Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Μοιράζουν ακριβές λιμουζίνες, μπόνους και αστρονομικές αμοιβές στα στελέχη της ΔΕΗ για να πάψουμε "να είμαστε η τελευταία σοβιετική Δημοκρατία" σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Κ. Χατζηδάκη


Καθεστώς "ελεύθερης αγοράς" έχουμε, οπότε λογικό είναι να υπάρχουν Golden Boys στο ΔΣ ΟΤΕ με μισθούς 1.650.000€ τον χρόνο και απλούς εργαζόμενους να αμείβονται με 650 ευρώ τον μήνα.

"Ελεύθερη αγορά" έχουμε οπότε η πολυήμερη απεργιακή κινητοποίηση τους -βρίσκεται στην τρίτη βδομάδα της- να έχει εξαφανιστεί από την ειδησεογραφία αφού ΟΤΕ και COSMOTE "ταΐζουν" με 120.000.000 ευρώ κάθε χρόνο τα ΜΜΕ με τα διαφημιστικά τους πακέτα.

Κι αν αυτό δεν είναι αρκετό πρέπει να ακολουθήσουν συλλήψεις, απειλές και τρομοκρατία για να κατασταλεί ο αγώνας τους.

"Ελεύθερη αγορά" έχουμε γι' αυτό έπρεπε από την πρώτη Σεπτέμβρη έπρεπε τα τιμολόγια για τους λαϊκούς καταναλωτές της ΔΕΗ να αυξηθούν κατά 16%.
"Ελεύθερη αγορά" υπάρχει και επειδή, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό η επιχείρηση ηλεκτρισμού "έχει προβλήματα" πρέπει τα φιλέτα της να ξεπουληθούν σε ιδιώτες. Εκτός αυτού οι μισθοί των απλών εργαζομένων της να καθηλωθούν και τα όποια "προνόμια" τους- όπως το μειωμένο τιμολόγιο να γίνουν παρελθόν.

Αυτό φυσικά πρέπει να συνοδεύεται με την επίκληση της "επιστημονική μελέτη" που έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης ότι μπορεί να επιβιώσουμε με 200 ευρώ τον μήνα και την σημερινή ανακοίνωση ότι επειδή "δεν μπορούμε να είμαστε η τελευταία σοβιετική Δημοκρατία", όπως μας είπε πρόσφατα ο κ.Κωστής Χατζηδάκης πρέπει να αναπροσαρμοστούν οι μισθοί των στελεχών της ΔΕΗ. 
Ετσι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γ. Στάσσης θα λαμβάνει 300.000 ευρώ τον χρόνο πάνω από 200.000 ευρώ άλλοι σύμβουλοι και γενικά "Μοιράζουν ακριβές λιμουζίνες, μπόνους και αστρονομικές αμοιβές", όπως ανέφερε δημοσίευμα της "ΕφΣυν".

Εξοχα.

Υ.Γ: Το "ελεύθερη αγορά" μεταφράζεται σε "καπιταλισμός".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger