Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Τρομονόμος: γεννήτρια Τρόμου και η περίπτωση της Ηριάννας


 
Εδώ και 9 μήνες η Ηριάννα παραμένει στην φυλακή, χωρίς στοιχεία, χωρίς λόγο, χωρίς λογική. Η Ηριάννα καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλακή εξαιτίας του Τρομονόμου, παραβιάζοντας ακόμα και τη βασική αρχή της αστικής δικαιοσύνης περί τεκμηρίου της αθωότητας. Mοναδικό “στοιχείο” που
επικαλέστηκαν οι αρχές είναι η ύπαρξη δείγματος DNA σε γεμιστήρα ενός όπλου που βρέθηκε θαμμένο στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου. Το όπλο αυτό μαζί με άλλα βρέθηκαν από έναν μάρτυρα “φάντασμα”, ο οποίος δεν κατέθεσε στο Δικαστήριο, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορούσε να τον εντοπίσει (!). Το επίμαχο δείγμα DNA δεν ταυτίστηκε με το DNA της Ηριάννας, καθώς αναλύθηκαν 15 γενετικοί τόποι και φαίνεται να εμφανίζουν συμβατότητα μόλις οι 7. Υπήρξαν επίσης 5 γενετικοί τόποι που δεν είναι πλήρως συμβατοί με τους αντίστοιχους της Ηριάννας και 3 ακόμα που δεν έδωσαν καθόλου αποτέλεσμα. Αξίζει επίσης να τονιστεί ότι το δείγμα DNA που βρέθηκε στον γεμιστήρα ήταν σε μικρή ποσότητα και κακής ποιότητας, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η επανάληψη της γενετικής ανάλυσης του δείγματος που διατάχθηκε από τον Εισαγγελέα. Η εγκληματολόγος της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών βασίστηκε μόνο στους 7 από τους 15 γενετικούς τόπους και σε μια και μοναδική ανάλυση για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το DNA της Ηριάννας βρέθηκε πάνω στο όπλο. Ο ειδικός γενετιστής πραγματογνώμονας Δρ.Φιτσιάλος και 280 βιοεπιστήμονες ξεκαθαρίζουν ότι δεν προκύπτει ταύτιση του γενετικού υλικού, ωστόσο η επιστημονικά τεκμηριωμένη θέση τους αγνοήθηκε από το δικαστήριο.
Στην πραγματικότητα η Ηριάννα φαίνεται να “πληρώνει” την πολύχρονη σχέση της με τον σύντροφό της, αναρχικών πεποιθήσεων που κατηγορήθηκε άδικα και αθωώθηκε στην πορεία οριστικά και αμετάκλητα από το Τριμελές Εφετείο. Εκείνος με την σειρά του είχε καταδικαστεί πρωτόδικα με μοναδικό επιβαρυντικό στοιχείο την φιλία του με 2 άτομα που είχαν κατηγορηθεί για συμμετοχή στην “συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς”. Είναι φανερό ακόμα και στον πλέον αδαή πως μιλάμε για ένα γαϊτανάκι τρομοκράτησης ολόκληρης της κοινωνίας, ώστε να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου. Η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με την αστική δικαιοσύνη χρησιμοποιούν τον Τρομονόμο, ή αλλιώς 187 Α για να χτυπήσουν το λαικό κίνημα, όσους τολμούν να σηκώσουν κεφάλι, δηλαδή απεργούς, αναρχικούς, κομμουνιστές, ή απλά όποιον/α διατηρεί φιλικές και κοινωνικές σχέσεις με τους ανωτέρω.
Πέμπτη 15/03 Εκατοντάδες διαδήλωσαν συμπαραστεκόμενοι στην Ηριάννα και τον Περικλή
Εμπόδιο σε αυτές τις βλέψεις αποτελούν το οργανωμένο ταξικό κίνημα, αλλά και εκαντοντάδες διαδηλωτές που την περασμένη Πέμπτη συμμετείχαν στην πορεία αλληλεγγύης για την Ηριάννα Β.Λ και τον Περικλή, με κεντρικό σύνθημα “λευτεριά στην Ηριάννα και στον Περικλή”. Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απόρριψη των αιτήσεων αναστολής εκτέλεσης της ποινής των δύο κρατουμένων κι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς αυτούς, ζητώντας την κατάργηση του νόμου 187Α.
Το επόμενο ραντεβού έχει δοθεί για την Τετάρτη στις 9 το πρωί, στο Εφετείο όπου αρχίζει η εκδίκαση της υπόθεσης της Ηριάννας σε δεύτερο βαθμό. Διακυβεύονται πολλά παραπάνω από το κύρος της Δικαιοσύνης. Διακυβεύεται η ζωή μιας 29χρονης κοπέλας που βρίσκεται άδικα στην φυλάκη και έχει αποκοπεί βίαια από τους οικείους της, ενώ αδυνατεί να συνεχίσει την εκπόνηση του Διδακτορικού της.
Οι προηγούμενες γενιές έζησαν με τον φόβο του Ιδιώνυμου, που στοχοποιούσε κομμουνιστές, αγωνιστές αλλά και συγγενείς τους. Είναι καθήκον όλων μας να μην γυρίσουμε πίσω σε αυτές τις μαύρες μέρες.
Σπύρος Μερκούρης, Βιολόγος, υποψήφιος διδάκτωρ Νευροβιολογίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger