Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Χωρίς παιδοχειρουργό το Νοσοκομείο Βόλου – Εντάσσεται μέσα στις 16 μόνιμες θέσεις, αλλά δύσκολο να καλυφθεί

Την ώρα που άλλα Νοσοκομεία, όπως για παράδειγμα το νομαρχιακό της Λάρισας, διαθέτουν παιδοχειρουργούς, το Νοσοκομείο Βόλου δεν διαθέτει γιατρό τέτοιας ειδικότητας, με αποτέλεσμα οι γονείς τα παιδιά τους να είναι υποχρεωμένοι να τα μεταφέρουν στη γειτονική πόλη για να εξυπηρετηθούν.
Η ειδικότητα του παιδοχειρουργού, είναι ενταγμένη στις 16 μόνιμες θέσεις γιατρών που ζήτησε το Νοσοκομείο Βόλου από το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της προκήρυξης που ετοιμάζεται. Φαίνεται, όμως πως η θέση αυτή δεν θα εγκριθεί.

Το βέβαια είναι πως ο Νομός Μαγνησίας με 30.000 και πλέον πληθυσμό σε βρέφη, νήπια, παιδιά Δημοτικού και μαθητές στην προεφηβική ηλικία, δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από το Νοσοκομείο σε μια τόσο σημαντική ειδικότητα.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών Κέντρων Υγείας Μαγνησίας κ. Παύλος Μαλινδρέτος τόνισε πως «εμείς διεκδικούμε τις 16 μόνιμες θέσεις γιατρών συν τις έξι μόνιμες θέσεις για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Βέβαια οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως από τις 16 θέσεις θα λάβουμε τις δεκατέσσερις στον νέο διαγωνισμό πρόσληψης μονίμων γιατρών, ενώ για τις έξι θέσεις στο ΤΕΠ υπάρχει ένα ερωτηματικό κατά πόσο θα γίνουν. Ο διαγωνισμός για τις μόνιμες προσλήψεις είχε ξεκινήσει από πέρσι να ετοιμάζεται και είχαμε αποστείλει τις θέσεις που χρειαζόμαστε. Τώρα η νέα πολιτική ηγεσία υποσχέθηκε πως μέσα στους επόμενους τρεις μήνες θα τοποθετηθούν οι μόνιμοι γιατροί, αν και επιφυλασσόμαστε, καθώς φοβόμαστε ότι με βάση τα ελληνικά δεδομένα θα απαιτηθεί περισσότερος χρόνος για να υλοποιηθεί το όλο εγχείρημα. Εμείς λέμε ότι πρέπει όλοι οι πολιτικοί φορείς στη Θεσσαλία να διεκδικήσουν πράγματα σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς».
Ο κ. Μαλινδρέτος αναφέρθηκε και στον παιδοχειρουργό λέγοντας πως στις 16 θέσεις για το Νοσοκομείο Βόλου είχαμε ζητήσει και μια θέση παιδοχειρουργού, για την οποία τελικά δεν ξέρουμε αν θα εγκριθεί από το υπουργείο Υγείας. Η πληροφόρηση που έχουμε, είναι πως τελικά δεν θα εγκριθεί. Θα ήταν πολύ καλό να έχουμε και ένα παιδοχειρουργό στο Νοσοκομείο Βόλου, που ίσως να μην κάλυπτε 365 μέρες τον χρόνο, αλλά και λιγότερες μέρες να κάλυπτε, πάλι κέρδος θα ήταν για τα παιδιά και τους γονείς. Σε μια περιοχή μάλιστα με 200.000 κατοίκους είναι αυτονόητο ότι χρειαζόμαστε ένα εξειδικευμένο επιστήμονα που χρειάζεται να χειριστεί αυτή την γκάμα περιστατικών. Πάντως είχαμε εντάξει την ειδικότητα του παιδοχειρουργού στα οργανωτικά μας πλαίσια, αλλά το υπουργείο έχει άλλη άποψη. Βέβαια για εμάς στόχος είναι το Νοσοκομείο να εξελίσσεται συνεχώς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger