Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Κάποιες ιστορικές αναφορές προς πατριδοκάπηλους


Γράφει ο mitsos175 

Φανταστείτε πως βλέπετε έναν άνθρωπο στο χείλος του γκρεμού. Είναι έτοιμος να κάνει ένα βήμα προς το κενό! Εσείς φυσικά του λέτε να σταματήσει, γιατί κινδυνεύει να πέσει και να σκοτωθεί.
Αν ο άνθρωπος πάει να αυτοκτονήσει, οφείλουμε να τον εμποδίσουμε.
Αν όμως γυρίσει και σας πει δειλούς, σας προτρέψει να πέσετε μαζί του στο γκρεμό, ή ακόμα χειρότερα σας τραβήξει προς την άβυσσο, πιθανότατα είναι ακροδεξιός! Στην περίπτωση αυτή, τον αφήνουμε να φουντάρει!

Δυστυχώς στην πολιτική οι παλαβοί ποτέ δεν τσακίζονται μόνοι τους. Παίρνουν πολλούς άλλους στο λαιμό τους.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερος δειλός από το φασίστα και χειρότερος προδότης από τον εθνικιστή.

Μερικά παραδείγματα.

1895: Γερμανοί πράκτορες βρίσκουν κάμποσους ηλίθιους Έλληνες και κάνουν μαζί μια Εταιρεία. Την λένε Εθνική, κι όπως η ομώνυμη τράπεζα, υπηρετεί τη Γερμανία και ιδιωτικά συμφέροντα. Σκοπός η υποδούλωση της Ελλάδας στη σύμμαχο της Γερμανίας, Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Οι μαλάκες Έλληνες πιστεύουν πως θα μπουν στην Πόλη κάνοντας περίπατο, γιατί είναι απόγονοι του Βουκεφάλα. Έτσι κάνουν εντελώς απροετοίμαστοι μια μεγάλη κουταμάρα: Πόλεμο με την Τουρκία! Και σχεδόν αμέσως αρχίζει η τρεχάλα! Ίσα που τη γλυτώσαμε μιας και οι Εγγλέζοι μας ήθελαν για προσωπική τους χρήση, δεν άφηναν να μας πηδάν οι Τούρκοι.

Αν έλεγε τότε κάποιος “που πάμε ξυπόλυτοι στα αγκάθια;”, τα εθνίκια – μαριονέτες των Γερμανών θα τον έβγαζαν “δειλό”, “προδότη” κλπ κλπ. Οι πολιτικοί της εποχής θέλοντας να το παίξουν Μεγαλέξανδροι – τρομάρα τους και καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους έσυραν τη χώρα σε μια περιπέτεια που την πλήρωσε ακριβά και που μπορούσε να την πληρώσει ακόμα ακριβότερα.

Δεν ήταν ατυχής ο πόλεμος του 1897. Ηταν σκόπιμη ενέργεια πρακτόρων και πανηλίθιων Ελλήνων.

1922: Οι Εγγλέζοι ήθελαν να ελέγχουν τα Στενά και τη Μ. Ασία. Επειδή το να έχουν στρατό στοίχιζε, βάζουν κάποιους μαλάκες. Μαντέψτε ποιους. Πριν παρθεί η απόφαση, πράκτορες και διπλωμάτες προσπάθησαν να πείσουν το Βενιζέλο, να αναλάβει την αστυνόμευση της περιοχής.

Δεν κουράστηκαν καθόλου! Ο δήθεν έμπειρος πολιτικός έκανε το πρώτο βήμα προς τον όλεθρο. Τα χρόνια πέρασαν, χιλιάδες Τούρκοι και Έλληνες πέθαιναν, η οικονομία βούλιαζε, μέχρι ο κόσμος να στείλει στο διάολο τη Μεγάλη Ιδέα με την ελπίδα να γυρίσουν τα παιδιά του πίσω που πολεμούσαν 10 χρόνια σερί!

Οι φιλοβασιλικοί όμως δούλεψαν χοντρά τους ψηφοφόρους. Τι ακολούθησε ξέρετε. Δεν έχασαν όλοι οι Έλληνες. Κάποιοι έμποροι όπλωνπράκτορες της Βρετανίας (σύμπτωση;) κέρδισαν τρελά λεφτά.
Αυτοί οι “πατριώτες” εξόπλιζαν και τους Τούρκους και τους Έλληνες, όπως η Αγγελοπούλου, που πούλησε το καλύτερο γεωτρύπανο στο Σουλτάνο! Κοψοχρονιά το 'δωσε, αλλά περιμένουμε να ρεφάρει από την Επιτροπή για το 1821!
Έχουν χιούμορ στη ΝΔ. Διεστραμμένο, αλλά έχουν.

Σήμερα πάλι οι Ευρωπαίοι θέλουν να στείλουν στρατό στη Λιβύη. Ποιους βλάκες θα βρουν, που είναι πρόθυμοι να χάσουν ανθρώπους και λεφτά; Πάει κάπου το μυαλό μου...

Κούλη, τράβα μόνος σου. Θες και το Δένδια; Πάρτον! Εγώ έχω τα λουμπάγκα μου...

1974 Κύπρος: Ξέρουμε πως οι χουνταίοι ήταν όλοι πράκτορες της CIA. Και βλάκες με περικεφαλαία. Το τι έγινε το θυμόμαστε οι παλιότεροι, το ξέρουν όλοι.

Κάθε φορά θα υπάρχουν μερικοί ηλίθιοι που θέλουν πόλεμο. Δεν μιλάω για όσους έχουν συμφέρον, αυτοί είναι αδίστακτοι εγκληματίες. Οι Λούμπεν εθνικιστές, τα τρολλάκια, οι στρατηγοί του καναπέ, να παίξουν με τον υπολογιστή τους πόλεμο και να σταματήσουν τις ανοησίες.
Αν θέλουν, ο Χαφτάρ προσλαμβάνει μισθοφόρους. Μάλιστα και αυτός και ο άλλος σφαγέας εκβιάζουν πρόσφυγες να πολεμήσουν. Πηγαίνετε με τις περικεφαλαίες, τις σάρισες, τις ασπίδες στην έρημο. Εμείς θέλουμε Ειρήνη.

Άκουσα επίσης πως αύριο θα κάνουν οι ρατσιστές συγκέντρωση κατά των μεταναστών στο Σύνταγμα. Δεν είναι αξιόπιστη η πηγή, θα το ψάξουμε. Αν όντως τολμήσουν, έχουμε να γελάσουμε πάρα πολύ.

Προτείνω να βάλει ο Χαφτάρ ένα κιόσκι, όπου οι συγκεντρωμένοι θα γράφονται εθελοντές στο στρατό του.
Μην τους κυνηγάμε εμείς, να πάνε μόνοι τους στην έρημο. Το ταξί που θα τους μεταφέρει, προσφορά της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger