Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ Καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο για τον προϋπολογισμό

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο για τον προϋπολογισμό την Τετάρτη 18 Δεκέμβρη στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων.
Η προσυγκέντρωση είναι στις 5.30 στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).
Στο κάλεσμά της η ΣΕΑΑΝ σημειώνει:
«Τα παραμύθια της κανονικότητας μοστράρουν ως βασιλοπούλα το δράκο που τρέφεται από τη ληστεία της δουλειάς των πολλών, την εμπορία των αναγκών μας για τα κέρδη των ολίγων, των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Κόβουν 173 εκατ. ευρώ μόνο από τα επιδόματα των ΑμεΑ, πάνω από 50 από τις θεραπείες για την Ειδική Αγωγή, κοντά στα 200 από τα οικογενειακά επιδόματα και άλλα τόσα για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, ενώ παίρνουν νέους πρόσθετους φόρους (πάνω από 800 εκατ.), από τα λαϊκά νοικοκυριά την ίδια στιγμή που μειώνουν πάνω από 700 εκατ. το φόρο των επιχειρήσεων και των μερισμάτων.
Δίνουν πάνω από 4 δισ. στους δολοφόνους του ΝΑΤΟ, που συμμαχία να σου πετύχει δεν αναγνωρίζουν ούτε τα σύνορα μας.
Τα προαπαιτούμενα της 4ης Αξιολόγησης του 3ου μνημονίου για τη Πρόνοια, συνυπέγραψε και ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ολοκληρώνει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ και ας τσακώνονται σαν τα κοκόρια!
Το μέρισμα της κυβέρνησης αφορά 25.000 οικογένειες αναπήρων. Μέρισμα που και αυτό είναι ένα πολύ μικρό μέρος από αυτά που μας πήραν τα προηγούμενα χρόνια, από αυτά που θα μας πάρουν με το προϋπολογισμό του 2020 και με το Ασφαλιστικό του Βρούτση.
Στο νόμο-λαιμητόμο του Κατρούγκαλου, του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να δέσει η θηλιά του νέου αντι-ασφαλιστικού οδοστρωτήρα του Βρούτση. Θέλουν να ξηλώσουν ότι έχει απομείνει στη κοινωνική ασφάλιση. Σύνταξη "φιλοδώρημα", για τους πιο εξαθλιωμένους και οι υπόλοιποι πελάτες σε Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρείες για να τζογάρουν τις εισφορές μας, την ίδια τη ζωή μας. Η ζωή του κάθε ανάπηρου, χρόνια πάσχοντα και των οικογενειών μας στη διατίμηση. Κυριολεκτικά σε κίνδυνο.
Κανένας μόνος του στη θύελλα. Όλοι στον αγώνα!
Οι ανάπηροι τα πρώτα θύματα αυτής της πολιτικής. Πρώτοι πρέπει να μπούμε και στον αγώνα. Ξεπερνάμε απογοητεύσεις, αυταπάτες, αποπροσανατολιστικές πρακτικές, του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, του διαίρει και βασίλευε, των παιχνιδιών της ΕΣΑμεΑ. Στις 3 Δεκέμβρη έκαναν σόου αβροφροσύνης με τους διαφόρους υπουργούς, στο "ανάκτορο" της Ηλιούπολης και σήμερα σχίζουν τα ιμάτια τους για τη μοιρασιά του μερίσματος. Στις 3 Δεκέμβρη όμως είχαν δημοσιευθεί τα σχέδια για το ασφαλιστικό και το έκαναν γαργάρα. Επίσης, είχε κατατεθεί ο προϋπολογισμός για το 2020 στη Βουλή, με τις περικοπές στα επιδόματα και την Πρόνοια γενικά, ενώ παράλληλα ήξεραν και για το πετσοκομμένο μέρισμα και σφύριζαν αδιάφορα.
Επιχειρηματίες άνθρωποι, τι ανάγκη έχουν από αυτά;
Το όψιμο ενδιαφέρον τους για το μέρισμα είναι για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια. Θέλουν να κρύψουν ότι έχουν αναλάβει συγκεκριμένο ρόλο και με αυτή τη κυβέρνηση, όπως και με τις προηγούμενες. Για να στηρίξουν με το αζημίωτο τη βάρβαρη αντιλαϊκή, αντιαναπηρική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, αλλά και τα συμφέροντα των επιχειρηματιών του χώρου.
Να γιατί χρειάζεται ο καθένας και η καθεμία από μας να κάνει δική του υπόθεση την οργάνωση του αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.
Να πάρουμε πρωτοβουλίες να ζωντανέψουν οι γνήσιοι Πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι ΑμεΑ και Γονιών.
Να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις. Να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις.
Να απομονωθούν οι έμποροι της αναπηρίας, οι άνθρωποι της ΕΣΑμεΑ και της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, αυτοί που ζουν από την εμπορία της αναπηρίας.
Να γιατί πρέπει να τους εγκαταλείψουν οι ανάπηροι, οι χρόνια πάσχοντες, οι γονείς και οι κηδεμόνες. Να γιατί τώρα αποφασιστικά πρέπει να μαζικοποιηθεί ο ΕΝΙΑΙΟΣ των γονιών και να δυναμώσει η ΣΕΑΑΝ.
Αγωνιστικά διεκδικούμε:
• ΟΧΙ στις περικοπές στα επιδόματα, τις συντάξεις και τις θεραπείες των ΑμεΑ.
• Να αυξηθεί ΤΩΡΑ το κονδύλι που δίνουν για το μέρισμα από το κρατικό προϋπολογισμό. Λεφτά υπάρχουν να πάνε να τα πάρουν από αυτά που χαρίζουν στο κεφάλαιο και τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ.
• Καμία περικοπή του αριθμού των ΑμεΑ δικαιούχων του μερίσματος.
• Να αυξηθεί το ποσό και ο αριθμός των δικαιούχων του μερίσματος.
• Ενιαία Δημόσια και Καθολική κοινωνική ασφάλιση.
• Κατάργηση ΟΛΩΝ των αντιασφαλιστικών νόμων.
• ΟΧΙ στο σχέδιο ισοπέδωσης της Κοινωνικής Ασφάλισης του Βρούτση.
• ΟΧΙ στα σφαγεία των ΚΕΠΑ.
• Μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων, συμβασιούχων, επικουρικών, αναπληρωτών, εργολαβικών, στην Υγεία, την Πρόνοια, την Ειδική Αγωγή. Καμία απόλυση.
• Μαζικές προσλήψεις ΤΩΡΑ σ’ αυτούς τους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς.
• Προσλήψεις ΟΛΩΝ των ικανών προς εργασία αναπήρων και των γονιών και κηδεμόνων με ευθύνη του κράτους.
• Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όσο κρατά η ανεργία.
• ΟΧΙ στους πλειστηριασμούς.
• Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger