Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Ο κάθε ψεκασμένος ακροδεξιός λέει την παπαριά του, για τους δυο στρατιωτικούς που συνελήφθησαν από τους Τούρκους

Γράφει ο mitsos175.

Μια και ο κάθε ψεκασμένος ακροδεξιός λέει την παπαριά του για το περιστατικό στον Έβρο, να ρωτήσω κι εγώ τον πράκτορα 000+7, τον Τζιμάκο τον Μπόντ, να μου πει τι ακριβώς έγινε με τους δυο Έλληνες αξιωματικούς, που συνελήφθησαν στο Τουρκικό έδαφος, ενώ σύμφωνα με τις δηλώσεις των Τούρκων κατηγορούνται για κατασκοπεία επειδή είχαν στα κινητά τους εικόνες με κινήσεις του Τουρκικού στρατού.
Διότι κάποιοι εδώ λένε πως τάχα οι Τούρκοι έκαναν εισβολή κι απήγαγαν τα δυο παλικάρια μας, προφανώς μετά από σκληρότατη μάχη κι αφού τους τελειώσαν τα πιτόγυρα.

- Τζίμη, έχεις το λόγο. 

- Ευχαριστώ Μήτσο. Αφού καλησπερίσω τους αναγνώστες μας, να πω ότι οι δυο Έλληνες σούπερ ήρωες κλήθηκαν από το διαστημόπλοιο Enterprise να υπερασπιστούν τον πλανήτη μας από εισβολή επικινδύνων εξωγήινων λαγών. Οι λαγοί αυτοί έχουν σκοπό την υποδούλωση της ανθρωπότητας μέσω του αφανισμού της παραγωγής των καρότων, είναι δε εξαιρετικά δύσκολο να τους εντοπίσουμε, αφού είναι ίδιοι με τα συμπαθή φυτοφάγα θηλαστικά της Γης, της γνωστής οικογενείας των λαγιδών, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις μπορούν να γίνονται αόρατοι. Γι αυτό και οι δυο αξιωματικοί εξοπλίστηκαν με υψηλής τεχνολογίας ανιχνευτές, που μπορούν να κάνουν ορατούς τους αόρατους εισβολείς και οι οποίοι μοιάζουν καταπληκτικά με κινητά. 

Εκεί λοιπόν που επρόκειτο να διακτινιστούν πίσω στη Γη, ώστε να αρχίσουν το κυνήγι, από λάθος λόγω μαγνητικής καταιγίδας στο Α' του Κενταύρου, που δημιούργησε ομίχλη στον Έβρο, έγινε ένα μικρό μπάχαλο με τις συντεταγμένες. Παρά το λάθος όμως οι επαγγελματίες Έλληνες αξιωματικοί, έκαναν το καθήκον τους τραβώντας selfie μ' ότι έβρισκαν μπροστά τους στην προσπάθεια τους να βρουν τους εξωγήινους. Ε, έτυχε μπροστά τους να είναι οι Τούρκοι που το παρεξήγησαν...

Πέρα από την πλάκα να πούμε δυο λογάκια με κάποιους ανεγκέφαλους και θερμόαιμους πολεμοκάπηλους. Αν αντί για τους Έλληνες είχαν χάσει το δρόμο οι δυο Τούρκοι, τι θα έλεγαν τα δικά μας ακροδεξιά site; Ότι τους πιάσαμε να μας κατασκοπεύουν. Θα ζητούσαν την τιμωρία τους, ενώ θα φώναζαν ότι τάχα αυτά είναι προεόρτια μεγαλύτερης εισβολής. 

Λοιπόν, αν δεν έχουν στοιχεία τα site αυτά, για να στηρίσουν τις υποθέσεις τους καλό θα ήταν να το βουλώσουν, γιατί κάνουν κακό και στους δυο στρατιωτικούς που συνελήφθησαν και σε εμάς στους υπόλοιπους. Τι προτείνετε δηλαδή; Να τους πάρουμε πίσω με τη βία; Να κάνουμε πόλεμο; Για πάτε εσείς από μόνοι σας να πολεμήσετε, χωρίς όμως εμάς τους υπόλοιπους.

Μέχρι να υπάρξουν αποδείξεις για το αντίθετο, ισχύει ότι δυο Έλληνες παραβίασαν (άθελα τους) το Τουρκικό έδαφος και συνελήφθησαν από τους Τούρκους. Υπενθυμίζω δε στους γείτονες, ότι οι δυο στρατιωτικοί φορούσαν τις στολές τους, επομένως πολύ δύσκολα θα σταθεί η κατηγορία περί κατασκοπίας.

Εν πάση περιπτώσει το κλίμα που καλλιεργείται εδώ και καιρό, δεν βοηθά στην επίλυση τέτοιων παρεξηγήσεων, αλλά δημιουργεί καχυποψία εκατέρωθεν. Καλό θα ήταν λοιπόν να υπάρχει ψυχραιμία. Φυσικά τα λάθη τα εκμεταλλεύεται πάντα η άλλη πλευρά και στη συγκεκριμένη περίπτωση το λάθος είναι από τους δυο που έχασαν το δρόμο.

Τα ακροδεξιά site βλάπτουν τη χώρα ποικιλοτρόπως. Από τη μια διασπείρονται ψευδείς ειδήσεις, ολοφάνερα κατασκευασμένες, και μάλιστα κατ' εξακολούθηση για να συντηρείται το μιλιταριστικό κλίμα, από την άλλη διαφημίζονται πανάκριβα οπλικά συστήματα, τα οποία, αν πεισθούμε να αγοράσουμε, θα χρειαστούμε τουλάχιστον ένα ακόμα Μνημόνιο με τις αντίστοιχες περικοπές.
Ευτυχώς υπάρχουν ιστοσελίδες που λεν τα πράγματα με το όνομα τους.

Β.Κ: Το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού μετέδωσε την πληροφορία πως οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί κατέθεσαν πως ακολούθησαν ίχνη βημάτων πάνω στο χιόνι και πως έτσι χάθηκαν και εισήλθαν στο έδαφος της γειτονικής χώρας γα να συλληφθούν από τουρκική περίπολο. (Από τους «Αετούς των Συνόρων», μονάδα που υπάγεται στην 54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία του τουρκικού στρατού). Στην Αδριανούπολη, όπου οδηγήθηκαν, προφυλακίστηκαν.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες  η μοναδική κατηγορία που τους αποδίδεται είναι της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη περιοχή.

Η κυβέρνηση της Αγκυρας μεγαλοποιεί το γεγονός με χαρακτηριστικό δείγμα το δημοσίευμα που υπάρχει στον ιστότοπο της φιλοκυβερνητικής Milliyet που γράφει: «Η τουρκική δικαιοσύνη αποφάσισε - η Αθήνα πάγωσε». 
Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τις τουρκικές Αρχές για την άμεση διευθέτηση του ζητήματος. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Αποστολάκης είχε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία σε καλό κλίμα με τον Τούρκο ομόλογό του κ. Άκαρ. Οι νομικές τυπικές διαδικασίες στην Τουρκία θα κινηθούν άμεσα και αναμένουμε τη σύντομη επιστροφή των δύο Έλλήνων στη χώρα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger