Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

Σημαντικότατη εκδήλωση στη Σκόπελο


ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΑΛΟΥΠΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ

ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΞΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ

Πανηγύρια στα νησιά των βορείων Σποράδων 2 νέα πλοία στην γραμμή


το Κατερίνα του λεμονή απο την Σκοπελο  είναι το ένα και το Πασχάλης του Πασχάλη από την Σκιάθο αρχίστε να ξεσηκώνεστε στο τέλος αν δεν αντιδράσουμε θα μας πηδήξουν οι εταιρίες οι εφοπ-ληστεσ ευτυχώς που είναι η ΑΝΕΣ  διαφορετικά το Κατερίνα και ο Πασχάλης μας έμενε 

Φωνή βοώντος


Την αγωνία του για το θέμα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, εξέφρασε για μια ακόμη φορά ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, με αφορμή την έλευση των πρώτων ξένων τουριστών και την θερινή σεζόν, που αναμένεται με υψηλές προσδοκίες απ’ όλους.
«Πώς να έρθουν τουρίστες στο νησί, όταν δεν υπάρχουν δρομολόγια» σχολίασε σκεπτικός, ενώ προσέθεσε ότι «για δουλειά μισής ώρας, απαιτούνται δύο διανυκτερεύσεις», αναφερόμενος, αντίστοιχα, στους νησιώτες που μεταβαίνουν στον Βόλο για την διευθέτηση υποθέσεών τους.
Οι αιρετοί έχουν στείλει σειρά υπομνημάτων στην πολιτεία αλλά «δυστυχώς, φωνή βοώντος», σημείωσε με νόημα, ο κ. Βασιλούδης.

Σαν σήμερα το 1905 γεννήθηκε ο "πατριάρχης" του ρεμπέτικου τραγουδιού Μάρκος Βαμβακάρης

Σαν σήμερα στις 10 Μάη του 1905 γεννήθηκε στο συνοικισμό Σκαλί της Άνω Χώρας της Σύρου ο «πατριάρχης» του ρεμπέτικου τραγουδιού Μάρκος Βαμβακάρης.

Όπως ο Ηρακλής  άλλαξε την κοίτη και τη ροή του Αχελώου ποταμού, έτσι κι ο Μάρκος Βαμβακάρης άλλαξε την κοίτη και τη ροή του ελληνικού τραγουδιού στο σύνολό του. Το ηράκλειο κατόρθωμά του έγκειται στο ότι με το ταλέντο του αλλά βοηθημένος και από τις συγκυρίες, καθιέρωσε το μπουζούκι σαν το βασικό όργανο του λαϊκού τραγουδιού των πόλεων, από το 1933 και μετά, και το ανήγαγε σε σύμβολο του νεοελληνισμού, όπως ο Παρθενώνας αποτελεί το σύμβολο  του αρχαίου ελληνισμού.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου