσματα της πανδημίας. Διαφορετικά ξεχάστε τους τουρίστες.
Και φυσικά ο ηγέτης μας υποχώρησε. Αλλωστε αυτός και τα στελέχη του θα κινδυνέψουν να μολυνθούν απ' τους τουρίστες; 

Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες της BILD. οι οποίες δεν έχουν διαψευστεί, η TUI απείλησε με άμεση ακύρωση όλων των ταξιδιών της. λόγω της νέας φόρμας που πρέπει να συμπληρώνουν οι ταξιδιώτες- πελάτες της. 

Το δημοσίευμα αναφέρει συγκεκριμένα: "Το μήνυμα του ομίλου: Με τέτοιο κανονισμό δεν στέλνουμε πελάτες στην Ελλάδα. Ο υπουργός τηλεφώνησε εσπευσμένα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτός εν τέλει υπαναχώρησε. Ο κανονισμός που αφορά την καραντίνα αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή και οι διακοπές στην Ελλάδα σώθηκαν".

Και το ερώτημα παραμένει: Μπορεί ο τουρισμός να δώσει μια οικονομική ανάσα σε μερίδα του πληθυσμού μας. Αν όμως αρχίσουμε να μετράμε θύματα του κορονοϊού και φρακάρουν τα νοσοκομεία μας από ασθενείς, θα μπορέσει να το αντέξει η κοινωνία;  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger