Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Με στημένες ταινίες ξεκινά ο νέος παγκόσμιος στην Σύρια;

Εικόνες που φέρονται να δείχνουν το κινηματογραφικό στούντιο των Λευκων Κρανοφόρων ( White Helmets) στην Ανατολικη Γκούντα της Συρίας εμφανίστηκαν στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, προκαλώντας πολλά πρακτορεία ειδήσεων να υποθέσουν ότι η ομάδα παράγει μια άλλη ταινία «ντοκιμαντέρ» για τις «θηριωδίες» της συριακής κυβέρνησης.

Η συριακή ακτιβιστής Πηνελόπη Στάφυλα δημοσίευσε το βίντεο στο προφίλ της στο Facebook για να δείξει τη «βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης» και την «παραγωγή του Χόλιγουντ» των Λευκών Κράνων. οι εικόνες περιείχαν ψεύτικα ανθρώπινα άκρα, θεατρικό γράσο, ένα πλαστικό μπουκάλι με κάποια ουσία που έμοιαζε με αίμα κλπ. Η ακτιβίστρια πρότεινε ότι η ομάδα σκόπευε μια άλλη ταινία για να δαιμονοποιήσει τον πρόεδρο Bashar al-Assad καθώς και να κατηγορήσει τη συριακή κυβέρνηση χρησιμοποιώντας χημικά όπλα εναντίον αμάχων.
Οι φωτογραφίες δείχνουν επίσης έναν βοηθό διευθυντή που κρατά ένα κλαπέτο που στέκεται μπροστά από μια γυναίκα που μεταφέρει ένα παιδί που φέρεται να έχει επηρεαστεί από την επίθεση με χημικά αέρια και ήταν κονιοποιημένο να μοιάζει με θύμα βόμβας.
Ενας χρήστης του Facebook είπε ότι οι εικόνες δεν ήταν στην πραγματικότητα από την ολοκαίνουργια ταινία των Λευκών Κλήψεων, αλλά ήταν μέρος μιας ταινίας για τη «ψεύτικη επανάσταση» στη Συρία, που ονομάζεται «επανάσταση» σε σκηνοθεσία Najdat Aznour και κυκλοφόρησε στις 22 Φεβρουαρίου. Οποια και αν είναι η πραγματικότητα, φαίνεται οτι το Χολιγουν εχει βρει σκληρό ανατγωνισμό απο τους Ισλαμοκανίβαλους. Ανταγωνισμό που μπορεί να μας κοστίσει εναν παγκόσμιο πόλεμο.

Πηγη φωτογραφιών: sputniknews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger