Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Τρίτη, 1 Μαΐου 2018

Πρωτομαγιά του 1948 εκτελείται ένας αιματοβαμμένος εγκληματίας της μοναρχοφασιστικής κυβέρνηση


«Στην Αθήνα ένας λαϊκός αγωνιστή σκότωσε τον προδότη υπουργό δικαιοσύνης Λαδά. Η 1η Μάηξημέρωσε με δύο σημαντικά γεγονότα, καρπούς της αποφασιστικής μάχης του ΔΣΕ: τη δολοφονία Λαδά και την κυβερνητική κρίση στην Αθήνα. Ο Λαδάς ήταν από τους ματωβαμένους εγκληματίεςτης μοναρχοφασιστικής κυβέρνησης που σαν υπουργός "δικαιοσύνης" έστειλε στο εκτελεστικό απόσπασμα εκατοντάδες έλληνες πατριώτες και είναι ο κύριος και προσωπικά υπεύθυνος για τις εκτελέσεις των αγωνιστών της εθνικής αντίστασης της πρώτης Κατοχής. Διορίστηκε υπουργός στην κυβέρνηση από τον διευθυντή του υπουργείου εξωτερικών των  Ενωμένων ΠολιτειώνΧέντερσον που μαζί του σπούδασε σε αγγλικό πανεπιστήμιο. Η εκτέλεση ήταν πράξη πατριωτική και απηχεί το μίσος του ελληνικού λαού ενάντια στο τυρρηνικό καθεστώς του μοναρχοφασισμού και της αμερικανοκρατία».

Real Madrid vs Bayern Munich Live Stream Ρεάλ Μαδρίτης - Μπάγερν Μονάχου Champions LeagueΔιακομιδές ασθενών από το λιμένα Αλόννησου στο λιμένα Βόλου

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθησαν από το λιμένα Αλόννησου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001, 62χρονος βραδινές ώρες χθες και 5χρονος πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Κι' εκατό χρόνια να περάσουνε, μία τρίχα από τ' αρχίδια του θα είστε... Απαντες...

Αστε τον Αλέκο Παναγούλη ήσυχο, ηλίθιοι επετειολόγοι.
Κι' εκατό χρόνια να περάσουνε, μία τρίχα από τ' αρχίδια του θα είστε.
Απαντες...

Αγρια δολοφονία 57χρονου συνταξιούχου αστυνομικού έξω από ταβέρνα, στην Παλλήνη

Αγρια δολοφονία 57χρονου συνταξιούχου αστυνομικού έξω από ταβέρνα, στην ΠαλλήνηΆγριο έγκλημα με θύμα έναν συνταξιούχο αστυνομικό χθες τη νύχτα στην Παλλήνη. 
Στις 2 παρά 20 τη νύχτα, άγνωστοι έστησαν ενέδρα σε 57χρονο συνταξιούχο αστυνομικό, τον οποίο πυροβόλησαν αλλεπάλληλες φορές, έξω από ταβέρνα. 
Ο 57χρονος, αιμόφυρτος, έτρεξε στο εσωτερικό της ταβέρνας, όπου λίγα λεπτά αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.
Σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα είχε υπηρετήσει σε μάχιμες υπηρεσίες, στη Δίωξη Ναρκωτικών και στα ΕΚΑΜ και οι αστυνομικοί ερευνούν το παρελθόν του και τυχόν διαφορές του με ανθρώπους της παρανομίας. 

Σαν σήμερα, την Πρωτομαγιά του 1909 γεννήθηκε ο κομμουνιστής ποιητής Γιάννης Ρίτσος


Εδώ πέσαμε. Παιδιά του λαού. 
Γνωρίζετε γιατί.
Γυμνοί, κατάσαρκα φορώντας τις σημαίες,
-η Ελλάδα τις έραψε με ουρανό και άσπρο κάμποτο-.
Ακούσατε τις ομοβροντίες στα μυστικόφωτα αττικά χαράματα.
Είδατε τα πουλιά, που πέταξαν αντίθετα στις σφαίρες
αγγίζοντας με τα φτερά τους, τον ανατέλλοντα πυρφόρον.
Είδατε τα παράθυρα της γειτονιάς ν’ ανοίγουνε στο μέλλον.
Εμείς, μερτικό δε ζητήσαμε. Τίποτα. Μόνον θυμηθείτε το:
αν η ελευθερία δεν βαδίσει στα χνάρια του αίματός μας,
εδώ θα μας σκοτώνουν κάθε μέρα. Γεια σας.

Γιάννης Ρίτσος (Από το βιβλίο "Συντροφικά τραγούδια")

Πρωτομαγιά: «Κύριοι δικαστές…» – του Νίκου Μπογιόπουλου

Τίποτα δεν χαρίστηκε. Το δικαίωμα του ανθρώπου να δουλεύει για να ζει και όχι να ζει για να δουλεύει. Το 8ωρο και το δικαίωμα στην ξεκούραση και στον ελεύθερο χρόνο. Το δικαίωμα για μόνιμη, σταθερή, δημιουργική και αξιοπρεπώς αμειβόμενη εργασία. Οι Συλλογικές Συμβάσεις, το δικαίωμα της κοινωνικής ασφάλισης, η άδεια, η συνδικαλιστική ελευθερία στους χώρους δουλειάς.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου