Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Μαστουρωμένα τροπάρια


Του Γ. Γ.

Δεν χαμπάριασα γιατί πήρε τόσο μεγάλες διαστάσεις μια είδηση που διαβάζω σε ιστοσελίδα της μεγαλονήσου η οποία αναφέρει στην εισαγωγή της: "Θέμα συζήτησης που ξεπέρασε τα όρια του νησιού προκάλεσε η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης σε κατάστημα με φαρμακευτικά προϊόντα κάνναβης προκειμένου να τελέσει τα εγκαίνια του".

Προφανώς θα συμβαίνει αυτό γιατί κάποιοι θα αγνοούν την διαχρονική σχέση που έχει το χασίς και οι χρήστες του με τους θαμώνες στα επουράνια.
Την πρώτη ενημέρωση ας μας την δώσει. σ' αυτούς τους αστοιχείωτους, η Μαριώ ψάλλονταν την επίκληση που έκαναν στον "Μεγαλοδύναμο θεό" κάποιοι χασικλήδες -που παραμένουν άγνωστοι-βρισκόμενοι μέσα στην τρελή μαστούρα όταν έφτιαχναν αυτό τον ύμνο.

Ασε που πέρα απ' το ότι, παπάδες και παπαδιές έχουν καλή σχέση με μαστουρώματα, υπάρχει και το ενδεχόμενο να ήπιε χασίσι ο θεός και ν' φτιαξε την πλάση γι' αυτό και οι μάγκες με κάθε ευκαιρία μπουκάρουν στις εκκλησιές και κάνουν λιτανεία.

Καλά, τυχαίο θεωρείτε ρε αλάνια ότι ο Ηλίας Πετρόπουλος ονόμαζε το χασίς "χόρτο του θεού" και το ότι η φούντα της καναβουργιάς λέγετε "παπάς";

Και την επιστημονική ανακάλυψη ότι ο Ιωάννης στην Πάτμο, κανά αιώνα μετά την γέννηση του Χριστού, είχε φτιάξει το τσαρντί του, και καλλιεργούσε μια δική του ποικιλία του χόρτου, που την πάτε; Μάλιστα έκανε τόσο δυνατά μαστουριάσματα που ο μεγαλοδύναμος δεν του έστελνε απλώς τους αγγέλους του για να του πουν το "νάνι νάνι" αλλά είχαν και συνοδεία ΔράκουςΤέραταΑγίους, ότι γούσταρε η κουτουκιασμένη γκλάβα του.
Ετσι έγραψε και ένα απ' τα πιο αξεπέραστα βιβλία της ορθοδοξίας. Την "Αποκάλυψη".   .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger