Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Εισαγγελική αγόρευση "ξέπλυμα" στην δίκη της Χ.Α


"... Ο φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί παρά σαν καπιταλισμός στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή, σαν ο πιο θρασύς κι ο πιο δόλιος καπιταλισμός. Πώς, λοιπόν, τώρα να πει κάποιος αντίπαλος του φασισμού την αλήθεια για το φασισμό όταν δε θέλει να πει τίποτα για τον καπιταλισμό, που τον προκαλεί; Πώς να 'χει η αλήθεια αυτή πραχτική σημασία;

Αυτοί που είναι αντίπαλοι του φασισμού χωρίς να 'ναι αντίπαλοι του καπιταλισμού, αυτοί που παραπονιούνται για τη βαρβαρότητα που αιτία τάχα έχει τη βαρβαρότητα την ίδια, μοιάζουν μ' ανθρώπους που θέλουν το μερτικό τους απ' τ' αρνί χωρίς όμως να σφαχτεί το αρνί. Θέλουν να φάνε το κρέας, να μη δουν όμως τα αίματα. Αυτοί θα ικανοποιηθούν αν ο χασάπης πλύνει τα χέρια του προτού φέρει το κρέας στο τραπέζι".

Μπέρτολτ Μπρεχτ "Πέντε δυσκολίες για να γράψει κανείς την αλήθεια"

Είναι αλήθεια πώς αιφνιδίασε πολλούς το μέγεθος που "ξεπλύματος" που επιχείρησε η εισαγγελέας Α. Οικονόμου στην πρότασή της για την δικαστική ετυμηγορία για τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Φυσικά και η εισαγγελική πρόταση δε συνιστά απόφαση και η δίκη συνεχίζεται 8 Γενάρη με τις αγορεύσεις των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής. Σε κάθε περίπτωση πάντως και αυτή η εξέλιξη δεν είναι άσχετη από όλο το σημερινό πολιτικό κλίμα και η μεθόδευση που υπάρχει από την κυβέρνηση των αρίστων να επιστρέψουμε σε εποχές παλινόρθωσης του κράτους της σκληρής δεξιάς.
Εποχές που οι παρακρατικές οργανώσεις λειτουργούσαν σε αγαστή συνεργασία με τους κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς. 

Αν, λοιπόν κάποιοι ονειρεύονται και επιδιώκουν νεκρανάσταση της ναζιστικής συμμορίας του Μιχαλολιάκου -σημειωτέον ότι αν υιοθετηθεί από την έδρα η εισαγγελική πρόταση αμέσως θα βρεθούν στα ταμεία της Χ.Α οχτώ εκατομμύρια ευρώ που της έχουν παρακρατηθεί απ' την κρατική επιχορήγηση, ένα τεράστιο ποσό που της είναι απαραίτητο για το νέο ξεκίνημά της- μένει να το δούμε.

Αν και στην διάρκεια της δίκης έχουμε παρακολουθήσει συγκλονιστικές καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας, αν και τα αποδεικτικά στοιχεία για την εγκληματική δράση της οργάνωσης και των ταγμάτων εφόδου της διαδεχόταν το ένα το άλλο, για την εισαγγελέα όλα αυτά υπηρξαν ανύπαρκτα. 

Πρότεινε την αθώωση όλων των πρώην βουλευτών και 47 ακόμα κατηγορουμένων  για τις κατηγορίες της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματικής οργάνωσης και εκτίμησε ότι ο φυρερίσκος και οι πρώην βουλευτές της Χ.Α ούτε έχουν ευθύνη, ούτε γνώριζαν, ούτε έδιναν εντολές στα μέλη της οργάνωσης να διαπράτουν εγκληματικές πράξεις "Ηταν ενέργειες μεμονωμένες χωρίς να σχετίζονται με το κόμμα", μας είπε η δικαστική λειτουργός.

Πάλι καλά που αναγνώρισε ότι ο Γ. Ρουπακιάς δολοφόνησε τον Π. Φύσσα, αλλά ζήτησε όλοι οι 17 υπόλοιποι χρυσαυγίτες, που εμπλέκονται στην δολοφονία να απαλλαγούν απ' τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Και για να την "αδικούμε" την κ. εισαγγελέα εντόπισε και κάποια πλημεληματάκια σε βάρος του Μιχαλογιάκου και κάποιων πρώην βουλευτών της Χ.Α., για παράνομη οπλοκατοχή, και μερικών μελών του ναζιστικού μορφώματος για την επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ και στους Αιγύπτιου αλιεργάτες.

Στην επόμενη ανάρτησή μας θα διαβάσουμε τον σχολιασμό που έκανε ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης για την εισαγγελική πρόταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger