Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

ΠΑΝΣΚΟΠΕΛΙΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ



Σκοπελίτες, Γλωσσιώτες, Κληματιανοί, συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για δημόσια και δωρεάν υγεία. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου. Όλοι στη συγκέντρωση την Τρίτη 17/12, 18.30 στο Κέντρο Υγείας.
Μετά τη συγκέντρωση στο Κέντρο Υγείας στις 23 Νοέμβρη σωματείων και φορέων που παλεύουν σταθερά σε ταξική και αγωνιστική κατεύθυνση, υιοθέτησαν το παρακάτω ψήφισμα της συγκέντρωσης ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Σκοπέλου, αλλά και άλλοι φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου, μετά από κάλεσμα του δημοτικού συμβουλίου:


Όλοι εμείς που συγκεντρωθήκαμε, σήμερα Σάββατο 23 Νοεμβρίου   στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα Σωματείων, Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα, εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει τόσο από άποψη στελέχωσης όσο και λειτουργίας, με ελλείψεις και σοβαρά προβλήματα στις κτιριακές υποδομές, που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία εργαζομένων και ασθενών.
Τόσο πανελλαδικά όσο και στο νομό Μαγνησίας μειώνονται και υποβαθμίζονται όλο και περισσότερο οι δημόσιες υπηρεσίες και οι παροχές πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης της υγείας. Το Νοσοκομείο Βόλου και τα Κέντρα Υγείας έχουν φτάσει σε οριακό σημείο λειτουργίας, με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ελάχιστου ιατρικού- υγειονομικού και λοιπού προσωπικού που απέμεινε, με αποτέλεσμα να βάζουμε βαθύτερα το χέρι στην τσέπη για υπηρεσίες που έχουμε πληρώσει.
Σ΄ αυτό το σημείο οδηγηθήκαμε εξαιτίας της ακολουθούμενης αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, που εφαρμόζουν τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επέλαση ισχυρών μονοπωλιακών συμφερόντων στην Υγεία, πετσοκόβοντας παράλληλα τις δαπάνες για να πιαστούν οι στόχοι των αιματοβαμμένων πλεονασμάτων.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
-Αναβαθμισμένη Δημόσια και Δωρεάν Υγεία με κρατική χρηματοδότηση.
-Άμεση κάλυψη των κενών θέσεων παθολόγων και ακτινολόγου
-Προσλήψεις  μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού, οδηγών ασθενοφόρου και διασωστών για να στελεχώνονται όλες οι βάρδιες.
-Επίσπευση της έκδοσης αποτελεσμάτων της Προκήρυξης 2Κ/2019
-Μονιμοποίηση των επικουρικών και συμβασιούχων εργαζομένων
-Επισκέψεις ιατρών ειδικοτήτων σε τακτά διαστήματα
-Πλωτό μέσο μεταφοράς, πλήρως εξοπλισμένο για έκτακτα περιστατικά
-Επισκευή του ελικοδρομίου
-Αναβάθμιση των ιατρείων σε Γλώσσα και Κλήμα, ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, καμία έλλειψη σε αναλώσιμα υλικά
-Αύξηση στους μισθούς, αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας, επαναφορά 13ου - 14ου μισθού
-Άμεση λήψη μέτρων υγείας και ασφάλειας, ένταξη στα ΒΑΕ. Καμία περικοπή στο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, αντίθετα διεύρυνση και επέκτασή του
-Η δημοτική αρχή να διεκδικήσει χρηματοδότηση από την Κυβέρνηση για την επιδότηση του ενοικίου των γιατρών που θέλουν να υπηρετήσουν στο νησί μας
-Άμεσα ολοκληρωμένη μελέτη και χρηματοδότηση επισκευής και αποκατάστασης των φθορών, ανακαίνισης του κτιρίου και του ιατρο- τεχνολογικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, θέρμανσης και κλιματισμού
ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ:
·        Ολοήμερη δράση για την υγεία στις 17/12/2019 με συγκέντρωση στις 18.30 στο προαύλιο χώρο του Κ.Υ.
·        Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με  βάση τις αποφάσεις που θα πάρουμε στη συγκέντρωση στις 17/12.






ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΙΕΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ «ΑΣΤΑΚΟΣ»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger