Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Απ' την μπουρδολογία του Κικίλια, στο κράτος σαν βιλαέτι τους.


Του Γ.Γ.

Κάποτε στο χωριό μου υπήρχε ένας πολύ ωραίος τύπος. Μήτσο θαρρώ τον έλεγαν. Είχε κάποια πρόβατα, έκανε κάποιες δουλειές του ποδαριού, και την κουτσοβόλευε. .Γλεντζές, πότης, απίστευτα κοινωνικός και έξω καρδιά. Πάντα ετοιμόλογος και χαμογελαστός ήταν η ψυχή της παρέας.

Κάποια στιγμή τον σταματάει μπάτσος όταν οδηγούσε το αγροτικό του αυτοκίνητο και τον κάνει μήνυση γιατί δεν είχε δίπλωμα.

Φτάνει η ώρα, λοιπόν του δικαστηρίου και ο πρόεδρος της έδρας ρωτάει τον κατηγορούμενο:

- Τι έχεις να απολογηθείς για το ότι συνελήφθης να οδηγείς χωρίς δίπλωμα;

-Μα τι λέτε, κύριε δικαστά, απαντάει ο Μήτσος. Και αυτό τι είναι, προσκομίζοντας στον πρόεδρο του δικαστηρίου, ένα δίπλωμα.

Το παίρνει ο πρόεδρος του κοιτάει και του λέει:
- Μα αυτό δεν είναι δικό σας. Είναι της γυναίκα σας

- Και η γυναίκα τίνος είναι κύριε δικαστή,  αντιτάσσει o Μήτσος.

Γιατί θυμήθηκα αυτή την αληθινή ιστορία; Ο λόγος είναι γιατί παρακολούθησα στο twitter το ατέλειωτο πάρτι που ακολούθησε μετά την απίστευτη μπαρούφα που είπε ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας ότι το υπουργείο υγείας και η κυβέρνηση σκέπτονται να επιδοτήσουν όσους διαθέτουν καφετέριες, για να αγοράσουν θερμάστρες και να τις τοποθετήσουν στον εξωτερικό χώρο που διαθέτουν τα καταστήματά τους, ώστε να καπνίζουν όσοι το επιθυμούν.

Εντάξει, πιασάρικη είναι αυτή η παπαριά και λογικό είναι η χρήστες του διαδικτύου να την λοιδορήσουν.
Ομως παρακολουθώντας το βίντεο με τις δηλώσεις του Κικίλια αλλού στάθηκα που για μένα είναι πολύ πιο σημαντικό από την ηλιθιότητα που είπε και όμως πέρασε εντελώς απαρατήρητο.
Αυτό το σημείο της συνέντευξης του υπουργού ήταν που ασυναίσθητα μου έφερε στο μυαλό την ιστορία που έγραψα αρχικά.

Και να τι εννοώ. . 
Η παράταξη της Δεξιάς ανέκαθεν θεωρούσε ότι είναι ο "νόμιμος ιδιοκτήτης της χώρας". Ποτέ όμως τα στελέχη της κάτι τέτοιο δεν το διατύπωναν δημοσίως.
Το έκανε ο Κικίλιας -προφανώς εν τη ρύμη του λόγου του- και αυτό δείχνει την αντίληψη που διακατέχει όλα τα κυβερνητικά στελέχη της Ν.Δ.

Παραθέτω ακριβώς τα σχετικά λεγόμενα του υπουργού υγείας: "Προτρέπω τους καπνιστές να πάνε στα ιατρεία διακοπής καπνίσματος που υπάρχουν στα νοσοκομεία ΜΟΥ σε όλη την Ελλάδα και να μην προσπαθούν -σ.σ. να κόψουν το κάπνισμα- μόνοι τους, γιατί έτσι θα έχουν πολλαπλές πιθανότητες επιτυχίας". 

Με αυτή την "λογική" δεν είναι επόμενο η κυβερνώσα Δεξιά να βλέπει το κράτος σαν βιλαέτι της; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger