Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Ολος ο εργασιακός μεσαίωνας σε μια φωτογραφία: My Market: Δεν εργάζεστε χαμογελαστοί για 300 ευρώ; Σας εντοπίζει ο χαφιές και απολύεστε

Κανονικά θα έπρεπε να είναι απίστευτο. Στην ουσία όμως δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια εικόνα του εργασιακού μεσαίωνα τον οποίο βιώνουν όσοι/ες εξακολουθούν να έχουν δουλειά.

Η ανακοίνωση που απευθύνεται στους εργαζόμενους των My Market πέρα ότι προσπαθεί να τους τρομοκρατήσει λέγοντας ότι καθημερινά κινδυνεύουν να πέσουνθύματα των χαφιέδων της εργοδοσίας - "μυστικούς επισκέπτες" τους ονομάζουν-, με ότι και να σημαίνει αυτό, ουσιαστικά λέει ότι πρέπει να είναι ευγνώμονες στα αφεντικά τους -προφανώς γιατί τους προσφέρουν την υπεραξία τους- και αυτό πρέπει να το εκδηλώνουν ... εργαζόμενοι χαμογελαστά.

Είναι εντυπωσιακό μέσα σε λίγες γραμμές πόσο ανάγλυφα παρουσιάζεται όχι απλώς η εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί αλλά και το απύθμενο θράσος των αφεντικών!
 Ούτε λίγο ούτε πολύ λένε στους εργάτες, ακόμα και σ' αυτούς αυτούς που ξεζουμίζουν για 300 ευρώ τον μήνα ότι πρέπει να χρωστούν χάρη στους ιδιοκτήτες της επιχείρησης γιατί τους αμείβουν με 10 ευρώ την μέρα και να δουλεύουν με χαμόγελο. Διαφορετικά θα τους καρφώσει ο "μυστικός επισκέπτης" και θα μείνουν άνεργοι. (Αυτό δεν το λένε αλλά τα ευκόλως ευνοούμενα...).

Παίζουν μπάλα μόνοι τους. Πόσο διαφορετικά θα ήταν αν υπήρχε μαζικό ταξικό κίνημα ...


Καλησπέρα σας,

Σε συνέχεια της επικοινωνίας του διευθυντή της εταιρείας μας, θα σας αναφέρω κάποιους λόγους για όσους δυσκολεύονται να το κάνουν.

➤ Επειδή έχετε δουλειά
➤ Επειδή πληρωνόσαστε στην ώρα σας (για αυτούς που θα πουν ότι παίρνουν 300 euro θυμίζω ότι το 300 σε σχέση με το μηδέν είναι 300% περισσότερο).
➤ Επειδή εργάζεστε σε μία εταιρεία που σέβεται και ακούει τα προβλήματά σας.
➤ Επειδή η εταιρεία επένδυσε χρήματα για να συνεχίζετε να εργάζεστε.
➤ Επειδή πληρώνεστε για αυτό
➤ Επειδή οι πελάτες του καταστήματος σας πληρώνουν, και πρέπει να τους ευχαριστείτε για αυτό με ένα χαμόγελο.
➤ Γιατί θα έχουμε τόσο καλές προσφορές που πρέπει να τις διαφημίζουμε.

Ανυπομονώ να δω την ανταπόκρισή σας στα αποτελέσματα του μυστικού επισκέπτη που θα γίνει μέσα στον μήνα.

Ευχαριστώ
.....
Περιφερειακή Διευθύντρια Λειτουργίας Καταστημάτων My Market
Γενική Διεύθυνση Λειτουργίας Καταστημάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger