Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Εξαιρέσεις από απαγόρευση κολύμβησης για λόγους υγείας

Με νεότερη ανακοίνωσή του το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, κατόπιν διευκρινίσεων από το Αρχηγείο του Σώματος, διευκρινίζει ότι μπάνιο στη θάλασσα ή άλλου είδους άσκηση στο νερό μπορούν να κάνουν κατ' εξαίρεση πολίτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας (παιδιά με αυτισμό, ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας ή σε φάση αποκατάστασης κ.ά.).
Οφείλουν βέβαια να έχουν μαζί τους παραπεμπτικό από γιατρό, αλλιώς θα πληρώνουν το προβλεπόμενο πρόστιμο.
Η ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας αναφέρει αναλυτικά τα εξής:
“Κατόπιν παροχής νεοτέρων οδηγιών και διευκρινίσεων από την αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, γνωρίζεται ότι δραστηριότητες όπως λήψη θαλάσσιου λουτρού, χρήση ιδιωτικών θαλασσίων μέσων αναψυχής και υποβρύχια αλιεία, δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις μετακίνησης της Αριθ. Δ1α/Γ.Π οικ. 20036/22-3-2020 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 986 Β΄), όπως ισχύει, και ως εκ τούτου απαγορεύονται.
Ωστόσο διευκρινίζεται ότι οι ως άνω περιορισμοί κάμπτονται στην περίπτωση πολιτών με σοβαρά προβλήματα υγείας (παιδιά με αυτισμό, ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας ή σε φάση αποκατάστασης κ.ά.) που χρήζουν είτε σωματικής άσκησης, είτε άλλων θεραπευτικών πρακτικών, όπως το θαλάσσιο λουτρό ή άλλοι συναφείς τρόποι αποκατάστασης.
Οι πολίτες του προηγούμενου εδαφίου κατά την άσκησή τους αυτή οφείλουν να κατέχουν και να επιδεικνύουν το σχετικό ιατρικό πιστοποιητικό με συνημμένη γνωμάτευση του ιατρού τους. Σε διαφορετική περίπτωση θα βεβαιώνεται διοικητικό πρόστιμο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger