Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Η επαγγελματιες φιλόζωη ζητούν και τα ρέστα από τον Δήμο Σκοπέλου βρε σας έχουμε πάρει χαμπάρι


ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΦΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩA ΚΑΙ ΕΧΘΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑΣ  ΔΙΕΘΕΣΕ ΠΟΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΕ ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ  ΕΔΩ  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΟΥΣΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΤΑΝ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΖΩΟΦΙΛΟΙ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΒΑΡΙΟΥΝΤΕ ΤΑ ΖΩΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ  ΤΩΡΑ ΚΥΡΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ Η ΠΡΟΒΑΤΙΝΕΣ ΑΝΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΖΩΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΙΛΙΣΕΤΕ   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΜΑΣ ΖΗΤΑΝΕ

Να ανακαλέσει τις δηλώσεις του για τις φιλοζωικές εταιρείες αντιδήμαρχος της Σκοπέλου ζητούν η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι ο Δήμος Σκοπέλου δεν έχει εφαρμόσει πρόγραμμα στειρώσεων και περίθαλψης των αδέσποτων ζώων και καταγγέλλoυν ότι ο Δήμος ζητούσε να απομακρυνθεί το κιόσκι όπου γίνονται οι υιοθεσίες αδεσπότων.


Η ανακοίνωση των φιλοζωικών σωματείων:
Με αγανάκτηση ακούσαμε σε βίντεο που αναρτήθηκε στο You Tube γυρισμένο από ηλεκτρονικό μέσο της Σκοπέλου, τον αρμόδιο για τα ζώα αντιδήμαρχο του Δήμου Σκοπέλου να αναφέρει επί λέξει ότι «Καταγγέλλει κάτι φιλοζωικές εταιρίες εδώ πέρα, κάποιους φιλόζωους με κάτι σωματεία που ενδιαφέρονται μόνο να πλουτίζουν ορισμένοι» και σε άλλο σημείο ότι <<δεν ενδιαφέρονται για τα παραγωγικά ζώα αλλά μόνο για τις γάτες»…
Απορούμε από πού βγάζει αυτό το συμπέρασμα ο κ. Αντιδήμαρχος.
΄Εχει κάποια στοιχεία που να το αποδεικνύουν, γιατί διαφορετικά μιλάμε για συκοφαντική δυσφήμιση του μόνου τοπικού φιλοζωικού φορέα που ασχολείται με περίθαλψη ζώων, αντικαθιστώντας το Δήμο, αλλά και όλου του φιλοζωικού κινήματος γενικότερα.
Για ένα Δήμο ο οποίος ακόμη κανένα πρόγραμμα στειρώσεων και περίθαλψης αδέσποτων ζώων δεν έχει, όπως ο νόμος 4039/12 ορίζει.
Για ένα Δήμο που ούτε καν 5/μελή επιτροπή δεν έχει συστήσει ,η οποία σημειωτέον δεν χρειάζεται χρήματα, αλλά μια απλή απόφαση Δημάρχου.»
5/μελή επιτροπή η οποία θα είχε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις, για αντιμετώπιση και λύση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων.
Για ένα Δήμο ο οποίος δεν έχει καν απαντήσει στα έγγραφα που έχει στείλει επανειλημμένα ο φιλοζωικός φορέας του νησιού, στα οποία γίνονται συγκεκριμένες προτάσεις , όπως πρόταση για καταγραφή όλων των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων του νησιού.
Για ένα Δήμο που όχι μόνο δεν βοηθάει, αλλά επιπλέον φρόντισε επίμονα με έγγραφα να ζητήσει να απομακρυνθεί από κεντρικό σημείο της πόλης της Σκοπέλου το κιόσκι του συλλόγου, με το οποίο γίνονται οι υιοθεσίες αδέσποτων που βοηθούν στη μείωσή του αριθμού τους…
Στο βίντεο αυτό εκτός των δηλώσεων του Δημάρχου εντοπίζονται μια σειρά αστοχίες όπου :
α)χωρίς να έχει δει κανείς σκυλιά να επιτίθενται στα ζώα, θεωρούν σίγουρο ότι το έχουν κάνει αυτά, αποκλείοντας μόνοι τους την πιθανότητα οι επιθέσεις να έχουν γίνει από άγρια ζώα τα οποία ίσως υπάρχουν!
Β)Ακούγονται απειλές του τύπου «θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας» … δηλαδή με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό και εναντίον ποίων; Ο νοών νοείτω!
Γ)Υπάρχει νεκρό σκυλί και κανένας δεν μπήκε στον κόπο να ειδοποιήσει την αστυνομία που πρέπει να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποφανθεί κτηνίατρος από τι πέθανε.
Πέθανε γιατί κάποιος άνθρωπος το σκότωσε ή μήπως πέθανε από την ίδια επίθεση που δέχθηκαν τα παραγωγικά ζώα;
Δ) Υπάρχουν παραγωγικά ζώα τραυματισμένα που υποφέρουν και αντί να καλέσουν κτηνίατρο καλούν τους Αντιδημάρχους για να διαμαρτυρηθούν. Και μάλιστα ο ίδιος αντιδήμαρχος που κατηγορεί τους φιλόζωους ότι δεν ενδιαφέρονται για τα παραγωγικά ζώα, τα βλέπει και δεν καλεί κτηνίατρο για να τα βοηθήσει!
Καλούμε τον κ. Δήμαρχο Σκοπέλου να εφαρμόσει επί τέλους τα όσα ο νόμος προβλέπει για τα ζώα μιας και σύμφωνα με το νόμο οι Δήμοι είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για τη διαχείρισή τους.
Να συνεργαστεί με τους εθελοντές για την επίλυση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων και όχι να προκαλεί εμπόδια στον καθημερινό αγώνα που δίνουν αντικαθιστώντας το Δήμο.
Τέλος καλούμε τον Αντιδήμαρχο να ανακαλέσει δημόσια , ζητώντας συγνώμη από τον τοπικό φιλοζωικό φορέα για τα όσα είπε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger