Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

ΣΚΟΠΕΛΟΣ καλό ταξίδι φίλε Μανώλη


Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο. φίλος Μανώλης Μπελτζενίτης,.στην ηλικία των 62 ετών καλός φίλος από την Σκόπελο χρόνια στην Αθήνα στην ίδια γειτονιά στην κηπούπολη κάναμε παρέα και γείτονας στον καλόγηρος τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του 

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

H Ηριάννα και ο Περικλής εκτός φυλακής. Για τον καφκικό εφιάλτη που πέρασαν μένοντας ένα χρόνο φυλακή δεν ευθύνεται κανένας;


Παρά την αχαρακτήριστη στάση της εισαγγελέως της έδρας Αναστασίας Μασούρα, (είναι η ίδια δικαστική λειτουργός) που πρότεινε αθώωση του Πλεύρη για το βιβλίο του "Οι Εβραίοι-όλη η αλήθεια", το 2007, ο οποίος κατηγορούνταν για ρατσισμό, προώθηση φυλετικού μίσους κλπ), το κατηγορητήριο που αντιμετώπιζαν Ηριάννα και Περικλής ήταν τόσο διάτρητο που για τους δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ήταν μονόδρομος να το απορρίψουν και να αθωώσουν τους  δυο νεολαίους.

Διακομιδή ασθενούς

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Κουκουναριών Σκιάθου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΟΣ” Ν.Σ. 158, 85χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 

28 Ιουνίου του 1979: Η βουλή επικυρώνει τη συνθήκη ένταξης της χώρας μας στην ΕΟΚ

Ηταν σαν σήμερα 28/06/1979 όταν η ελληνική βουλή με πολύ μεγάλη πλειοψηφία επικυρώνει τη συνθήκη ένταξης της χώρας μας στην ΕΟΚ.

Εκτός από τους 93 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ που απέχουν από την ψηφοφορία και τρεις βουλευτές που δηλώνουν «παρών», οι υπόλοιποι 193 που πήραν μέρος στην ψηφοφορία (Νέα Δημοκρατία, ΚΟΔΗΣΟ, ΕΔΗΚ, ΕΔΑ, ΚΚΕ εσωτερικού, ανεξάρτητοι), την υπερψηφίζουν επιδιδόμενοι σε μια άκρατη προπαγάνδα για τα «χρυσά κουτάλια» με τα οποία θα έτρωγε ο λαός λόγω της ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ, για την μεγάλη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας που έρχεται να τα σχετικά.

Ας κάνουμε μια ιστορική αναδρομή.

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Έρευνες προς εντοπισμό παράκτιου αλιέα

Αποτέλεσμα εικόνας για Έρευνες προς εντοπισμό παράκτιου αλιέαΕνημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό αγνοούμενου 70χρονου παράκτιου αλιέα, ο  οποίος είχε μεταβεί για παράκτιο ψάρεμα στην περιοχή βορειοανατολικά αεροδρομίου Ηρακλείου πρωινές ώρες χθες.
Άμεσα, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό του ανωτέρω στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή, με τη συμμετοχή περιπολικού οχήματος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικού σκάφους της Π.Ο.Φ..Σ. με τριμελές πλήρωμα, σκάφους της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης με τετραμελές πλήρωμα και επιβαίνοντες  τρεις ιδιώτες δύτες , στελεχών της 3ης ΕΜΑΚ – εθελοντών Σαμαρειτών και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.
Οι έρευνες πρόκειται να ενταθούν πρωινές ώρες σήμερα, ενώ τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

Σεισμός τα ξημερώματα στην Αλόννησο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ


  
  Το Κέντρο Κοινότητας Αλοννήσου
σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής
της Ψυχοκοινωνικής Υγείας
που λειτουργεί σε συνεργασία με τον Ο.ΚΑ.ΝΑ.
σας προσκαλεί στην Ομιλία-Βιωματικό Εργαστήριο, με θέμα:

«Ο ρόλος των ενηλίκων στην πρόληψη της εξάρτησης των παιδιών
από ουσίες και εθιστικές συμπεριφορές»,

με εισηγήτριες τις κ.κ. Μπακατσέλου Μαίρη-Ψυχολόγος και Πετροπούλου Γιούλη-Κοινωνιολόγος, που διοργανώνουν από κοινού οι δύο Δομές, την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018 και ώρα 8.00μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Αλοννήσου, Πατητήρι.

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Έρχονται έντονα καιρικά φαινόμενα – Οδηγίες προστασίας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώνονται τα εξής, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Ε.Μ.Υ, το οποίο ισχύει από σήμερα Δευτέρα (25-6-2018) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

ΚΚΕ: Κομματική αποκατάσταση του Άρη Βελουχιώτη

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με την πραγματοποίηση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης για το Δοκίμιο Ιστορίας του Κόμματος 1918-1949, αναφέρει τα εξής:
«Στις 23 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε Πανελλαδική Συνδιάσκεψη για το Δοκίμιο Ιστορίας του Κόμματος, περίοδος 1918-1949. Η αναμόρφωση του Α΄ Τόμου του Δοκιμίου είχε αποφασιστεί στο 19ο Συνέδριο του Κόμματος (2013) και στο 20ό Συνέδριο (2017) αποφασίστηκε η διεξαγωγή Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης.

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Δύο νέα δρομολόγια για τη Seajets με το Aqua Blue

Αποτέλεσμα εικόνας για Δύο νέα δρομολόγια για τη Seajets με το Aqua BlueΑπό τις 29 Ιουνίου, η εταιρία ενώνει τη Θεσσαλονίκη με το Ηράκλειο και τη Μακεδονία με την Κρήτη, καθώς κάθε Τρίτη και Παρασκευή στις 17.00, το πλήρως ανανεωμένο Aqua Blue βάζει πλώρη από τη Θεσσαλονίκη προς τη Σκιάθο και τις Κυκλάδες (Άνδρο-Σύρο-Τήνο-Μύκονο-Πάρο-Νάξο-Σαντορίνη), με τελικό προορισμό το Ηράκλειο της Κρήτης. Κάθε Τετάρτη και Σάββατο στις 21.30 από το Ηράκλειο Κρήτης για Κυκλάδες και Σκιάθο, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Κουτσούμπας: «Πρόκληση τα γελοία σόου των Τσίπρα- Καμμένου απέναντι σε έναν λαό που δοκιμάζεται»

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Δεν πάει καλά ο τουρισμός: Ασχημα τα οικονομικά στοιχεία στο α'τετράμηνο και τα χειρότερα έπονται

Το πλεόνασμα στο ταξιδιωτικό ισοζύγιο είναι ελλειμματικό στο πρώτο τετράμηνο του έτους εφέτος λόγω της ανόδου του τουρισμού σε Τουρκία και Αύγυπτο.
Εφθασε μόλις τα 276 εκατ. ευρώ έναντι 354 εκατ. ευρώ πέρυσι. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στη μικρότερη αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων (κατά 73 εκατ. ευρώ ή 7,4%) σε σχέση με την αύξηση των ταξιδιωτικών πληρωμών (κατά 150 εκατ. ευρώ ή 24,2%).Ουσιαστικά ακολουθείται η τάση που ξεκίνησε το 2016: Το 2016 24,7 εκατομμύρια άτομα επισκέφθηκαν την Ελλάδα για διακοπές (εξαιρουμένων των

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Η κακοκαιρία χτύπησε και τη Σκόπελο το πρωί, όπου εκδηλώθηκε μπουρίνι,

«Μίνωας» έχει σκεπάσει τη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, φέρνοντας ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας. Έντονα καιρικά φαινόμενα «χτυπούν» και σήμερα της χώρας μας, ενώ, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει επιδείνωση από το μεσημέρι.

Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Σκιάθο και Σκόπελο προτιμούν φέτος οι Έλληνες για διακοπές

Αυτό προκύπτει από έρευνα της Τrivago, που αποτυπώνει τις τάσεις διακοπών των Ελλήνων του καλοκαιριού του 2018. Παράλληλα, παραμένει περιορισμένη και η διάρκεια των διακοπών τους, καθώς το διαθέσιμο εισόδημά τους παραμένει σημαντικά περιορισμένο. Ο μέσος όρος διανυκτέρευσης που θα πληρώσουν φέτος το καλοκαίρι οι Έλληνες για όλους τους καλοκαιρινούς προορισμούς αγγίζει τα 137 ευρώ ανά βραδιά, 11% περισσότερο από την περυσινή χρονιά, ενώ οι διακοπές τους θα διαρκέσουν κατά μέσον όρο μόλις 5,5 ημέρες, όσο και πέρυσι.

Κάποιος να πει στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ότι δεν ζούμε μετεμφυλιακές εποχές!


Διαβάζεις στο ρεπορτάζ της Κατερίνας Κατή, στην εφημερίδα "Documento", το σκεπτικό που επικαλέστηκε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, για την πειθαρχική αγωγή που άσκησε σε βάρος δυο εισαγγελέων οι οποίοι είχαν εγκρίνει τη χορήγηση διήμερων αδειών στον Δημήτρη Κουφοντίνα και μένεις άφωνος.

Λογικά μόνο σε μετεμφυλιακές εποχές θα περίμενες από ανώτατη δικαστικό λειτουργό να έχει τέτοιες αντιλήψεις,

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΠΟ ΛΙΜΑΝΙ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟ ΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ ΑΠΟ ΑΛΟΝΝΗΣΟ ΠΡΟΣ ΒΟΛΟ ΜΕ ΤΟ ΕΡΑΤΩ ΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ 06.30
ΣΤΙΣ 05.39 ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΑ ΣΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΕΑΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
ΣΤΙΣ 06.15 ΕΛΑΒΑ ΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΙΧΑ ΦΤΑΣΕΙ ΗΔΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΟΤΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΛΟΓΟ ΚΑΙΡΟΥ. Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟΣ (ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΝΕΙ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 25000 ΜΙΛΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΡΙΝΩ ΕΑΝ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ Η ΚΑΚΟΣ) ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ. ΕΙΠΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

Σαν σήμερα το τέλος του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ - Τα καθάρματα του ΕΔΕΣ


Ηταν σαν σήμερα. 16 Ιούνη του 1945, όταν στο φαράγγι του Φάγγου στη Μεσούντα, σφραγίζεται ο τραγικός επίλογος για τον θρυλικό πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ Άρη Βελουχιώτη.

Αποκηρυγμένος από το ίδιο του το κόμμα του, το ΚΚΕ, κυνηγημένος από τους πάντες, με μόνους συμπαραστάτες μια δράκα αντάρτες, έμεινε αταλάντευτα πιστός στα όσα είχε διακηρύξει από την πρώτη στιγμή που πήρε τ’ άρματα και βγήκε στο βουνό για να διώξει τους ξένους κατακτητές: «Δε θ' αφήσουμε το όπλο από το χέρι μας, αν δεν πετύχουμε και τη διπλή λευτεριά: Τη λαοκρατία. Γι' αυτό θα παλέψουμε για να εκτελέσουμε κι αυτή την υπόσχεσή μας, αφιερώνοντας και θυσιάζοντας τη ζωή μας ακόμα για τη λαοκρατική λύση του ελληνικού προβλήματος».

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Απεργία πείνας για το δικαίωμα στην άδεια!

Και επειδή τίποτε και ποτέ δεν μας χαρίστηκε και αυτά που αποκαλούνται δικαιώματα δεν είναι παρά οι κατακτήσεις μακρών και πολύχρονων αγώνων, η μόνη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε είναι να ξαναπιάσουμε, μέσα και έξω από τη φυλακή, το κόκκινο νήμα αυτών των αγώνων. [...]
Από την Τετάρτη 30 Μαΐου ξεκινώ απεργία πείνας με αιτήματα:
α) Κανονική τακτική άδεια & β) Κατάργηση του εισαγγελικού βέτο (απόσπασμα από το κείμενο του Δ.Κουφοντίνα).
Παρασκευή 15/6 18:00 συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος & πορεία προς την Αμερικάνικη πρεσβεία και τον Άρειο Πάγο (Αθήνα) και Συγκέντρωση 18:30 Καμάρα (Θεσσαλονίκη)

Άνθρωποι και «σκουλήκια» στην (κάθε) Άμφισσα - του Γεράσιμου Χολέβα

90 χρόνια από τη γέννηση του Τσε Γκεβάρα: "Ο άνθρωπος πρέπει να περπατάει με το κεφάλι απέναντι στον ήλιο. Και ο ήλιος πρέπει να κάψει το μέτωπο και καίγοντάς το να το σφραγίσει με τη σφραγίδα της τιμής. Οποιος περπατάει σκυφτός, χάνει αυτή την τιμή...

«Μακελειό» – «Ελεύθερη Ώρα»: Τα δύο πρόσωπα του φασισμού



   Τα δύο πρόσωπα του φασισμού, με αφορμή τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, σε δύο πρωτοσέλιδα:
   Στο «Μακελειό» (13/6/2018) το πρόσωπο των εκτελέσεων, της κτηνωδίας, συνδυασμένο με τον πιο άθλιο αντικομμουνισμό. Οι φασίστες όταν καλούν σε εκτελέσεις θέλουν να βλέπουν μπροστά τους κομμουνιστές, γιατί γνωρίζουν καλά πως οι κομμουνιστές τσάκισαν το τέρας του ναζισμού.

Εμετός: Κάτοικοι της Άμφισσας, συγκεντρώθηκαν για να χειροκροτήσουν αυτόν που σκότωσε τη 13χρονη Γιαννούλα

από Liberation


Ο 34χρονος δράστης, παρουσιάστηκε σε εισαγγελέα και ανακριτή, ενώ κάτοικοι της Άμφισσας είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο, ξεσπώντας σε χειροκροτήματα.
Ένα νέο χαμηλό για την ανθρωπότητα, κατάφεραν να πετύχουν κάποιοι κάτοικοι της Άμφισσας, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν για να χειροκροτήσουν 34χρονο, που σκότωσε ένα παιδί. Το συγκεκριμένο στιγμιότυπο έχει αποτυπωθεί και σε βίντεο (κάπου στο 1:10)
Ο 34χρονος επιχειρηματίας, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, πήρε 48ωρη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί, ενώ ο ίδιος δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του.

Αλόννησος: Έσβησε η φωτιά, κάηκαν περίπου 110 στρέμματα πευκοδάσους

Eurokinissi/ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
Καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής της Αλοννήσου με οχήματα και 17 άνδρες, καθώς και 6 υδροφόρες του δήμου, επιχειρούσαν για να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά, ενώ σήμερα το πρωί έφτασαν και δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο για να τη σβήσουν πλήρως (φωτ. αρχείου).
Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε ξαφνικά αργά την νύχτα στην θέση Γερακίνη Λάκα της Αλοννήσου, μέσα σε δύσβατο σημείο στο πευκοδάσος που περιβάλλει την περιοχή, καίοντας με τις πρώτες εκτιμήσεις περίπου 110 στρέμματα πευκοδάσους.

Μεθυσμένοι Σκανδιναβοί προκάλεσαν φθορές στο Εξπρές Σκιάθος

Για απείθεια, απειλή, αντίσταση κατά της Αρχής και διατάραξη ασφάλειας πλοίου, συνελήφθησαν χθες το βράδυ δύο Σκανδιναβοί, από λιμενικούς του Λιμεναρχείου Βόλου.
Το Λιμεναρχείο ενημερώθηκε στις 9 χθες το βράδυ από το πλήρωμα του Εξπρές Σκιάθος, ότι ένας 52χρονος από τη Σουηδία και ένας 46χρονος από τη Φινλανδία σε κατάσταση μέθης, προκάλεσαν φθορές στο πλοίο, που επέστρεφε από τα νησιά των Σποράδων και επιτέθηκαν λεκτικά στο πλήρωμα και σε επιβάτες.

Με σκάφη του λιμενικού απεγκλωβίστηκαν 65 τουρίστες από ξενοδοχείο στην Αλόννησο, λόγω μεγάλης φωτιάς

Φωτογραφία του Panos Taliadoros.Σε εξέλιξη είναι φωτιά που εκδηλώθηκε το βράδυ στην Αλόννησο στην περιοχή Γερακίνας Λάκκα.
Λόγω της πυρκαγιάς που καίει δασική έκταση, εκκενώθηκε ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται στην περιοχή.
Σύμφωνα με το Λιμενικό οι ένοικοι του ξενοδοχείου απεγκλωβίστηκαν από την περιοχή με τρία σκάφη. Μετέφεραν συνολικά 56 άτομα τα ξημερώματα.

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Υπογράφτηκαν οι συμβάσεις για καθαρισμό ρεμάτων στη Σκόπελο και νέες παιδικές χαρές στην Αλόννησο

Τη σύμβαση για το έργο καθαρισμού ρεμάτων στην Σκόπελο, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός. Θα καθαριστούν ρέματα σε μήκος 3 χιλιομέτρων και, όπως είπε, «μπορεί να μην είναι έργο που χτυπάει στο μάτι, αλλά είναι ένα έργο ουσίας. Ένα έργο αντιπλημμυρικό και ιδιαίτερα χρήσιμο για την τοπική κοινωνία.
Επίσης, υπογράφτηκε σήμερα η σύμβαση για το έργο των παιδικών χαρών στην Αλόννησο, προϋπολογισμού 82.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η δημιουργία τριών παιδικών χαρών, στην Αγία Παρασκευή, στο Πατητήρι και στον οικισμό του Βότση. Όπως είπε ο κ. Αγοραστός, οι παιδικές χαρές θα είναι σύγχρονων προδιαγραφών, ώστε να λειτουργούν με ασφάλεια.

Σκόπελος το Αχιλλέας στο πρώτο του δρομολόγιο στην Σκόπελο από την Κύμη

Η θαλαμηγός των 200 εκατ. δολαρίων στο λιμάνι της Σκοπέλου

Μια γρήγορη στάση στο λιμάνι της Σκοπέλου έκανε σήμερα ένα από τα πιο χλιδάτα πλωτά παλάτια στον κόσμο, ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η ναυτική τεχνολογία, το Icon yacht.

Πρόσληψη ενός ακόμη χειριστή ακτινολογικού στο Κ.Υ. Σκοπέλου


Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Υγείας, ζητώντας την άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου με έναν ακόμη χειριστή ακτινολογικού.
Στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: «Επανειλημμένως, έχω επισημάνει την υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας στα νησιά των Βορείων Σποράδων, χωρίς όμως το υπουργείο να έχει μεριμνήσει για τη βελτίωση των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη νησιωτική Μαγνησία. Τα προβλήματα είναι πολλά και συνεχώς αυξάνονται.

Σαν σήμερα το 1945, ο "Ριζοσπάστης" δημοσιεύει την αποκήρυξη από το ΚΚΕ του Αρη Βελουχιώτη

Του Γ. Γ 

Για τον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ, τον θρυλικό Αρη Βελουχιώτη του οποίου η προσωπικότητα κέρδιζε τον θαυμασμό ακόμα και των πολιτικών του αντιπάλων (στρατιωτική μεγαλοφυΐα τον θεωρούσε ακόμα και ο Βρετανός σύνδεσμος Κ. Γουντχάουζ), παραθέτουμε αρκετές αναφορές για όλη την ζωή και δράση του.

Μετά την κάθετη διαφωνία του Αρη στην υπογραφή της απαράδεκτης συμφωνίας της Βάρκιζας μεταξύ του ΕΑΜ και της κυβέρνησης Πλαστήρα, ο Βελουχιώτης βρέθηκε σε ένα τρομερό δίλημμα.  Απ’ την μια να υπακούσει στην κομματική πειθαρχία (οι αφόρητες πιέσεις που δέχτηκε από την ηγεσία του ΚΚΕ τον οδήγησαν να υπογράψει μαζί με τον αρχηγό του ΕΛΑΣ, στρατηγό Στέφανο Σαράφη τη διαταγή της αποστράτευσης των ΕΛΑΣιτών στις 16 Φλεβάρη του 1945) και από την άλλη να μην προδώσει τα πιστεύω του.

Τελικά πήρε την οριστική απόφαση του. Από το Δίλοφο της Σπερχειάδας, κοντά στο σημείο στο οποίο είχε ξεκινήσει το αντάρτικο, με δημόσια ομιλία του, ο Αρης, κατάγγειλε ανοιχτά την ηγεσία του ΚΚΕ για προδοσία«Η Συμφωνία της Βάρκιζας είναι προδοσία. Ένα και ένα κάνουν δυο. Η ηγεσία δεν έκανε λάθη, δεν έκανε σφάλματα, διέπραξε εγκλήματα και γι’ αυτό το Πολιτικό Γραφείο με επικεφαλής τον Σιάντο πρέπει να περάσουν από στρατοδικείο επί εσχάτη προδοσία», δήλωσε ανοιχτά.

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΑ ΑΓΝΩΝΤΑ

Ανδρες του Α΄Λιμενικό Τμήμα Σοπέλου και με την συνδρομή μελών πληρώματος του ΤΠΚ "ΜΥΚΟΝΙΟΣ" , το οποίο βρίσκετε στον Λιμένα Σκοπέλου απο την Παρασκευή 08-06-18  στα πλαίσια του εορτασμού του Πολεμικού Ναυτικού - Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος-, διοργάνωσε δράση για τον καθαρσιμό του βυθού του Λιμένα Αγνώντα Σκοπέλου. Απο το βυθό ανελκύστικαν μεγάλα αντικείμενα τα οποία είχαν παρασυρθεί στην Λιμνολεκάνη  απο την μεγάλη νεροποντή του 2015.

Ακυβέρνητο έπλεε ιστιοφόρο σκάφος στη Σκόπελο

Ενημερώθηκε χθες το μεσημέρι το Α’ Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου για ακυβερνησία, λόγω απώλειας άγκυρας και μηχανικής βλάβης, του ιστιοφόρου “ΤΑΟ” σημαίας Ολλανδίας, στη παραλία Αγνώντα Σκοπέλου, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Άμεσα για την περιοχή, αναχώρησε περιπολικό όχημα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, διαπιστώνοντας ότι το εν λόγω ιστιοφόρο, με τη συνδρομή του Ι/Φ “ΕΡΙΚΑ” Ν.Π. 7359, είχε αποκαταστήσει τη βλάβη του εργάτη άγκυρας και είχε προβεί στην έπαρση της καδένας του

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Μια απάντηση στον (επαγγελματία) δημοσιοκαφρο…

Αποτέλεσμα εικόνας για λαμογιο

Κύριε ευρόπουλε γράψαμε για το ακτινολογικό και θυμηθήκαμε το 2015 διότι τότε δεν υπήρχε  και το ιδιωτικό κέντρο που υπάρχει σήμερα και όποιας έχει οικονομική δυνατότης τωρα δεν έχει πρόβλημα,  δεύτερον κύριε ευρόπουλε δεν αμφισβητούμε την επιστημονική κατάρτιση του επιστημονικού προσωπικού που διαθέτει  και την εξυπηρέτηση που προσφέρει στο νησί άλλα..με μια μικρή διαφορά ότι δεν είναι συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥ  και για εμάς  και για πολλούς άλλους ξέρετε τι

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

ΣΚΟΠΕΛΟΣ το λαμογιο σε αποστολή ...

άντε να πληρωθείς τώρα έκανες την δουλειά....

Τεράστια έργα γίνονται στην Σκόπελο από τον δήμο...


δεν ξέρω τι να κάνω να γελάσω η να κλάψω για την κοροϊδία με ένα μυστρί τσιμέντο προσπαθούν να μας κοροϊδέψουν ντροπή μόνο έχω να πω 

ΣΚΟΠΕΛΟΣ σε κτηνιατρείο πάλι οι Σκοπελίτες θα βγάζουν ακτινογραφίες αφού κλείνουν το κέντρο υγείας στην Σκόπελο στα μέσα της τουριστικής σαιζόν υπάρχει υπεύθυνος?


Αυτό που γίνετε στο κέντρο υγείας της Σκοπέλου δεν έχει προηγούμενο δεν φτάνουν η τεράστιες έλλειψης που έχει σε γιατρούς και υγειονομικό υλικό έρχεται τώρα στα μέσα της τουριστικής σαιζόν και δίνουν στο ακτινολόγο 20 μέρες  άδεια δηλαδή τι θα κάνουμε στο νησί θα πάμε στον Βόλο για

Δευτέρα 11/6 - Μοτοπορεία και Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα


Πλατεία Εξαρχείων στις 18:00  -  Γενικό Κρατικό Νίκαιας στις 19.30

 Τη Δευτέρα 11/06, καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα που βρίσκεται σε απεργία πείνας από 30/6, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας στις 19.30.

Μοτοπορεία προς το Γενικό Κρατικό θα ξεκινήσει νωρίτερα από την Πλατεία Εξαρχείων στις 18.00

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΒΕΤΟ

 Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Σήμερα συμπληρώνονται 74 χρόνια από την ναζιστική θηριωδία στο Δίστομο



«Ο Γερμανικός Εθνικοσοσιαλισμός και η Νέα Ευρώπη των WAFFEN SS ήταν ένα Μήνυμα Φωτεινό σε μία σκοτεινή εποχή, που πιστεύω πως ο ελληνισμός θα έπρεπε να έχει δεχτεί».

Ν. Μιχαλολιάκος

Ηταν 10 Ιούνη 1944 όταν τα κατοχικά ναζιστικά στρατεύματα διέπραξαν μια κτηνωδία που δύσκολα βρίσκεις λόγια να την περιγράψεις. 
Οι παραπομπές και τα βίντεο που παραθέτουμε ξεδιπλώνουν το φρικιαστικό ναζιστικό έγκλημα στο Δίστομο.

Εισαγωγή με ένα κείμενο της Αλέκας Ζορμπαλά.

Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Σκόπελος: Βρέθηκαν πυρομαχικά στο βυθό της θάλασσας


Σήμερα πρωινές ωρες , άνδρες του Α΄Λιμενικού Τμήματος Σκοπέλου με την συνδρομή μελών πληρώματος της ΤΠΚ "ΜΥΚΟΝΙΟΣ" η οποία απο το πρωί βρίσκετε στο Λιμένα Σκοπέλου, προέβησαν στην οριοθέτηση - σήμανση με πλωτούς σημαντήρες του πυρομαχικού του  οποίου έχει βρεθεί στην παραλία Λουτρακίου Γλώσσας Σκοπέλου σε απόσταση περίπου πενήντα μέτρων απο την

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

"Εικαστική" παρέμβαση αλληλεγγύης, στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα, στο γραφείο ενός γόνου πολιτικών ακρίδων

«Ενας γόνος πολιτικών ακρίδων που για δεκαετίες λυμαίνονται τον τόπο, προκαλεί» τιτλοφορούσαμε περασμένη ανάρτησή μας τότε που σχολιάζαμε την δήλωση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ο οποίος μας είπε ότι «Όσοι δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ  να πουλήσουν το σπίτι τους». 
Κι' αυτό το ξεστόμισε  την στιγμή που ο ίδιος, υπουργός Ναυτιλίας ήταν τότε, έκανε μεγάλη "ζημιά" στο νυχτερινό μαγαζί όπου εμφανιζόταν η αοιδός Πάολα.
«Με ιδιαίτερα προκλητικό τρόπο έριξε μια απίστευτη ποσότητα λουλουδιών προς την τραγουδίστρια και την παρέα του», ανέφεραν τότε δημοσιεύματα.

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΩΣΣΑΣ

"Στο Γυμνάσιο της Γλώσσας Σκοπέλου, την Παρασκευή, 1η Ιουνίου, τέθηκε σε
λειτουργία και συνδέθηκε με το δίκτυο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
(ΕΜΥ) του Αστεροσκοπείου Αθηνών πλήρης Μετεωρολογικός Σταθμός. Ο Μ.
Σταθμός θα μεταδίδει αυτόματα μετεωρολογικά στοιχεία, όπως θερμοκρασία,
υγρασία, ταχύτητα και κατεύθυνση ανέμου, βροχόπτωση, ηλιακή ακτινοβολία,
κλπ, χρήσιμα για την εγκυρότερη πρόβλεψη του καιρού στην περιοχή των
Βορείων Σποράδων. Σημειωτέον ότι υπάρχουν Μ. Σταθμοί στη Σκιάθο, Σκόπελο
(Χώρα) και Αλόννησο. Τα μετεωρολογικά δεδομένα θα τα επεξεργάζονται οι
μαθητές, θα τα παρουσιάζουν στην ιστοσελίδα του Γυνμνασίου και θα
Powered By Blogger