Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Ανακοίνωση από Δήμο Σκοπέλου..


  
   Για τη διόρθωση των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις μέχρι 31 Μαρτίου 2020.

   Σύμφωνα με το άρθρ. 51 του Ν.4647/2019 (ΦΕΚ 204/16-12-2019/ Α΄), «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλες διατάξεις» Σας γνωρίζουμε ότι:
 Οι ιδιοκτήτες ακινήτων, ηλεκτροδοτούμενων ή μη ηλεκτροδοτούμενων, έχουν την δυνατότητα να προσέλθουν στο Δήμο και να καταθέσουν ως τις 31/03/2020 διορθωτική ή αρχική δήλωση, με τα ορθά στοιχεία, για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου, για τον υπολογισμό φόρων, τελών και εισφορών.
 Η ρύθμιση ισχύει για κάθε κτίσμα ή οικόπεδο που δεν είναι δηλωμένο, για κάθε ακίνητο που έχει δηλωθεί με μικρότερο εμβαδόν από το πραγματικό, καθώς και για κάθε ακίνητο στο οποίο έχει επέλθει μεταβολή στα στοιχεία της αρχικής δήλωσης ( διαφορά στα τ.μ. της επιφάνειας, προσθήκες, τακτοποιήσεις, διακοπή παροχής ενέργειας από την ΔΕΗ ή άλλο πάροχο, αλλαγή ιδιοκτήτη κ.λ.π.) .
 Σημειώνεται ότι με την υποβολή της διορθωτικής ή αρχικής (εφόσον πρόκειται για αδήλωτο ακίνητο) δήλωσης, δεν θα επιβληθεί κανένα πρόστιμο για μη προηγούμενη υποβολή ή για υποβολή ανακριβούς δήλωσης σε παλιότερο χρόνο.
 Κατόπιν τούτου, σας παρακαλούμε να προβείτε στην δήλωση των ορθών τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων σας μέχρι και την 31η Μαρτίου 2020 , χωρίς καμία επιβάρυνση από τον Δήμο.   

Οι διαφορές θα υπολογίζονται από 1/1/2020 και όχι από τα προηγούμενα έτη.
Η μη ορθή εμφάνιση της επιφάνειας των κτισμάτων θα δημιουργήσει στο μέλλον πρόβλημα σε οποιαδήποτε μετάβαση του ακινήτου ενώ μετά την 31/3/2020 ο Δήμος θα προχωρήσει σε ελέγχους και σε διασταυρώσεις μεταξύ της δήλωσης ακινήτων Ε9 και των στοιχείων  επιφάνειας στις παροχές ρεύματος.  

  Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 2424350116 κ. Ευάγγελος Κρασσάς (αρμόδιος υπάλληλος Γραφείου Εσόδων).

                                              Ο Αντιδήμαρχος Σκοπέλου


Αριστείδης Βούλγαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger