Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018

Αγροτικοί γιατροί σε Σκόπελο και Σκιάθο

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, αποφασίστηκε η τοποθέτηση αγροτικών γιατρών με σχέση εργασίας Δημοσίου Δικαίου, ορισμένου χρόνου, σε προσωρινές θέσεις. Για τη Μαγνησία και Σποράδες, προβλέπεται η τοποθέτηση μιας γιατρού στο Π.Ι.Μηλεών – Κ.Υ. Αργαλαστής, μιας γιατρού στο Κ.Υ. Σκοπέλου, ενός γιατρού στο Π.Ι. Νεοχωρίου – Κ.Υ. Αργαλαστής και δύο γιατρών στο Κ.Υ. Σκιάθου.

Ξεχείλισε η μπόχα απ' την πιο βρόμικη υπηρεσία, του ελληνικού κράτους, την ΕΥΠ/ΚΥΠ


Του Γ.Γ.

Χτες υπήρξε ένα πολύ "περίεργο" δημοσίευμα από την εφημερίδα του Κώστα Βαξεβάνη. Εντασσόταν κι αυτό στα σχετικά δημοσιεύματα που είχαν προηγηθεί τις περασμένες μέρες από άλλες εφημερίδες, -«Τα Νέα»«Καθημερινή» και «Αυγή»- και έκαναν λόγο ότι στα σκαριά έχει μπει σχέδιο που αποσκοπεί την υπονόμευση της ΕΥΠ και του διοικητή της Γιάννη Ρουμπάτη.

Προφανώς και είναι κατευθυνόμενα, για ευνόητους λόγους, όλα αυτά τα δημοσιεύματα, αλλά εμείς θα σταθούμε στο τελευταίο, γιατί έχει ιδιαίτερη σημασία.

Στο «κενό» οι αποζημιώσεις για τους πληγέντες της Σκοπέλου- Περιμένουν … ένα εκατομμύριο ευρώ από 2015

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο θέματα κατοίκων της Σκοπέλου

Συνεδριάζει αύριο Τρίτη 8 Μαΐου στις 6 το απόγευμα το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας στο οποίο θα συζητηθούν μετά από επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης τα προβλήματα των κατοίκων της Σκοπέλου.
Το Συμβούλιο θα συζητήσει το σχέδιο νόμου «Κλεισθένης», που αφορά μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης, παράλληλα θα συσταθεί επιτροπή αντικαπνιστικής πρωτοβουλίας, ενώ θα παραταθεί η παραχώρηση χρήσης μηχανημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Εστραγκόν. Το βότανο με την ιδιαίτερη γεύση και το ξεχωριστό άρωμαΤο Εστραγκόν ή Αρτεμισία η δρακόντειος, είναι ένα πολυετές αρωματικό βότανο, που προέρχεται από την Ανατολική Ευρώπη και ονομάζεται επίσης δράκος (προφανώς λόγω του σχήματος της ρίζας του). Ανήκει στην οικογένεια Αsteraceae και επιστημονικά είναι γνωστό ως Artemisia dracunculus sativa. Πρόκειται για ένα θάμνο που το ύψος του δεν ξεπερνά το 1.50 μέτρο και ευδοκιμεί σε γόνιμα αμμώδη εδάφη, με κατάλληλο ηλιακό φως. Τα φύλλα του έχουν ομαλή, σκούρα πράσινη επιφάνεια, με αιχμηρά άκρα και αναδύουν αρώματα και γεύσεις, παρόμοιες με αυτές του γλυκάνισου.
Η πρώτη καλλιέργεια χρονολογείται πριν από περίπου 600 χρόνια και θεωρείται ότι εισήχθη στην Ιταλία τον 10ο αιώνα, από τους Μογγόλους, οι οποίοι το χρησιμοποιούσαν ως χαλαρωτικό βοήθημα για τον ύπνο, αποσμητικό αναπνοής και σαν καρύκευμα.
Οι ποικιλίες του περιλαμβάνουν :
  • Γαλλικό εστραγκόν (θεωρείται το καλύτερο για μαγειρική χρήση)
  • Ρωσικό εστραγκόν
  • Άγριο εστραγκόν (χρησιμοποιείται σε ειδικές καταστάσεις)

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου