Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Από άνοιξη… χειμώνας – Έρχονται βροχές και κρύο

Οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες, με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» ακόμη και στους 24 βαθμούς χθες, Κυριακή του Πάσχα, στην περιοχή της Σκοπέλου , θα κρατήσουν για λίγες ακόμη ώρες, καθώς από το απόγευμα ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει σταδιακά και θα ξεκινήσει μια μεταβολή από τα δυτικά προς τα ανατολικά η οποία θα λάβει χώρα μέχρι και την Πέμπτη τουλάχιστον, με συννεφιές και βροχοπτώσεις.

Συγκεκριμένα, αναμένονται τοπικές βροχές προς το μεσημέρι στα βόρεια, από το βράδυ στα δυτικά και τη νύχτα στα κεντρικά. Τις απογευματινές ώρες στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και πιθανώς στη Θράκη, θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, ενώ τη νύχτα πιθανώς και στα βορειοδυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και τοπικά από νότιες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και το βράδυ θα ενισχυθούν στο βόρειο Αιγαίο σε 6 με 7 μποφόρ.
Στην Αττική θα έχουμε συννεφιά, ωστόσο, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σήμερα σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει μέχρι και τους 22-23 βαθμούς, όμως μετά το απόγευμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας αναμένουμε πτώση της θερμοκρασίας και βροχές.
Στη Θεσσαλονίκη, προς το απόγευμα περιμένουμε βροχοπτώσεις, οι οποίες θα ενταθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, ενώ θα διατηρηθούν ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο της τάξεως των 7 και 8 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger