Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Τι έγινε στη δημοπρασία των παραλιών – Έντονο το ενδιαφέρον – Αυξήθηκαν τα μισθώματα – Οι νέες τιμές


Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η σημερινή δημοπρασία για την εκμετάλλευση τμημάτων του αιγιαλού σε παραλίες της Σύρου. Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό κατάστημα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και αφορούσε τη μίσθωση συγκεκριμένων εκτάσεων σε τέσσερις πλαζ του νησιού για την τοποθέτηση ομπρελών-ξαπλωστρών, καντινών και τη λειτουργία θαλάσσιων σπορ.

Η διάρκεια των μισθώσεων είναι τριετής για χρονικό διάστημα έως και 31/12/2022.
Η συμμετοχή στη δημοπρασία, παρά τις δυσκολίες των καιρών, ήταν κάτι περισσότερο από ικανοποιητική, ενώ αρκετά μισθώματα παρουσίασαν σημαντική αύξηση προς όφελος του ταμείου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης. Για κάποιες περιπτώσεις, έγινε πραγματική “μάχη” μεταξύ επιχειρηματιών του τουριστικού τομέα.
Παραλία Γαλησσά:
Στο τμήμα Α) (αρχικό κομμάτι παραλίας, 500 τ.μ.) η τιμή εκκίνησης του ετήσιου μισθώματος (για ομπρέλες και ξαπλώστρες) καθορίστηκε στις 9.000 ευρώ, ενώ η μεγαλύτερη προσφορά που δόθηκε ήταν 20.000 ευρώ, ποσό το οποίο προσέφερε εταιρία αθηναϊκών συμφερόντων που για πρώτη φορά εμφανίστηκε σε δημοπρασίες παραλιών της Σύρου.
Στο τμήμα Β) (μεσαίο κομμάτι παραλίας, 450 τ.μ. (ομπρέλες ξαπλώστρες + θαλάσσια σπορ) το ετήσιο μίσθωμα διατηρήθηκε σε επίπεδο τιμής εκκίνησης, 11.000 ευρώ, καθώς εκδηλώθηκε ενδιαφέρον μόνο από μία εταιρία (η ίδια που εκμεταλλεύονταν το συγκεκριμένο χώρο την προηγούμενη τριετία).
Στο τμήμα Γ) (βόρειο τμήμα, 110 τ.μ. + τροχήλατη καντίνα), η τιμή εκκίνησης καθορίστηκε στα 4.070 ευρώ τη σεζόν, ωστόσο υπήρξε έντονο ενδιαφέρον και το μίσθωμα έφτασε στις 7.500 ευρώ, από εταιρία η οποία εκμεταλλευόταν την εν λόγω έκταση και την προηγούμενη τριετία.
Παραλία Αγκαθωπών:
Το αρχικό τμήμα της παραλίας μπήκε σε δημοπρασία για πρώτη φορά. Η μοναδική εταιρία η οποία εκδήλωσε το ενδιαφέρον της, είναι η ιδιοκτήτρια όμορης επιχείρησης ενώ το ετήσιο μίσθωμα καθορίστηκε στα 4.500 ευρώ. Η συνολική έκταση εκμετάλλευσης για ομπρέλες και ξαπλώστρες είναι 250 τ.μ.
Παραλία Κόμητο:
Μισθώθηκε τμήμα 50 τ.μ. για ομπρέλες και ξαπλώστρες στην τιμή εκκίνησης των 850 ευρώ ετησίως με μοναδικό ενδιαφέρον αυτό εταιρίας που εκμεταλλευόταν τον ίδιο χώρο και την προηγούμενη τριετία. Η ίδια εταιρία, με μίσθωμα 2.510 ευρώ θα συνεχίσει να εκμεταλλεύεται και τα θαλάσσια σπορ της περιοχής.
Ενδιαφέρον υπήρξε για την καντίνα της παραλίας, η τιμή εκκίνησης του μισθώματος ήταν 2.225 ευρώ για να φτάσει στις 5.000 ευρώ μετά από τελική προσφορά εταιρίας η οποία δραστηριοποιούνταν στην περιοχή και την προηγούμενη τριετία.
Παραλία Αχλάδι
Ποιος το περίμενε ότι για τμήμα επιφάνειας 50 τ.μ. και τιμή εκκίνησης 850 ευρώ, η τελική προσφορά θα έφτανε στις 4.000 ευρώ (σχεδόν πενταπλάσιο από την αρχική τιμή μόνο για λίγες ομπρέλες και ξαπλώστρες). Η τελική προσφορά κατατέθηκε από ξενοδοχειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην περιοχή, η οποία εκμεταλλεύεται κι άλλη έκταση με ομπρελοξαπλώστρες στην ίδια παραλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger