Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα: Η σημασία της ημέρας

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα: Η σημασία της ημέραςΤα «Άγια και Σωτήρια φρικτά Πάθη του Κυρίου και Θεού» της Μεγάλης Παρασκευής του Πάσχα περιγράφει ο αρχιμανδρίτης Αρίσταρχος Γκρέκας.
«Τη Μεγάλη Παρασκευή τελείται η "Ακολουθία των Παθών", όταν θυμόμαστε και βιώνουμε τα Σωτήρια και φρικτά Πάθη του Κυρίου και Θεού μας, τους εμπτυσμούς, τα ραπίσματα, τα κολαφίσματα, τας ύβρεις, τους γέλωτας, την πορφυράν χλαίναν, τον κάλαμον, τον σπόγγον, το όξος, τους ήλους, την λόγχην και προ πάντων τον Σταυρόν και τον θάνατον, σύμφωνα με το Συναξάρι της Μεγάλης Παρασκευής», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρχιμανδρίτης Αρίσταρχος Γκρέκας, δρ Θεολογίας - ΕΔΙΠ (Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό) στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών.

Ξεκινούν οι αφίξεις πτήσεων τσάρτερ στη Σκιάθο


Αποκλειστικό! Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ!!!


Γράφει ο mitsos175

Και θέλω να ’ρθω να σ’ αρπάξω από το πέτο
να σε ρωτήσω γιατί είσαι τόσο μάπας,
με ποιο δικαίωμα Μπουμπούκο μας δουλεύεις
και πόσο πίνεις, πόσο πίνεις, βρε αντιπρόεδρε της πλάκας;

Τρέλα! Τρέλα με κορδέλα κι ένα χουντικό απόβρασμα δίπλα με ψαλίδι να την κόβει και με κλωστή να τη ράβει στα μέτρα του.

"Ο μείζων στόχος στη χώρα είναι να πέσουν οι κομμουνιστές. Τίποτα άλλο."
Αυτό δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δικτατορίας (ΝΔ) Άδωνις - Μπουμπούκος - Γεωργιάδης!

Κι ενώ περίμενα να του απαντήσει το ΚΚΕ "πότε ρε κερατά, πήραμε εμείς την εξουσία και δεν το καταλάβαμε"; να σου πετιέται ο ΣΥΡΙΖΑ!
Βρε σεις, κομμουνιστές είπε ο χουντόφρων, τι θέλετε και μπλέκεστε; Εσείς δεν έχετε καμία σχέση με κομμουνισμό. Δεν είστε καν αριστεροί, συνέχεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚείστε.

Α ρε Γεωργιάδη, ήθελα να ήξερα, σε πληρώνει ο Αλέξης να του κάνεις διαφήμιση, ή τα λες, επειδή είσαι στόκος; Μάλλον το δεύτερο. 

Η ταξική φύση της αναπηρίας


«Ισες ευκαιρίες» στον καπιταλισμό δεν υπάρχουν. Αυτό εντάσσεται στην … κομμουνιστική θεώρηση.
Σε ένα σύστημα κοινωνικού δαρβινισμού ισχύει η αντίληψη "ο θάνατός σου η ζωή μου"και το "μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό".
 Ή όπως διαφορετικά το έχει διατυπώσει ο θεωρητικός του νεοφιλελευθερισμού Αντρέας Ανδριανόπουλος«Γιατί, η φύση σύντροφοι παράγει ισότητες; Τότε γιατί το λιοντάρι τρώει τη ζέβρα και ο ελέφαντας πατάει την τίγρη; Ποια κοινωνία με ισότητα;».

Ακριβώς το ίδιο πράγμα έχει πει και ο αρχηγός της συντηρητικής παράταξης, Κυριάκος Μητσοτάκης, με άλλα λόγια: «Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση, όσοι το επιχείρησαν καταστρατήγησαν τελικά την ίδια τη δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα».

Σκέψεις για την λαϊκή αυτοάμυνα, με αφορμή ένα περιστατικό που έγινε σαν σήμερα το 1946


Του  Γ. Γ. 

Μια απ’ τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις λαϊκής αυτοάμυνας είχαμε σαν σήμερα το 1946 στο χωριό  Σελίτσανη Αγιάς.
Σε μια εποχή που όλα τα «έσκιαζε η φοβέρα» και η τρομοκρατία σε βάρος των δημοκρατικών πολιτών μετά τηνκατάπτυστη συμφωνία της Βάρκιζας είχε φτάσει στο κατακόρυφο, οι κάτοικοι αυτού του χωριού της Λάρισας (σήμερα ονομάζεται Ανατολή) έδωσαν την πρέπουσα απάντηση στις συνασπισμένες κρατικές κατασταλτικές δυνάμεις και παρακρατικές συμμορίες.

Ξημερώματα 26 Απρίλη του 1946, στίφη Χωροφυλάκων πλαισιωμένα από καθάρματα της «Ενωσης Βασιλοφρόνων Εθνικιστών Νέων» (ΕΒΕΝ), μιας οργάνωσης που δρούσε στη περιοχή, καθώς και με τομάρια της συμμορίας του Ηλία Τσαντούλα, στελέχους της ΕΕΕ και ένοπλου δοσίλογου στην περίοδο της κατοχής, εισβάλουν στο χωριό δολοφονούν εν ψυχρώ 9 στοχοποιημένους δημοκρατικούς πολίτες και προβαίνουν σε συλλήψεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου