Τρίτη 7 Απριλίου 2020

“Νόμος και Τάξη” στον Βόλο: Προκλητικό πρόστιμο σε στέλεχος του ΚΚΕ και δύο ακόμα συνδικαλιστές-διαδηλωτές για… άσκοπη μετακίνηση!

Σήμερα το πρωί, στο νοσοκομείο του Βόλου πραγματοποιήθηκε συμβολική διαμαρτυρία από υγειονομικούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ, στο πλαίσιο της Ημέρας Πανελλαδικής Δράσης για την υγεία του λαού. Στο πλευρό τους βρέθηκαν στελέχη του ΚΚΕ από την ΤΕ Μαγνησίας, κάνοντας πράξη αυτό που έβαζε η ανακοίνωσή της: με καλυμμένο το στόμα φωνάζουμε ακόμη πιο δυνατά και διεκδικούμε!

Όταν ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση μαζικών φορέων και σωματείων, η αστυνομία έκανε μπλόκο, εντελώς τυχαία δίπλα από το κτίριο του Νοσοκομείου, κάνοντας έλεγχο στους διαδηλωτές και επιβάλλοντας πρόστιμο στον Βασίλη Μεταξά, τον Γραμματέα της ΤΕ Μαγνησίας και σε δύο ακόμα συνδικαλιστές, κρίνοντας τη μετακίνησή τους “άσκοπη και παράνομη”.
Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Μαγνησίας, είναι φανερό πως η κυβέρνηση ενοχλήθηκε από τη σημερινή κινητοποίηση και θέλει πρωτίστως τη δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης, λογαριάζει όμως χωρίς τον ξενοδόχο.
«Σήμερα, με το τέλος της κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου με τη συμμετοχή εκπροσώπων σωματείων και φορέων, μπλόκο της αστυνομίας δίπλα από το κτίριο του Νοσοκομείου, επέβαλε πρόστιμο στον Βασίλη Μεταξά, γραμματέα της Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ και σε δύο ακόμα συνδικαλιστές, γιατί η μετακίνησή τους κρίθηκε παράνομη.
Παρά τις εξηγήσεις που δόθηκαν, το οφθαλμοφανές γεγονός ότι οι παριστάμενοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση (είχαν μαζί τους πικέτες, πανό κ.ο.κ.), το γεγονός ότι δηλώθηκε η ιδιότητά τους, ο αρχιφύλακας με «εντολές ανωτέρων» όπως δήλωσε ο ίδιος μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε, προχώρησε σε αυτή την απαράδεκτη κίνηση.
Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ενοχλήθηκε από τη σημερινή κινητοποίηση που εξέθεσε τις εγκληματικές ελλείψεις στο σύστημα υγείας, εν μέσω πανδημίας. Ο στόχος της φίμωσης των αγώνων και των διεκδικήσεων εξάλλου, αποτελεί διαχρονικό στόχο τόσο της τωρινής όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να βάλει εμπόδια στο δικαίωμα του λαού μας να διεκδικεί, να αγωνίζεται, να φωνάζει, να δραστηριοποιείται για τα δικαιώματά του. Καταγγέλλουμε στο λαό του Βόλου, στους εργαζόμενους της περιοχής μας και στα λαϊκά στρώματα, τη σημερινή απαράδεκτη ενέργεια της αστυνομίας και τους καλούμε να δυναμώσουν τη φωνή τους.
Με το ΚΚΕ, μέσα από το σωματεία και τους φορείς του λαϊκού κινήματος να δώσουμε τη μάχη για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας!
Απαιτούμε να σταματήσει η δίωξη και τα μέτρα καταστολή της συνδικαλιστικής δράσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger