Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019

Προκαλούν ναυτία, Σίλας και λοιπά τσουτσέκια με τον χυδαίο γκεμπελισμό τους. - "Τάξη και ασφάλεια" το ζητούμενο- κι η ελευθεριά στο γύψο

Της Τ. Γ.

Οι αλυσίδες ταιριάζουν σε σκλάβους... 

Ταιριάζουν σε φοβισμένους, άβουλους και υποταγμένους... 

Ταιριάζουν στους πολίτες που επιδιώκουν οι "άριστοι" της λαμογιάς, της ξεδιαντροπιάς, της διαφθοράς...

 Την "κανονικότητα" τους ξεμπροστιάζουν σήμερα ακόμα και οι Financional Times...

 Ψήφισαν άρθρο στο νέο Ποινικό Κώδικα που ευνοεί το ξέπλυμα μαύρου χρήματος...

Μα αυτοί "περί άλλων τυρβάζουν"...

 Υπερωρίες δουλεύουν τα αργυρώνητα παπαγαλάκια, τη μάζα των άλογων προβάτων να πείσουν πως το μέγα πρόβλημα, ο ύψιστος κοινωνικός κίνδυνος, είναι το σπάσιμό της αλυσίδας της ΑΣΟΕΕ...

Και προκαλούν ναυτία, Σίλας και λοιπά τσουτσέκια με τον χυδαίο γκεμπελισμό τους...

"Τάξη και ασφάλεια" το ζητούμενο- κι η ελευθεριά στο γύψο...

Σαρξ εκ της σαρκός της χούντας οι κατέχοντες, σε γνώριμα μονοπάτια βαδίζουν...

Και επιτίθενται στην αντίσταση, και υμνούν την υποταγή...

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “YENESIS” από τον Δήμο Σκοπέλου με εκπροσωπο την Ευα Καραμεσίνη,


 Ο Δήμος Σκοπέλου σε συνεργασία με το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων – ΔΑΦΝΗ , δίνει την ευκαιρία δωρεάν εκπαίδευσης νέων νησιωτών και εύρεσης εργασίας σε πράσινα επαγγέλματα.  

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΑΦΝΗ (Δίκτυο Αειφόρων Νήσων) Εκπρόσωπος Δήμου Σκοπέλου η Ευα Καραμεσίνη


Ο Δήμος Σκοπέλου συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού World Travel
Market του Λονδίνου, η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα 4 με 6
Νοεμβρίου 2019. H World Travel Market είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση
παγκοσμίως, στρατηγικής σημασίας για τον τομέα του τουρισμού,
απευθύνεται κατά κύριο λόγο στη βρετανική τουριστική αγορά, σε αυτήν
συμμετέχουν πάνω από 5.000 εκθέτες και προσελκύει περισσότερους από
50.000 επισκέπτες.

Αστυνομικός τραγουδά μαζί με πλανόδιο στο Μοναστηράκι

astynomikos-monastiraki-tragoydiΤο γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Facebook και στο οποίο φαίνεται ένας ένστολος αστυνομικός να τραγουδάει δίπλα σε πλανόδιο μουσικό στο Μοναστηράκι.
Ο αστυνομικός πήρε το μικρόφωνο και χαμογελαστός τραγούδησε το «Stand by me», ενώ όταν ολοκλήρωσε την ερμηνεία του το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί γύρω από τον ίδιο και τον πλανόδιο μουσικό που τον συνόδευε παίζοντας την κιθάρα του, ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΣΣΑΤΙΔΑΣ Καλούμε τον πατραϊκό λαό μαζί να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν ως πόλη

Πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 14 Νοέμβρη, ενόψει της κατάρτισης και κατάθεσης του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος 2020, η Λαϊκή Συνέλευση της Δημοτικής Ενότητας Μεσσάτιδας, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Οβρυάς, με την παρουσία δεκάδων δημοτών και εκπροσώπων φορέων που τοποθετήθηκαν και αναφέρθηκαν σε ζητήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή τους, προτάσσοντας τα έργα υποδομών, οδοποιίας, αποχέτευσης όμβριων υδάτων κλπ.

ΒΟΛΙΒΙΑ Φουντώνει η λαϊκή αντίσταση στο πραξικόπημα


Οι πραξικοπηματίες προαναγγέλλουν μεγαλύτερη καταστολή, το κόμμα του ανατραπέντος Προέδρου Μοράλες εξέλεξε πρόεδρο της Βουλής
Οι ιθαγενείς, που αποτελούν το 60% του πληθυσμού της Βολιβίας, με την τυπική σημαία τους «Γουιπάλα» στην πόλη Ελ Αλτο
Copyright 2019 The Associated
Οι ιθαγενείς, που αποτελούν το 60% του πληθυσμού της Βολιβίας, με την τυπική σημαία τους «Γουιπάλα» στην πόλη Ελ Αλτο
Η έκρυθμη κατάσταση συνεχίζεται στη Βολιβία μετά το αμερικανόπνευστο πραξικόπημα της περασμένης Κυριακής ενάντια στον σοσιαλδημοκράτη Πρόεδρο Εβο Μοράλες, ο οποίος βρίσκεται με πολιτικό άσυλο στο Μεξικό μετά την αναγκαστική του παραίτηση όταν ο στρατός και η αστυνομία στάθηκαν εναντίον του. Χιλιάδες ιθαγενείς Αϊμάρα όπως και ο Μοράλες (πρώτος ιθαγενής Πρόεδρος από το 2006) έχουν κατακλύσει την πρωτεύουσα Λα Πας, διαδηλώνοντας ενάντια στο πραξικόπημα και την παρουσία του στρατού στους δρόμους, καταγγέλλοντας επιθέσεις και ρατσιστικές συμπεριφορές εναντίον τους.
Η αντιδραστική αντιπολίτευση με προπύργιο την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, Σάντα Κρους, και τις ομάδες κρούσης τραμπούκων, που εκτέλεσαν το σχέδιο πραξικοπήματος με τις πλάτες των ΗΠΑ και του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, αφού ανακήρυξε (χωρίς να διαθέτει την πλειοψηφία στη Βουλή, όπου τα 2/3 είναι από το Κίνημα για το Σοσιαλισμό - MAS του Μοράλες) ως μεταβατική πρόεδρο την β' αντιπρόεδρο της Γερουσίας, Γιανίνε Ανιες, προχώρησε σε αντικατάσταση της ηγεσίας του στρατού και της αστυνομίας και στο διορισμό 11 «υπουργών» για την «περίοδο της μετάβασης έως τις διάφανες εκλογές», όπως είπε. Ενδεικτικό πάντως είναι ότι από τις πρώτες πράξεις της πραξικοπηματικής κυβέρνησης ήταν να αναγνωρίσει ως «νόμιμο πρόεδρο» της Βενεζουέλας τον Χουάν Γκουαϊδό, τον άλλο αυτοανακηρυγμένο πρόεδρο - μαριονέτα των ΗΠΑ και ΕΕ, ενώ ο «υπουργός» Εσωτερικών Αρτούρο Μουρίγιο προανήγγειλε ένταση της καταστολής.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ Διαδήλωσαν για την υπεράσπιση του ασύλου


Το μαζικό συλλαλητήριο στην Αθήνα κατέληξε στο χώρο του Πολυτεχνείου
Με αποφασιστικότητα για την υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου, διαδήλωσαν χτες το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας φοιτητικοί σύλλογοι που με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεών τους κατήγγειλαν την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου στην ΑΣΟΕΕ την περασμένη Δευτέρα από αστυνομικές δυνάμεις και την καταστολή φοιτητών που αντιδρούσαν στην απόφαση της Συγκλήτου για κλείσιμο του ιδρύματος μέχρι την Κυριακή.
Με αποφάσεις τους συμμετείχαν στην κινητοποίηση, μεταξύ άλλων, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φιλοσοφικής, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Φυσικού, Πληροφορικής, Μαθηματικού, Βιολογικού, Φαρμακευτικής, Νομικής, Οικονομικού, Πολιτικού, Τουρκικών Σπουδών, ΕΜΜΕ, Ιατρικής, Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, Παντείου, ΣΕΜΦΕ, Αρχιτεκτονικής, Πολιτικών Μηχανικών, Ναυπηγών, Τοπογράφων, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Νέων Φοιτητικών Εστιών του ΕΜΠ.

Από σήμερα ο τριήμερος εορτασμός του Πολυτεχνείου


Την Κυριακή θα κορυφωθεί με τη διαδήλωση στην αμερικάνικη πρεσβεία. Στις 5 μ.μ. οι προσυγκεντρώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ
Αρχίζει σήμερα ο εορτασμός για τα 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο οποίος θα κορυφωθεί στην Αθήνα με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην αμερικάνικη πρεσβεία, την Κυριακή 17 Νοέμβρη.
Το ιστορικό κτίριο της Πατησίων ανοίγει σήμερα από το πρωί τις πύλες του, για να υποδέχεται πλήθος κόσμου και φορέων που θα περάσουν από εκεί για να τιμήσουν τους αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης και τα θύματα της χούντας, για να καταθέσουν στεφάνια, να αφήσουν ένα λουλούδι στο μνημείο της εξέγερσης και την καγκελόπορτα που τσαλαπάτησαν οι ερπύστριες, για να συζητήσουν για τους αγώνες και τις ανάγκες του «σήμερα».
Και ειδικά φέτος η επέτειος του Πολυτεχνείου συμπίπτει με μια περίοδο που οι φοιτητές βρίσκονται σε κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους στη μόρφωση και τη ζωή, ενώ βρίσκονται αντιμέτωποι και με ένταση της καταστολής, όπως αυτή εκφράστηκε και αυτήν τη βδομάδα με την επίθεση της αστυνομίας σε φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ.

Κλιμάκωση της δράσης για μόνιμη και σταθερή δουλειά, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία


Από την προχτεσινή νέα σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών
Από την προχτεσινή νέα σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών
Περίπου 1 στους 4 εργαζόμενους σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία δουλεύει με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Τους επόμενους μήνες χιλιάδες συμβασιούχοι θα μείνουν άνεργοι. Εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν και εκπαιδεύτηκαν στα δημόσια νοσοκομεία απολύονται ξανά. Οι συνταξιοδοτήσεις συνεχίζονται χωρίς καν να αναπληρώνονται. Κλινικές, κρεβάτια και τμήματα κλείνουν. Η επιχειρηματική δράση των νοσοκομείων βαθαίνει και επεκτείνεται βήμα βήμα...
Ολα τα παραπάνω οξυμένα προβλήματα, συνέπειες της διαχρονικής πολιτικής εμπορευματοποίησης και υποχρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος Υγείας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποίησαν την Τετάρτη 14/11 σωματεία εργαζομένων σε δημόσιες μονάδες Υγείας της Αττικής, συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες συντονισμού και κοινής δράσης.

Επιλεκτικότητες


Τι κι αν τα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών, η λεγόμενη «Βικτώρια», προκάλεσαν προβλήματα σε όλη τη χώρα και ειδικά στην Κεφαλονιά, όπου σημειώθηκαν σοβαρές κατολισθήσεις, κάτι που απασχόλησε για ώρες τα δελτία ειδήσεων... Τι κι αν το ΚΚΕ έχει δημοσιεύσει έγκαιρα ολοκληρωμένες επιστημονικές θέσεις για το ζήτημα της πολιτικής προστασίας, τις οποίες έχει καταθέσει στη Βουλή (με τη γνωστή «συρταροποίηση» από όλες τις κυβερνήσεις), και έχει πραγματοποιήσει εκδηλώσεις σε όλες τις περιοχές που έχουν πληγεί από καιρικά φαινόμενα τα τελευταία χρόνια... Τι κι αν την Τετάρτη που μας πέρασε, τη μέρα δηλαδή που με εκπληκτική σύμπτωση εκδηλωνόταν η «Βικτώρια», ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας έκανε την κεντρική ομιλία σε ειδική ημερίδα της ΚΟ Αττικής, με το ακριβές θέμα «Η πρόληψη και η πολιτική προστασία δεν είναι πολυτέλεια»... Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 14/11, στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ των 15.00, δεν είδαμε και δεν ακούσαμε ούτε «κιχ»! Η «πλάκα» βέβαια είναι ότι το συγκεκριμένο δελτίο παρουσίασε τέτοιο θέμα, με δημοσιογράφο ζωντανά από την αίθουσα σύνταξης να δίνει τις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για την πολιτική προστασία! Και η μεγαλύτερη «πλάκα»; Οτι αυτές είχαν αναρτηθεί στο ΑΠΕ μόλις μια ώρα πριν από την έναρξη του δελτίου! Μπορεί κανείς να κάνει λόγο για επιλεκτικότητες...

Νίκος Βαβούδης: Μια ηρωική μορφή του ΚΚΕ που επέλεξε να αυτοκτονήσει, σαν σήμερα το 1951, παρά να πέσει στα χέρια του ταξικού εχθρού

Του Γ. Γ.

Ενας από τους αλύγιστους της ταξικής πάλης που η ηρωική προσφορά του στο κομμουνιστικό κίνημα σε ένα βαθμό έχει παραγνωριστεί ήταν ο Νίκος Βαβούδης.
Συνεπής αγωνιστής, που δυστυχώς έπεσε κι αυτός θύμα του ανώμαλου εσωκομματικού καθεστώτος της εποχής του, για να αποκατασταθεί κομματικά στην 8η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ, το 1958
(Θα μιλήσουμε αναλυτικά παρακάτω).

Αναφερόμαστε σε ένα στέλεχος του ΚΚΕ που επέλεξε να θέσει τέλος στην ζωή του σαν σήμερα 15/11/1951 παρά να βρεθεί στα χέρια του ταξικού εχθρού.

Ο Νίκος Βαβούδης γεννήθηκε το 1906 στην Ρωσία με πατέρα που είχε καταγωγή από τον Μανταμάδο της Λέσβου και μητέρα Ρωσίδα. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην «μικρή Μόσχα», όπως χαρακτηριζόταν αυτό το χωριό της Λέσβου, και στην εφηβική του ηλικία βρέθηκε στον Πειραιά όπου εργαζόταν σαν βυρσοδέψης.

Η έντονη συνδικαλιστική δράση του τον ανέδειξε γραμματέας του Ενωτικού Εργατικού Κέντρου Πειραιά και ταυτόχρονα η προσήλωση του στα κομμουνιστικά ιδανικά του επέφεραν και τις πρώτες διώξεις από το αστικό καθεστώς.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου