Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Ρασοκαπιταλιστική ΑΕ Ελλάδας και Κύπρου.


Γράφει ο Νίκος από Βόλο

Η συσσώρευση χρημάτων επί αιώνες από το ... παραδοσιακό Χριστεμπόριο των αχόρταγων ρασοφόρων εξελίχτηκε σε πρωταρχική και κατόπιν σε διευρυμένη συσσώρευση επιχειρηματικού
κεφαλαίου από τη Ρασοκαπιταλιστική ΑΕ Ελλάδας και Κύπρου.
Συγκρινόμενος δε με το γενικότερο μέσο επίπεδο ανάπτυξης όλου του λοιπού ελληνόφωνου καπιταλισμού, ο ρασοκαπιταλισμός εμφανίζεται πλέον με εντυπωσιακά ανεπτυγμένο το βαθμό... οργανικής σύνθεσης του συνολικού του ...ρασοκεφαλαίου!

Η αδιαμφισβήτητα μονοπωλιακή του θέση στον ελλαδικό και στον κυπριακό χώρο δημιούργησε ήδη στους ρασοκαπιταλιστές μας καθαρώς ...ιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά και το εν λόγω τμήμα του κεφαλαίου ήδη εξάγεται, κυριεύει την παγκόσμια αγορά και... σταδιοδρομεί στο κέντρο των ιμπεριαλιστικών αποφάσεων, εν Ουάσιγκτον και εν Νέα ΥόρκηΟυώλ στρήτ, Μπόστον και δεν συμμαζεύεται.
Έστω και με την... επιδότηση του εντιμότατου κ. Μητσοτάκη (βλ "θεολογική" θυγατρική της ΑΕ στο Μπόστον) ή των προκατόχων του συνεταίρων του Βατοπεδινού ριάλ εστέιτ!

Καμιά φορά, σκέφτομαι ότι όλοι εκείνοι οι φευγάτοι στο αριστερό κίνημα που ανακήρυξαν ως ιμπεριαλιστικό τον εξαρτημένο ελληνόφωνο καπιταλισμό μέσου επιπέδου συσσώρευσης, τον καπιταλισμό που εισάγει μέχρι και τα χαρτόκουτα με δάνεια του ΔΝΤ, μάλλον τους ρασοκεφαλαιοκράτες θα έχουν υπόψη τους πριν από οτιδήποτε άλλο!!

Είναι να τραβάς τα μαλλιά σου από τον παραλογισμό και το σκοταδισμό που φέρνει αυτά τα αποτελέσματα στον κύκλο των εργασιών της ελληνικής και ελληνοκυπριακής ρασοκεφαλαιοκρατίας στον 21ο αιώνα!!

 Υ.Γ: Διευκρινιστικά. Αν κάποιος φίλος αναγνώστης απορήσει πού βασίζεται η εκτίμηση για ρασοκαπιταλισμό μέγιστης βαθμίδας ...οργανικής σύνθεσης του κεφαλαίου του, απαντώ: Στηρίζεται ακριβώς στο γεγονός ότι το ρασοκεφάλαιο διαθέτει σε αφθονία εκείνες τις τελειοποιημένες σούπερ αυτόματες μηχανές που μετατρέπουν τους βαλτοτόπους σε αστικά ακίνητα και βεβαίως το παραμύθι και το παράλογο σε ατελεύτητη πηγή πλούτου και εξουσίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger