Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Δείτε τι κάνει ο δήμαρχος Αλόννησου προκείμενου να αύξηση τον τουρισμό στο νησί


Ενθερμος υποστηρικτής των εναλλακτικών μορφών τουρισμού δηλώνει ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, ο οποίος δεν δίστασε να μυηθεί στα μυστικά της κατάδυσης και να λάβει την ανάλογη εκπαίδευση, προκειμένου να τελεί υποβρύχιους γάμους στο νησί. Οι εναλλακτικές δράσεις με επίκεντρο τον καταδυτικό γαμήλιο τουρισμό, βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της δημοτικής αρχής, που προωθεί το συγκεκριμένο πεδίο διεθνώς, ανοίγοντας δρόμους και για την ανανέωση γαμήλιων όρκων υποβρυχίως.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
Ο δήμαρχος Αλοννήσου ξεκίνησε τον περασμένο χρόνο την εκπαίδευση σε καταδυτικό κέντρο και δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα κατάδυσης και πέραν των 18 μέτρων.
Ο ίδιος δηλώνει «πανέτοιμος να τελέσει τον πρώτο γάμο κάτω από το νερό», ενώ σκοπεύει να συνεχίσει, προκειμένου να καταδυθεί και σε βάθος 25 μέτρων στο μέλλον. Το κίνητρο για να ασχοληθεί με τις καταδύσεις, ήταν η σκέψη αλλά και η επιθυμία του να τελεί ο ίδιος τους υποβρύχιους γάμους στο νησί, ενώ, όπως επισημαίνει: «Μου κέντρισε το ενδιαφέρον η κατάδυση, ξεκίνησα τα μαθήματα και έλαβα πτυχίο, για να τελώ ο ίδιος υποβρύχιους γάμους στο νησί. Δεν φιλοδοξώ να γίνω αυτοδύτης, αλλά με έχει μαγέψει η συγκεκριμένη δραστηριότητα» προσθέτει.
Στο μεταξύ, η Αλόννησος προωθεί δυναμικά τον γαμήλιο τουρισμό, σε συνάρτηση με τις εναλλακτικές δραστηριότητες και τις καταδύσεις, πραγματοποιώντας την πρώτη παρουσίαση στις Βρυξέλλες και την Ολλανδία, ενώ έπονται παρουσιάσεις στη Σουηδία και σε πολλές ακόμη χώρες του εξωτερικού. Ο γαμήλιος τουρισμός και οι καταδυτικές δράσεις αποτελούν το «ισχυρό χαρτί» στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Αλοννήσου, και γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε προωθούνται δυναμικά.
«Πάντα προσπαθείς να βρεις καινοτόμες δράσεις και να διαφοροποιείσαι, δημιουργώντας νέα προϊόντα κι αυτό προσπαθούμε να κάνουμε, να προωθήσουμε τον γάμο και την ανανέωση όρκων κάτω από την θάλασσα. Είναι τα δύο νέα προϊόντα που προβάλλουμε σταδιακά και ευελπιστούμε να αποβεί προς όφελος του νησιού η συγκεκριμένη προσπάθεια» δήλωσε ο δήμαρχος Αλοννήσου.
Το νησί συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις προβολής στο εξωτερικό, με επόμενους προορισμούς τη Φιλανδία και την Ελβετία, ενώ έπεται συμμετοχή στις εκθέσεις της Βουλγαρίας, της Σερβίας και του Βουκουρεστίου. Στον σχεδιασμό δράσης περιλαμβάνονται το άνοιγμα σε νέες αγορές του εξωτερικού, όπως το Ισραήλ και η διοργάνωση σειράς δημοσιογραφικών ταξιδιών, για την ευρύτερη προβολή του νησιού διεθνώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger