Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Προσωπικό από τη ΔΕΥΑ στον Δήμο Σκοπέλου για την κάλυψη αναγκών

Προγραμματική σύμβαση με τη ΔΕΥΑ Σκοπέλου θα συνάψει ο Δήμος για την παραχώρηση ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, εργατών οικοδομής και τεχνιτών οικοδομής. Οι υπάλληλοι πρόκειται να καλύψουν ανάγκες του Δήμου Σκοπέλου. Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Απριλίου διά περιφοράς.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ευσταθίου Δημήτριος, Πατσής Ρηγίνος, Λεμονής Κωνσταντίνος, Καρβέλη Σπυριδούλα, Παπαχρήστος Ηλίας και Τσουκαλάς Ευάγγελος δήλωσαν ότι ψηφίζουν αρνητικά επειδή δεν τους έχει γνωστοποιηθεί το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης με τη ΔΕΥΑ Σκοπέλου.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Αναγνώστου Γεώργιος, Ξηρογιάννης Ιωάννης, Κατσάρης Δημήτριος και Ρόδιος Βασίλειος δήλωσαν ότι καταψηφίζουν επίσης σημειώνοντας ότι ήδη η ΔΕΥΑ Σκοπέλου έχει τεράστια προβλήματα και υποστελέχωση και με μεγάλη δυσκολία μπορεί να αντεπεξέλθει στο έργο της. Επίσης καταδίκασαν το γεγονός της μη ενημέρωσης και της μη λήψης της γνώμης των εργαζομένων.
Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη συγκρότηση Τριμελούς Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την παρακολούθηση του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων. Τακτικά μέλη στην επιτροπή ορίστηκαν η κτηνίατρος της Υποδιεύθυνσης Κτηνιατρικής των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων Ευφροσύνη Λυσιόβα και οι ιδιώτες κτηνίατροι Ουρανία Καθηνιώτη και Νίκη Λεμονή.
Η Σκόπελος στο Εθνικό Δίκτυο Ο.Τ.Α.
Στο Εθνικό Δίκτυο Πολιτισμού, Παιδείας και Περιβάλλοντος Ο.Τ.Α. θα συμμετέχει ο Δήμος Σκοπέλου, ενώ σχετική απόφαση έλαβε και το Δημοτικό Συμβούλιο. Bασικοί σκοποί του Δικτύου είναι ο σχεδιασμός και ανάληψη δράσης και η υλοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την προαγωγή της παιδείας, της προστασίας του περιβάλλοντος και της προώθησης του πολιτισμού. Σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του Δικτύου, η ετήσια συνδρομή ενός δήμου με πληθυσμό έως 10.000 κατοίκους ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ ετησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger