Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ Με αγωνιστική αντοχή συνεχίζουν την πολυήμερη απεργία


Από τη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση στο κεντρικό κατάστημα της «COSMOTE» στο Σύνταγμα
Από τη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση στο κεντρικό κατάστημα της «COSMOTE» στο Σύνταγμα
Με την αγωνιστική αντοχή που επιδεικνύουν για πάνω από 16 μέρες απεργίας, οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΤΕ έχουν πετύχει ήδη μια σημαντική κατάκτηση, απέναντι στην ανεπιτυχή προσπάθεια της εργοδοσίας να εμποδίσει με κάθε μέσο και με τη στήριξη των μηχανισμών του κράτους την απεργία, βασικό αίτημα της οποίας είναι η υπογραφή ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο, με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω.
Χτες, στην Αθήνα εργαζόμενοι του ομίλου έκαναν απεργιακή συγκέντρωση έξω από το κεντρικό κατάστημα της «COSMOTE» στο Σύνταγμα.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν με τα δικά τους μπλοκ το Συνδικάτο Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Αττικής και το Σωματείο Εργαζομένων «Cosmote e-Value» Αττικής.
Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, όπως και εκπρόσωποι σωματείων από τον κλάδο και από άλλους κλάδους.

Σήμερα Παρασκευή θα γίνει απεργιακή συγκέντρωση στο διοικητικό μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι, στις 10 π.μ.
Στη Θεσσαλονίκη, το ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης μαζί με άλλα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, έδωσαν μαζικό «παρών» στις απεργιακές περιφρουρήσεις. Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ σημειώνει ότι η μαζική συμμετοχή στην απεργία και η στήριξή τους από συνδικάτα και συνδικαλιστές άλλων κλάδων «αχρήστευσαν τον απεργοσπαστικό μηχανισμό της εργοδοσίας».
Στο μεταξύ, αυξάνονται συνεχώς οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στην απεργία και καταγγέλλουν τις συλλήψεις απεργών. Μεταξύ άλλων, νέες σχετικές ανακοινώσεις εξέδωσαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, το Εργατικό Κέντρο Λέσβου, η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Προσωπικού ΕΥΔΑΠ, η οποία ομόφωνα υιοθέτησε ψήφισμα που κατέθεσε η ΕΣΚ, το Σωματείο Εργαζομένων στις «Κτιριακές Υποδομές», η ΕΛΜΕ Λήμνου - Αγίου Ευστρατίου, η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης κ.ά.
Στη μάχη οι εργαζόμενοι στην «Cosmote e-Value»
Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων «Cosmote e-Value» Αττικής σημειώνει μεταξύ άλλων για την πορεία της απεργίας και τα επόμενα αγωνιστικά βήματα:
«Η εργοδοσία έχει στριμωχτεί. Οι δεκάδες αναμονές στα τηλεφωνικά κέντρα, οι εκκρεμείς βλάβες κ.τ.λ. δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι με την απεργία έχουμε στα χέρια μας ένα δυνατό όπλο. Αποδεικνύεται ότι οι εργαζόμενοι κινούμε τη μηχανή που λέγεται "e-Value" και ΟΤΕ.
Στο δικό μας χέρι είναι τις επόμενες μέρες αλλά και στη συνέχεια να κρατήσουμε αποφασιστική στάση και να σπάσουμε την αδιαλλαξία της. Το Συνδικάτο μας έχει ήδη αποστείλει με εξώδικη πρόσκληση το σχέδιο της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Καλούμε τη διοίκηση να ορίσει τώρα συνάντηση ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία διαπραγμάτευσης της σύμβασης. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε την απεργία μας αλλά και μετά, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με άλλες μορφές πάλης».
ΣΕΤΗΠ: Πολύτιμη πείρα στη συνέλευση των εργαζομένων στον ΟΤΕ
Τα συμπεράσματα που βγαίνουν από τον πολυήμερο απεργιακό αγώνα και το πώς αυτά θα αξιοποιηθούν το επόμενο διάστημα, αποτέλεσαν το αντικείμενο της συζήτησης της χτεσινής πολύ ζωντανής Γενικής Συνέλευσης των μελών του ΣΕΤΗΠ Αττικής που είναι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ.
Απεργοί μετέφεραν πολύτιμη πείρα από το τι συμβαίνει στους χώρους δουλειάς κατά τη διάρκεια της απεργίας. Επισημάνθηκε ότι η απεργιακή διαδικασία ώθησε εργαζόμενους να ξεφύγουν από την αδράνεια και να συμμετέχουν ενεργά στην οργάνωση της απεργίας. Οπως χαρακτηριστικά είπε ένας απεργός, «βγαίνουμε από μια "εποχή ανάθεσης"».
Την ίδια στιγμή, ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι έδειξαν ότι δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία του ΔΣ της Ομοσπονδίας, η οποία δεν είχε κανένα σχέδιο για την οργάνωση της κάθε επόμενης απεργιακής μέρας. Τελικά αναγκάστηκε να χαράξει κάποια υποτυπώδη σχέδια κάτω από την πίεση που ασκούν οι πρωτοβουλίες των ταξικών δυνάμεων στον όμιλο και η ενεργή συμμετοχή πολλών εργαζομένων, ωστόσο δεν μπόρεσε να τα υλοποιήσει, έχοντας «διαπαιδαγωγήσει» και τους δικούς της συνδικαλιστές στη λογική της ανάθεσης, ακόμα και σε απεργιακές φρουρές. Αντιλήψεις που πάνε χέρι χέρι με τη γραμμή της ταξικής συνεργασίας και υποταγής στο κεφάλαιο.
Στη βάση των όσων έχουν κατακτηθεί μέσα από τον απεργιακό αγώνα, η συνέλευση έθεσε ως καθήκον την όξυνση του μετώπου με την εργοδοσία, που από την επόμενη βδομάδα θα προσπαθήσει να καλλιεργήσει τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια. Γι' αυτό τονίστηκε η ανάγκη να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς και να ληφθούν αποφάσεις που δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να υπονομεύσει τον μέχρι σήμερα αγώνα των εργαζομένων και να κάνει έστω και ένα βήμα πίσω από το αίτημα για μια ενιαία ΣΣΕ για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger