Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Για διαμαρτυρία στην ΔΟΥ Βόλου κατεβαίνουν οι αγρότες του Πηλίου

Σε συνάντηση που πραγματοποίησε τη Δευτέρα ο Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς, αποφάσισε σήμερα Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018 μαζί με τους Συλλόγους Πουρίου και Μακρυράχης οι αγρότες να συγκεντρωθούν στις 8 το πρωί στη θέση Καράβωμα και από εκεί θα κατευθυνθούν στον Βόλο, όπου θα συναντήσουν τους αγρότες του Νοτίου Πηλίου και θα τερματίσουν στην Εφορία, σε μια παράσταση διαμαρτυρίας.
Μετά την κινητοποίηση θα γίνει σύσκεψη των αγροτικών συλλόγων της περιοχής για να αποφασίσουν πότε και που θα στήσουν μπλόκο, με προσανατολισμό τον κόμβο Αερινού στην ΠΑΘΕ.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τετάρτη 10 Ιανουαρίου στο Εργατικό Κέντρο Βόλου και συμμετείχαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Νότιου Πηλίου, Ζαγοράς, Μακρυράχης, Πουρίου, Αλμυρού- Σούρπης, Κερασιάς και η Επιτροπή Αγώνα μπλόκου Αερινού και αφού συζητήθηκαν επικυρώθηκαν τα παρακάτω αιτήματα:
1) Κατώτερες-εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, και άμεση καταβολή των αποζημιώσεων των παραγωγών
2) Καμία κατάσχεση πρώτης και δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που είναι στο κόκκινο, συνολικής αντικειμενικής αξίας εως 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων, και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000ευρώ.
3) Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση τεκμηρίων. Ατομικό αφορολόγητο 12.000ευρώ με προσαύξηση για κάθε παιδί 3.000ευρώ.Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%.
4) Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και μέσα.
5) Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές, φθηνό αγροτικό ρεύμα και νερό όπως στους βιομήχανους.
6) Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών 12.000Ευρώ με προσαύξηση 3.000 Ευρώ για κάθε παιδί.
7) Όχι στην αύξηση του χαρατσιού του ΕΝΦΙΑ σε χωράφια, στάβλους, αποθήκες κλπ.
8) Κατάργηση λογιστικών βιβλίων στους φτωχούς αγρότες με τζίρο 40.000 Ευρώ.
9) Κατάργηση των μεγάλων αυξήσεων σε ΕΛΓΑ,ΟΓΑ στις ασφαλιστικές εισφορές. Μείωση των ορίων ηλικίας στα 60 για τους αγρότες και 55 για τις αγρότισσες.
10) Άμεση εξόφληση των ενισχύσεων και αποζημιώσεων που είναι σε εκκρεμότητα. Ο ΕΛΓΑ που θα καλύπτει, και θα αποζημιώνει στο 100% τις ζημιές από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική και ζωική παραγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger