Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2018

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής Τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν μία ώρα πίσω, καθώς περνάμε και επισήμως στη χειμερινή ώρα. Έτσι στις 04.00 π.μ. θα πρέπει τα ρολόγια να γυρίσουν μία ώρα πίσω, δηλαδή στις 03.00 π.μ.

 Η φετινή αλλαγή συνοδεύεται από μεγάλη σύγχυση κυρίως λόγω της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ανασταλεί οριστικώς η εναλλαγή ανάμεσα σε θερινή και χειμερινή ώρα. Ωστόσο, οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν περιθώριο μέχρι τον Απρίλιο του 2019 για να αποφασίσουν την πορεία που θα ακολουθήσουν σχετικά με το μέτρο.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΊΔΗΣΗ επιτέλους πρόσωπο που αξίζει για δήμαρχος στην Σκόπελο!!!


όπως μάθαμε σήμερα νέος ωραίος και εργαζόμενος σε ιδιωτικές επιχείρισης χωρίς κομματόσκυλα που νοιάζονται για τα προσωπικά τους συμφέροντα θα κατέβει για δήμαρχος όλου του νησιού εμείς

Διακομιδές ασθενών

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, βραδινές ώρες χθες και πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
63χρονου από το λιμένα ν. Αλόννησου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001 και 
28χρονου από το λιμένα ν. Πάρου στο λιμένα ν. Μυκόνου, με το Τ/Ρ-Ε/Π ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745.

Σαν Σήμερα το 1991 έχασε τη ζωή του o Πυροσβέστης Γκαντίνας Γεώργιος, ύστερα από πρόσκρουση λεωφορείου στο πυροσβεστικό όχημα, την ώρα που επιχειρούσε κατάσβεση πυρκαγιάς. Είχε γεννηθεί το 1956 στα Τρίκαλα και υπηρέτησε στις Π.Υ. Ρόδου, Πειραιώς,Τρικάλων.

Το συγκλονιστικό κείμενο μιας 16χρονης μαθήτριας: «Η Ελλάδα πονάει. Τα παιδιά της πονάνε, καταλαβαίνεις;»

Αυτό το κείμενο είναι γραμμένο από μία Ελληνίδα 16χρονη μαθήτρια. Αυτό το κείμενο είναι ένα δυνατό χαστούκι στις συνειδήσεις των προοδευτικών της Παγκοσμιοποίησης. Αυτό το κείμενο είναι ένας κόμπος στο στομάχι, αφού σκιαγραφεί την κατάντια της Ελλάδος των 8 ετών της κρίσης, που την ίδια στιγμή που τα Ελληνόπουλα δεν έχουν να φάνε, το Ανθελληνικό κράτος τρέφει και επιδοτεί τους λαθρομετανάστες!

Μήνυμα της Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Μ. Χρυσοβελώνη για την επέτειο του «Όχι» της 28ης Οκτωβρίου 1940

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο«Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα τιμής, διδακτικής μνήμης και εορτής. Τιμούμε την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων του 1940 που όλοι μαζί, αποφάσισαν να δώσουν ακόμη και την ζωή τους, προκειμένου να διατηρήσουν την εθνική τους αξιοπρέπεια. Έτσι, με το «Έπος του 40΄», αλλά και αργότερα με την Εθνική Αντίσταση μας κληροδότησαν διδακτικό παράδειγμα για το καθήκον που έχουμε έναντι της πατρίδας, αλλά και εναντίον του φασισμού.

Ε, λοιπόν δεν είμαστε όλοι ίδιοι κι όμοιοι. Εμείς είμαστε απόγονοι ανταρτών, κάποιοι άλλοι είναι απόγονοι ταγματασφαλιτών. κουκουλοφόρων, συνεργατών των ναζιστικών δυνάμεων.


Του Γ. Γ.

Φυσικά αύριο θα έχουμε στον ιστότοπο μας αναλυτικό αφιέρωμα για την 28 Οκτωβρίου.

Δεν αντισταθήκαμε όμως στον πειρασμό -βλέποντας το πρωτοσέλιδο με το οποίο κυκλοφορεί η φυλλάδα "Βραδυνή" - να μην προσπαθήσουμε, έστω με την ελάχιστη παρεμβασιμότητα που μπορεί να έχει τούτο το διαδικτυακό μετερίζι να μην αντισταθούμε σε τέτοια παραχάραξη που επιχειρείται της νεώτερης ιστορίας μας.

Περί αριστείας, ανδραγαθίας, εορταστικών προγραμμάτων και άλλων πομφολύγων

Της Αλεξίας Καπραβέλου, Φιλολόγου, M.Ed., Δ/ντριας Λυκείου

Στην περίπτωση του κλειστού και απομονωμένου τόπου περισσεύει κάθε  
πικρία για τις ματαιώσεις της ζωής, που επιφέρει κακία, φθόνο για τον  
επιτυχημένο συνάνθρωπο, συντηρητισμό από την έλλειψη ουσιαστικής  
επαφής -πέραν των συναλλαγών- με τον Άλλο, τον διαφορετικό ως προς τη  
φυλή, γεωγραφική καταγωγή και εθνότητα, κοινωνική προέλευση, (μη  
κυρίαρχη) ιδεολογία, θρησκευτικές πεποιθήσεις, νοοτροπία, τρόπο ζωής.  
Η ημιμάθεια, που διαποτίζει ούτως ή άλλως όλη την ελληνική συντηρητική  
-υποκριτική και καιροσκοπική, καλύτερα- κοινωνία εντείνεται στα μικρά  
μέρη, αν κάποιος δεν έχει βγει ‘έξω’ και ‘παραέξω’. Παράδειγμα  
αποτελεί η απαίτηση κάποιων επηρμένων ‘μονόφθαλμων’ για επιφανειακές  
επιβραβεύσεις που λίγη σημασία έχουν για τη ζωή του νέου.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου