Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Επειδή όμως φοβούνται και αυτό είναι πλέον εμφανές έχουν χάσει το παιχνίδι από τώρα…


Εξαιρετικά ενδιαφέρον και με καίριες επισημάνσεις το κείμενο του Νίκου Στραβελάκη το οποίο κάνει μια ανάλυση στα πολιτικά δρώμενα, επικεντρωμένο στην κυβερνητική απόφαση να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο-τερατούργημα, χουντικής κοπής "σε μια προσπάθεια ελέγχου του συνέρχεσθε παραβιάζοντας το σύνταγμα και επαναφέροντας τις πιο μαύρες εποχές της νεότερης Ελληνικής ιστορίας", όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο συγγραφέας του κειμένου.

Κάνει εκτενή αναφορά στην "περίεργη στάση του ΚΙΝΑΛ που σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα επέλεξε να προσφέρει χείρα βοηθείας στη κυβέρνηση παζαρεύοντας λεξούλες στο νομοσχέδιο" και δίνει την δική του εξήγηση γι' αυτό.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο ο κ. Μητσοτάκης όσο και υπουργοί του έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν το μέγεθος και το βάθος της κρίσης, που λόγω και της κατάρρευσης του τουρισμού, οδηγεί σημαντικό αριθμό πολιτών στην ανεργία και την ανέχεια.
Μαζικές λαϊκές αντιδράσεις θα υπάρξουν κάτι που αναγκαστικά θα οδηγήσει την κυβέρνηση σε μια ολομέτωπη αντιπαράθεση με την κοινωνία.

Παραθέτοντας μια σειρά εκτιμήσεις για το τι θα συμβεί στο προσεχές μέλλον ο κ. Στραβελάκης καταλήγει ότι η "κυβερνητική  πολιτική θα ηττηθεί στο δρόμο, όπως φοβούνται ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χρυσοχοΐδης και κατεβάζουν τα χουντικής έμπνευσης νομοθετήματά τους. Επειδή όμως φοβούνται και αυτό είναι πλέον εμφανές έχουν χάσει το παιχνίδι από τώρα…".

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger