Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Εχουν βίτσιο να αυτογελοιοποιούνται κάποιοι δημοσιογράφοι;



Του Σ. Λ.

Αντικείμενο ψυχιάτρων, ή τέλος πάντων κάποιων επιστημόνων που μπορεί να αναλύσουν την ατομική ψυχοσύνθεση, είναι το γεγονός ότι κάποιοι δημοσιογράφοι δεν τους ενδιαφέρει καθόλου, αν ολοφάνερα  αυτογελοιοποιούνται,

Από την πλευρά μου, η μόνη απορία, γι' αυτούς τους δημοσιολόγους, είναι γιατί δεν τηρούν έστω και κάποια προσχήματα ώστε να μην γίνεται ολοφάνερο ότι αποτελούν μίσθαρνα όργανα στον κυβερνητικό προπαγανδιστικό μηχανισμό΄.

Οι φωτογραφίες που παραθέτουμε αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Νίκου Χατζηνικολάου, enikos.gr.
Η κατασκευασμένη "είδηση", που παρουσιάζεται σαν δημοσιογραφικό ρεπορτάζ, βασίστηκε σε μια δήλωση που έκανε  ο Λιμενάρχης Ηρακλείου, Ευθύμης Δουβής,  σύμφωνα με την οποία "στο λιμενοβραχίονα της πόλης κυκλοφορούσαν ταυτόχρονα δύο χιλιάδες άτομα"! 

Για να θεωρήσει μάλιστα ολοκληρωμένο το ρεπορτάζ του, ο συντάκτης αυτής της γελοιότητας παραθέτει "εικόνες που δημοσιεύουν τα τοπικά ΜΜΕ".
Και εδώ είναι που τρελαίνεσαι, αναλογιζόμενος πόσο ηλίθιους θεωρούν τους αναγνώστες τους, τα "έγκυρα" ΜΜΕ. Στις φωτογραφίες διακρίνονται 2-3 δεκάδες πολιτών που κάνουν τον περίπατο τους, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Κι όλα αυτά για να δικαιολογηθεί ακόμα ένα μέτρο πειθάρχησις της τοπικής κοινωνίας: "Οι εικόνες συνωστισμού στον βόρειο λιμενοβραχίονα (Κούλε) του Ηρακλείου, που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, οδήγησαν τις λιμενικές αρχές στην απόφαση να απαγορευτεί η πρόσβαση σε αυτόν", αναφέρει η εισαγωγή του δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα enikos.gr.

Μας κατέστρεψαν τις ζωές μας, ξευτέλισαν και κάθε ψήγμα αξιοπιστίας που είχε απομείνει στην καθεστωτική δημοσιογραφία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger