Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018

Εκδήλωση του "Ρουβίκωνα" στις 31 Μάρτη με θέμα: "Αναρχικός Αγώνας & Αντιιμπεριαλισμός"

Εκδήλωση δημόσιου διαλόγου οργανώνει ο "Ρουβίκωνας" στις 31 Μάρτη 2018. Το θέμα της είναι: "Αναρχικός Αγώνας & Αντιιμπεριαλισμός". Θα πραγματοποιηθεί στον καταλυμένο κοινωνικό χώρο Κ*ΒΟΞ στις 7 το απόγευμα.

Η αφίσα που κυκλοφόρησε με την υπογραφή της αναρχικής ομάδας αναφέρει:

Στεκόμαστε ενάντια σε όλες τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, αντιτασσόμαστε στα σχέδια τους. Στεκόμαστε ενάντια στο ΝΑΤΟ και τις επιλογές των ΗΠΑ.

Είμαστε ενάντιοι στην ΕΕ και την ιδέα της, ενάντιοι στο Γερμανικό κράτος και κεφάλαιο και την επιτροπεία του, ενάντια στον Ρωσικό παράγοντα και την επιρροή του στα πιο αντιδραστικά κομάτια των ελίτ και της βάσης.

Μπροστά μας είναι το Ελληνικό κράτος και κεφάλαιο, που έχει το κυρίαρχο μερίδιο εξουσίας στις ζωές μας όσο κι αν συχνά προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τους πάτρωνες του.
Τίποτα δεν συμβαίνει χωρίς την δική του υπογραφή. χωρίς την ενοχή του.

Κι όποια κι αν είναι η θέση του σε κάθε περίοδο στην ιμπεριαλιστική ιεραρχία, στη βάση της πυραμίδας είμαστε εμείς η κοινωνική βάση, οι προλετάριοι: Ελληνες, Τούρκοι, Αραβες, Σλάβοι, Αμερικάνοι, Ρώσοι. Ο καθένας χωριστά αλλά και όλοι μαζί πρέπει να στραφούμε ενάντια στην κορυφή.

Ακάθιστος Ύμνος

Ακάθιστος ύμνος επικράτησε να λέγεται ένας ύμνος «Κοντάκιο» της Ορθόδοξης Εκκλησίας, προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου, από την όρθια στάση, που τηρούσαν οι πιστοί κατά τη διάρκεια της ψαλμωδίας του. Οι πιστοί έψαλλαν τον Ακάθιστο ύμνο όρθιοι, υπό τις συνθήκες που θεωρείται ότι εψάλη για πρώτη φορά, ενώ το εκκλησίασμα παρακολουθούσε όρθιο κατά την ακολουθία της γιορτής του Ευαγγελισμού, με την οποία συνδέθηκε ο ύμνος.

Διακομιδές ασθενών

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-42χρονου από το λιμένα Νάξου στο λιμένα Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV'' N.N.64, και 
-85χρονου από το λιμένα Αλοννήσου στο λιμένα Βόλου με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν. Π. 10001.

Σαν Σήμερα: 1919 ιδρύεται το Λιμενικό Σώμα

1919…. Στην Ελλάδα, ιδρύεται το Λιμενικό Σώμα.

Σαν σήμερα αντάρτες του Δ.Σ.Ε εξοντώνουν ένα από τα μεγαλύτερα καθάρματα που έδρασαν στον νομό Λακωνίας. Τον Πάνο Κατσαρέα

Σαν σήμερα 22/03/1947 –κατά μια άλλη εκδοχή στις 20/3/47- τμήμα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας με επικεφαλής τον Τάκη Γεωργόπουλου  εξοντώνουν ένα από τα μεγαλύτερα καθάρματα που έδρασαν στον νομό Λακωνίας. Τον Πάνο Κατσαρέα. Επρόκειτο για έναν απ’ τους πιο διαβόητους εκτελεστές των Ταγμάτων Ασφαλείας στην Κατοχή και τον άνθρωπο που ίδρυσε τις παρακρατικές Εθνικές Αντικομμουνιστικές Ομάδες Κυνηγών (ΕΑΟΚ), που καταδυνάστευαν τον άμαχο πληθυσμό της Λακωνίας.

Ο Πάνος Κατσαρέας γεννήθηκε το 1912 στην Πολιάνα (Αγ. Νίκων) Μάνης και το 1938 αποφοίτησε από τη Σχολή Υπαξιωματικών ως ανθυπολοχαγός αυτοκινήτων.

Το φθινόπωρο του 1943, ο Κατσαρέας εντάχθηκε στα Τάγματα Ασφαλείας Λακωνίας, οπλίστηκε από τους Γερμανούς κατακτητές και έδωσε σκληρές μάχες εναντίον των ανταρτών στα Σοχά Λακωνίας, στη Μηλιά και τη Σελινίτσα της Μάνης.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου