Κυριακή 12 Απριλίου 2020

ΠΑΜΕ Μαγνησίας: Κοροϊδία του Υπουργείου τα περί ενίσχυσης των μαθητών σε ηλεκτρονικά μέσα!

Εκστρατεία ενημέρωσης για το Ασφαλιστικό από το ΠΑΜΕ Μαγνησίας ...Για κοροϊδία του Υπουργείου τα περί ενίσχυσης των μαθητών σε ηλεκτρονικά μέσα κάνει λόγο σε ανακοίνωση του το ΠΑΜΕ Μαγνησίας. Όπως αναφέρει «Φαίνεται ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, έχει χάσει κάθε επαφή με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί το τελευταίο διάστημα της αναστολής λειτουργίας των σχολείων και ιδιαιτέρα με τις ελλείψεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό που έχουν ανάγκη. Φαίνεται ότι το μόνο που τους νοιάζει είναι η δημιουργία εικονικής πραγματικότητας.
Αφού κίνησαν «θεούς και δαίμονες», έστειλαν αλλεπάλληλες εγκυκλίους στα σχολεία για δήθεν προμήθεια εξοπλισμού (tablet, laptop κλπ) για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και απαίτησαν σε λιγότερο από μία ημέρα να δοθούν στοιχεία από τους δ/ντές των σχολείων, έρχονται τώρα, με την τελευταία εγκύκλιο (Φ478.6/75/44420/Α2/7-4-2020), να αναιρέσουν όλα τα προηγούμενα! Απίστευτη ταλαιπωρία και αναστάτωση, απίστευτος πανικός, τελικά, για το τίποτα. Επιβεβαιώνεται η ρήση του Λουκιανού «ὤδινεν ὄρος καὶ ἔτεκεν μῦν».
Σύμφωνα με την τελευταία εγκύκλιο και τις διευκρινίσεις που δίνουν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «η «καταγραφή των αναγκών για εξοπλισμό, δεν αφορά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και κακώς συνδέθηκε με αυτήν…»
Είναι χαρακτηριστικά τα e-mails που φθάνουν στα σχολεία, που διευκρινίζουν, για παράδειγμα, ότι: «… Δε θα υπάρξει δανεισμός του εξοπλισμού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς […] Η αναλογία φορητών ηλεκτρονικών συσκευών υπολογιστών (laptop ή tablet) που θα αιτηθείτε θα πρέπει να είναι το πολύ μία (1) ανά σαράντα πέντε (45) εγγεγραμμένους μαθητές, και μόνο εφόσον το σχολείο δε διαθέτει ήδη φορητές συσκευές σε αυτήν την αναλογία…» Πρωτοφανής σε μέγεθος εξαπάτηση και κοροϊδία!
Η οργή και αγανάκτησή μας, καθώς και των μαθητών και των γονέων, ξεχειλίζει. Το Υπουργείο και η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για την αναστάτωση και την ξεδιάντροπη κοροϊδία προς όλη την κοινωνία. Τους ενδιαφέρει μόνο το επικοινωνιακό παιχνίδι και όχι η ισότιμη συμμετοχή των παιδιών σε όλη αυτήν την πρωτόγνωρη διαδικασία που ζούμε τον τελευταίο μήνα.
Η κυβέρνηση «κατάφερε» να βρει τρόπους, ακόμη και σε μια νύχτα, με Πράξη νομοθετικού Περιεχομένου, για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των εργοδοτών, να χαρίσει εκατομμύρια ευρώ στους μεγαλοκαναλάρχες, αλλά δεν τολμά να ικανοποιήσει το ελάχιστο και αυτονόητο αίτημα των εκπαιδευτικών συνδικάτων, της Aνώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας και των μαθητών: να συμμετέχουν ΟΛΑ τα παιδιά «ισότιμα» στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Απαιτούμε εδώ και τώρα, χωρίς περιστροφές και άλλα τερτίπια, να σταματήσει το Υπουργείο Παιδείας να εμπαίζει τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς και να ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ το αίτημα για ένα δωρεάν tablet σε κάθε μαθητή και δωρεάν σύνδεση στο Internet!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger