Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Κ. Χατζηδάκης: Η εξουσιαστική αντίληψη ενός πολιτικού παχύδερμου


Πόση χυδαιότητα, αθλιότητα. εξουσιαστική λογική περιέχει η ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμό του στο facebook o υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης;  (Εκμεταλλευόμενοι το νόμο που ψήφισε πριν μερικά χρόνια ο μπαμπάς πήγαμε για ψώνια Κυριακάτικα!
Στο μέλλον θα δούμε αν στο Γιάννη αρέσει αυτό το μέτρο, έγραψε στο f/b, το νεοδημοκρατικό κυβερνητικό στέλεχος)

Αυτό το πολιτικό παχύδερμο δεν διστάζει δημοσίως να πανηγυρίζει για τον εργασιακό μεσαίωνα που μας επέβαλλαν, και να νιώθει τόσο άνετα γι' αυτό, φτάνοντας στο σημείο να φωτογραφίζεται χαμογελαστός  μαζί με τα παιδιά του (που ευχόμαστε να μην του μοιάσουν).

Ρε άθλιες πολιτικάντη, σκέπτεσαι πόσα παιδάκια δεν θα καθίσουν με τους γονείς τους στο Κυριακάτικο τραπέζι, γιατί με τις εργασιακές συνθήκες που έχετε επιβάλλει  χιλιάδες εργαζόμενοι θα χύνουν τον ιδρώτα τους για ψίχουλα; 

Το μεγάλο πρόβλημα όμως δεν είναι τι γράφει αυτό το κυβερνητικό στέλεχος που ουσιαστικά εκμεταλλεύεται το υπουργικό του πόστο παρουσιαζόμενος ως υπάλληλος της  Protergia, μιας ανταγωνιστικής προς την ΔΕΗ εταιρίας.
Γι' αυτό προχωράει σε μεθοδεύσεις να απαξιώσει την δημόσια επιχείρηση Ηλεκτρισμού και να την ξεπουλήσει "μπιρ παρά".

Το δραματικό και σ' αυτή την περίπτωση είναι η ανυπαρξία ενός μαχητικού ταξικού κινήματος που θα έβαζε ανάχωμα στην επέλαση της εργατικής βαρβαρότητας. Το μεγάλο θέμα είναι ότι σήμερα οι δυνάμεις του κεφαλαίου και το πολιτικό τους προσωπικό διεξάγουν μόνοι τους, χωρίς αντίπαλο ταξικό πόλεμο και τον κερδίζουν σε όλα τα μέτωπα.

Ας ελπίσουμε ότι η σημερινή κατάσταση θα είναι σύντομα ανατρέψιμη. Γι' αυτό παλεύουμε άλλωστε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger