Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Η (βαθέως και χυδαίως) αντικομμουνιστική- σκοταδιστική ουσία του μαθήματος της Έκθεσης στη Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ

Γράφει ο Νίκος από Βόλο

Οι δύο προαναφερθείσες, από το σ. Γιώργο Καββαδία στο άρθρο του, μεγαλοαστικές εφημερίδες, "Βήμα" και "Καθημερινή", που εμπνέουν τους επιλέγοντες την ιδεολογική κατεύθυνση των εκθέσεων των πανελλαδικών εξετάσεων, είναι αυτή του ... εφοπλιστή Μαρινάκη κι εκείνη του... εφοπλιστή Αλαφούζου.

Κοινό τους χαρακτηριστικό είναι, επίσης, ο κατ' επάγγελμα αντικομμουνισμός και η αντίστοιχη προπαγάνδα της αστικής ιδεολογικής πραμάτειας.
Από κει και πέρα, μια πανσπερμία ποικιλοτρόπων αστικών παραλλαγών, παλαιάς και νεότερης μόδας, καλλιεργούν οι διάφοροι αρθρογράφοι και οι επιφυλλιδογράφοι των δύο αυτών εφημερίδων, αναπαράγοντας και ανανεώνοντας το εποικοδόμημα και το όλο "οπλοστάσιο" του συστήματος εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Ωστόσο το ακόμη πιο προκλητικό κι από την επιλογή των τελικών θεμάτων της έκθεσης πανελλαδικών εξετάσεων, σχεδόν αποκλειστικά από τα θέσφατα των αρθρογράφων των δύο συγκεκριμένων ιδεολογικών "ναυαρχίδων" του συστήματος, είναι το γεγονός ότι εδώ και είκοσι περίπου χρόνια στο βιβλίο της "Έκφρασης -έκθεσης" που διδάσκεται επίσημα στην τρίτη λυκείου, οι αρμόδιοι του υπουργείου "παιδείας" έχουν επισημοποιήσει ανοιχτά τη χυδαία αντικομμουνιστική προπαγάνδα του ευρωλακέδικου καθεστώτος τους με ένα κεφάλαιο της διδακτέας-εξεταστέας ύλης, όπου επιχειρούν να ταυτίσουντο ... φασισμό με τον ...υπαρκτό σοσιαλισμό, τη ... δικτατορία του Μεταξά με τη... δικτατορία του προλεταριάτου (που ουδέποτε εξήγησαν πραγματικά στους μαθητές τη μ-λ σημασία του όρου).
Φτάνουν στον έσχατο βαθμό γελοιότητας, υπό τον τίτλο κεφαλαίου περί της προπαγάνδας του... "ολοκληρωτισμού" να συγκρίνουν τον ύμνο της μεταξικής τυραννίας, οργάνου του αγγλικού ιμπεριαλισμού και του ντόπιου μοναρχοφασισμού, με ένα κείμενο ελληνόφωνου αλφαβητάριου της λαϊκοδημοκρατικής Αλβανίας, όπου ..."τα Τίρανα γιορτάζουν" την απελευθέρωση της χώρας από το φασισμό και τη νίκη της επανάστασης!!! 

Κάνουν χαρμάνι το όνομα του βρικόλακα Μεταξά με το όνομα ενός από τους πιο σημαντικούς επαναστάτες ηγέτες του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος στον 20ο αιώνα, του Ένβέρ Χότζα, και σερβίρουν αυτή την αηδία, αυτό το δηλητήριο σε νέους ανθρώπους, που δεν ξέρουν για ποιους πραγματικά γίνεται λόγος στο βιβλίο τους!!!

Όλο αυτό το ιδεολογικό... σκατό, το είχαν προωθήσει στην εκπαίδευση τα αχρεία ευρωλαμόγια του απατεώνικου Σημιτικού θιάσου σκιών, την εποχή της παντοδυναμίας τους, και το διατήρησαν έκτοτε άθιχτο όλες οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις των τελευταίων είκοσι χρονών, ακόμα και ο ψευτοαριστερός θίασος των Τσίπρα-Φίλη-Γαβρογλου, αντί να στείλει το αισχρό αυτό "διδακτικό εγχειρίδιο" κατευθείαν στην ανακύκλωση.

Πάνω στην αισχρότατη γραμμή πλεύσης αυτού του βιβλίου, που ελάχιστα διαφέρει, επί του προκειμένου θέματος, από το εγχειρίδιο ''Αγωγής του πολίτου'' της χούντας, στηρίζουν έκτοτε τη σχετική "διδασκαλία" της σαβούρας και της μπόχας σε γενιές και γενιές μαθητών, όχι μόνο τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, απαιτώντας από τους φιλολόγους της Γ' Λυκείου να αναπαραγάγουν διαρκώς την ψευτιά και τη διαστρέβλωση των εννοιών και της ιστορίας, αλλά κι ένα ολάκερο βουνό από φροντιστηριακά πονήματα και βοηθήματα που λανσάρονται στο βιβλιεμπόριο σε αλμυρές τιμές αγοράς.

Ο γράφων αυτές τις σκέψεις είχε καταγγείλει επανειλημμένα το 2002-2004 αυτό το αντικομμουνιστικό ιδεολογικό όργιο με εκτεταμένες επιστολές που δημοσιεύτηκαν τότε εν μέρει στο "Ριζοσπάστη", αλλά και στην "Προλεταριακή Σημαία".

Φυσικά πολλοί έγκριτοι παιδαγωγοί και εκλεκτοί διανοούμενοι του προοδευτικού κόσμου, όπως ο σ. Γιώργος Καββαδίας, είναι σίγουρο ότι θα τα έχουν γράψει και καταγγείλει όλα αυτά τα αίσχη πολύ πιο άρτια από τον υποφαινόμενο, αλλά έχω την εντύπωση ότι ολωνών μας οι επισημάνσεις ήταν φωνές "βοώντων εν τη ερήμω" της αδιαφορίας και του συμβιβασμού της τεράστιας μερίδας των εκπαιδευτικών...

Οι πιο πολλοί τα κατάπιαν αμάσητα όλα αυτά τα θέσφατα των βιβλίων της σαβούρας, για να μη δυσαρεστήσουν τους προϊσταμένους τους, ενώ σίγουρα η ΟΛΜΕ αδιαφόρησε ολότελα...

Με αφορμή, επομένως τις σημερινές καίριες επισημάνσεις του σ. Γιώργου Καββαδία για το όλο αυτό μάθημα της έκθεσης και τα αναλλοίωτα συστημικά ιδεολογικά του πρότυπα, ας ανασκουμπωθούν οι πραγματικά προοδευτικοί κι επαναστάτες δάσκαλοι του λαού μας, ας βρουν την αναγκαία κοινή γραμμή πλεύσης κι ας χτυπήσουν, ανοιχτά και πάση δυνάμει, όλο αυτό το χάλι, με όλη τη φαρέτρα των όπλων που μας δίνει η βαθιά γνώση της Ιστορίας και των αρχών του επιστημονικού σοσιαλισμού.
Κι ας κάνουμε, όσο γίνεται, όσο περνάει από το χέρι μας στην καθημερινή πράξη αυτές ακριβώς τις αρχές, με τον πιο δημιουργικό τρόπο, εσαεί κτήμα της νέας γενιάς, με λόγο, με έργο και προπάντων με απτό παράδειγμα ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger