Μιλώντας στο onlarissa.gr, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας αποκάλυψε τις τραγικές στιγμές που έζησε, όταν ο 57χρονος, απολυμένος από την πρώην Ένωση Αγροτικών
Συνεταιρισμών Λάρισας, του τηλεφώνησε και του εκμυστηρεύτηκε πως σκέφτεται πολύ σοβαρά να αυτοκτονήσει καθώς δεν μπορεί να συνεχίζει να ζει στον εφιάλτη των χρεών. “Πρόκειται για έναν άντρα 57 ετών, απολυμένων από την πρώην ΕΑΣ Λάρισας, που τα τελευταία χρόνια τον συντηρεί ο γιος του, ο οποίος εργάζεται ως ντελιβεράς” εξήγησε ο κ. Τσιαπλές, ενώ πρόσθεσε: “Οφείλει περί τις 7.000 ευρώ στη ΔΕΗ και παρόλο που έχει ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο, δέχθηκε ένα εξώδικο από την εταιρεία στο οποίο τον απειλούν με διακοπή του ρεύματος στο σπίτι του εάν δεν κάνει νέα ρύθμιση. Ωστόσο, ο 57χρονος δεν έχει το ποσό που προϋποθέτει ως προκαταβολή η ρύθμιση, ενώ έχει επίσης μεγάλα χρέη προς την εφορία, για τον ΕΝΦΙΑ κ.α.
“Είμαι απελπισμένος, θα βάλω τέλος στη ζωή μου γιατί δεν έχει κανένα νόημα. Ντρέπομαι και έχω εκτεθεί στους πάντες… καλύτερα να πεθάνω…” ήταν τα λόγια του 57χρονου Λαρισαίου.
Άμεσα υπήρξε παρέμβαση από πλευράς Εργατικού Κέντρου προς τη ΔΕΗ και σήμερα επιτεύχθηκε μία ικανοποιητική ρύθμιση ώστε να μην κοπεί το ρεύμα στο σπίτι του ανέργου.
Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Τσιαπλές, από βδομάδα θα υπάρξει αντίστοιχη παρέμβαση και στην εφορία, με στόχο να γίνει αντίστοιχη ρύθμιση για έναν από τους χιλιάδες Λαρισαίους που μέσα στην κρίση, έχασαν τη ζωή και την αξιοπρέπειά τους.