Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Σκόπελος πολύ καλά έκανε η εταιρία εμείς συμφωνούμε με την απόφαση Η ΑΝΕΣ κόβει την έκπτωση στους εκπαιδευτικούς των Σποράδων μετά τις αντιδράσεις για την ακτοπλοϊκή σύνδεση

Στις 21 Φεβρουαρίου οι εκπαιδευτικοί των Βορείων Σποράδων κατήγγειλαν με επιστολή τους τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη συγκοινωνία των Βορείων Σποράδων μετά από επαναλαμβανόμενες τεχνικές βλάβες σε πλοίο ακτοπλοϊκής εταιρείας.
Η ΑΝΕΣ απάντησε πως κόβει την έκπτωση του 50% στους εκπαιδευτικούς γιατί διαμαρτυρήθηκαν στο Υπουργείο.
Η ΑΝΕΣ δηλώνει πως ακόμα και στην επιστολή της ΕΛΜΕ προς το Υπουργείο έχει παραποιηθεί η ουσία θέτοντας γενικότερο θέμα ασφαλείας επιβατών.

«Η ΑΝΕΣ η οποία δραστηριοποιείται από το 2013 στη γραμμή Βόλος – Β. Σποράδες έχει μεταφέρει αδιάκοπτα μέχρι σήμερα, χιλιάδες επιβάτες, οχήματα και εμπορεύματα, πληρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας που διέπουν τις θαλάσσιες μεταφορές. Γνωρίζουν καλά οι κάτοικοι αλλά και οι αρμόδιες αρχές το κοινωνικό πρόσωπο της εταιρείας μας και την προσπάθεια της να στηρίξει με κάθε τρόπο τα νησιά πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες. Είναι προφανές ότι ο υπογράφων την επιστολή της ΕΛΜΕ δεν αντιλαμβάνεται την βαρύτητα των θεμάτων ασφαλείας επιβατών. Ζητούμε από το Δ.Σ. της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας να ανακαλέσει άμεσα οποιαδήποτε δήλωση θα μπορούσε να υπονοήσει οτιδήποτε αβάσιμο και επιζήμιο για την εταιρεία μας. Ενημερώνουμε τους εκπαιδευτικούς του νομού ότι μετά το ατυχές υπόμνημα του ΔΣ της Ένωσης τους προς το υπουργείο ανακαλούμε μέχρι νεωτέρας την έκπτωση 50% που είχαμε παραχωρήσει για τις μετακινήσεις τους, λειτουργώντας όχι εκδικητικά αλλά αποτρεπτικά σε μελλοντικές παρόμοιες ανεύθυνες ενέργειες της Ένωσης».
Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας:
“Με αφορμή την ανακοίνωση της ακτοπλοϊκής εταιρείας ΑΝΕΣ σχετικά με το υπόμνημα της Ένωσης Λειτουργών μέσης Εκπαίδευσης νομού Μαγνησίας επισημαίνουμε τα εξής:
Στην πρώτη παράγραφο αποτυπώνουμε την πραγματικότητα, ότι για μεγάλα χρονικά διαστήματα η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία στις Β. Σποράδες γίνεται με ένα πλοίο, που είναι γνωστό.
Η δεύτερη παράγραφος λειτούργησε επικουρικά στην επισυναπτόμενη διαμαρτυρία των συναδέλφων που ταλαιπωρήθηκαν κατά τη μετακίνησή τους από το Νοέμβριο του 2017 έως τις 19/02/2018, όπως οι ίδιοι αναφέρουν. Είναι αυτονόητο λοιπόν να απαιτήσουμε τη δρομολόγηση περισσότερων πλοίων ώστε να αναβαθμιστεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση καθόλη τη διάρκεια του έτους, κάτι που είναι απαίτηση όλων των κατοίκων και όχι μόνο των εκπαιδευτικών.
Εμείς δεν είμαστε αυτοί που θα κρίνουν την αξιοπλοΐα, υπάρχουν αυτοί που πρέπει και οφείλουν να το κάνουν.
Ως συνδικαλιστικό όργανο λοιπόν έχουμε χρέος να υπερασπιζόμαστε τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων που υπηρετούν στα νησιά για την ασφαλή και γρήγορη μετακίνησή τους και απευθυνόμαστε στην Πολιτεία για την επίλυση των προβλημάτων και όχι στις ακτοπλοϊκές εταιρείες.
Με το υπόμνημά μας θίξαμε το πρόβλημα έχοντας κατά νου τις ανάγκες των συναδέλφων και όχι συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή εταιρεία. Επομένως δεν κατανοούμε την «τιμωρητική» ανάκληση της έκπτωσης του 50% από τη συγκεκριμένη εταιρεία, που είχε παραχωρηθεί στους εκπαιδευτικούς για τη μετακίνησή τους, εκτός εάν με αφορμή αυτό, θέλουν να δικαιολογήσουν τη διακοπή μιας δίκαιης κοινωνικής παροχής”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger