Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2017

Σκιάθος: Πρόταση δημιουργίας πρόσβασης στις ακτές από ΑμεΑ

Πρόταση συμμετοχής σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ για δημιουργία πρόσβασης στις ακτές της Σκιάθου από ΑμεΑ παρουσιάζει ο κ. Μανώλης Πασχάλης, Επικεφαλής συνδυασμού και δ. σύμβουλος αντιπολίτευσης στο Δήμο Σκιάθου για «Ολοκληρωμένο Τουριστικό Προσβάσιμο Θαλάσσιο Προορισμό».

Μυτιλήνη: Παραμονές Χριστουγέννων '53

Του Γ. Γ. 

Το παρακάτω κείμενο υπέγραφε ο Σωκράτης Ματζουράνης στον «Δρόμο της Αριστεράς», τέτοιες μέρες το 2013. Αναφέρετε σε μια ιστορία που είχε βιώσει παραμονές Πρωτοχρονιάς του '53 ή '54, όπως γράφει.

Πραγματικά συγκινήθηκα όταν το είχα διαβάσει. Κι αυτό γιατί μου θύμισε έναν αξέχαστο. αλύγιστο σύντροφο κομμουνιστή. Τον Γιώργο Σκούφο.
Θυμήθηκα τον καφενέ του, το κάδρο με κοχύλια που είχε φτιάξει στην εξορία και έγραφε «Σαν βγαλ’ ο ήλιος κέρατα/ και του φεγγάρι γένια/ θα υπογράψω δήλωση/ να βγείτε από την έννοια», τις συζητήσεις που είχαμε κάνει, νεαρός Κνίτης εγώ, βιβλίο της πρόσφατης ιστορίας του κομουνιστικού κινήματος αυτός.

Μαζί με τον Σκούφο στο μυαλό μου ήρθε και ο μπαρμπα – Κώστας ο Βασάλος, ο πρώτος βουλευτής του ΚΚΕ στην Λέσβο μετά την μεταπολίτευση, ο Παναγιώτης Βόλιας, ο τότε γραμματέας της Ν.Ε του ΚΚΕ και τόσοι άλλοι σύντροφοι που στάθηκαν πρωτοπόροι για να στηθούν κομματικές οργανώσεις στο «κόκκινο νησί». Αλησμόνητα χρόνια.

Το κείμενο του Σ. Ματζουράνη που ανάφερα:

Στα πρόθυρα διάσπασης το ΝΑΡ;

Υπόβοσκε κρίση στο εσωτερικό του Νέου Αριστερού Ρεύματος και το 4o συνέδριο του την έφερε στην επιφάνεια;
Σύμφωνα με σχετικό κείμενο του σημερινού «Πριν» δεν υπάρχει καμιά κρίση, αλλά αυτή η κορυφαία κομματική διαδικασία θα συμβάλει «στην υπέρβαση των προβλημάτων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ» και αποτελεί «προωθητικό γεγονός στην πορεία της οργάνωσής».

Είναι όμως έτσι τα πράγματα όπως τα παρουσιάζει η βδομαδιάτικη εφημερίδα που αναφέραμε;
Η άποψη μας είναι ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο ειδυλλιακά όπως θέλει να τα παρουσιάσει το «Πριν». Και αν δεν κάνουμε λάθος είναι η πρώτη φορά που οι αντιπαραθέσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό του ΝΑΡ παίρνουν την μορφή αγεφύρωτου ρήγματος χωρίς να αποκλείεται και η διάσπαση αυτού του πολιτικού μορφώματος.

Δεν θεωρούμε σκόπιμο αυτή την στιγμή να αναφέρουμε τις δικές μας πληροφορίες.
Το δημοσίευμα όμως που υπάρχει σήμερα στην εφημερίδα των Συντακτών, το οποίο υπογράφει ο Γιώργος Πετρόπουλος –αν και έχει αρκετές αστοχίες κατά την γνώμη μας-  δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Το παραθέτουμε:

24 Δεκέμβρη 1944: «Go back»! O οπλισμένος λαός της Μυτιλήνης, μαζί με τον ΕΛΑΣ, διώχνουν τους Άγγλους καταχτητές

24 Δεκέμβρη 1944: «Go back»! O οπλισμένος λαός της Μυτιλήνης, μαζί με τον ΕΛΑΣ, διώχνουν τους Άγγλους καταχτητέςΠαραμονή Χριστουγέννων του 1944, σύσσωμος ο λεσβιακός λαός, κάτω από την καθοδήγηση του ΚΚΕ και με πρωτοβουλία του ΕΑΜ, κατεβαίνει «Μπλόκια» της Μυτιλήνης για να αποτρέψει την απόβαση των «μαύρων» του Τόρνμπουλ (Turnbull), βροντοφωνάζοντας στους Εγγλέζους αποικιοκράτες το θρυλικό «Go Back» και ματαιώνοντας έτσι την επιχειρούμενη νέα κατοχή του νησιού.

H ρεμπέτισσα Αγγέλα Παπάζογλου μιλάει για τους ταγματασφαλίτεςΤα χαΐρια μας εδώ.
Ονείρατα της άκαυτης και της καμένης Σμύρνης (εκδ. Επτάλοφος-Ταμείον Θράκης, 2003) είναι μια καταγραφή της προφορικής μαρτυρίας της Αγγέλας Παπάζογλου, από τον γιο της Γεώργιο Παπάζογλου: για τη Σμύρνη, τον ξεριζωμό, την προσφυγιά και τη μετέπειτα ζωή της στην Κοκκινιά
Δημοσιεύουμε σήμερα ορισμένα αποσπάσματα, στα οποία η Παπάζογλου μιλάει για τους ταγματασφαλίτες , καθώς ο γνήσιος λαϊκός της λόγος είναι, αρκετές φορές, πιο εύγλωττος από πολλές σελίδες αρθογραφίας.

Κινέζοι εφηύραν μπαταρία που φορτίζει σε δευτερόλεπτα

Κινέζοι ερευνητές από το πανεπιστήμιο Zhejiang University ανέπτυξαν μία νέου τύπου μπαταρίααλουμινίου-γραφίτη, η οποία μπορεί να φορτιστεί σε δευτερόλεπτα έναντι του απαιτούμενου χρόνου ωρών.
Η μπαταρία χρησιμοποιεί φιλμ από γραφίτη ως άνοδο και μεταλλικό αλουμίνιο ως κάθοδο και μπορεί να λειτουργεί αποτελεσματικά μετά την συμπλήρωση ενός τετάρτου του εκατομμυρίου κύκλων, ενώ φορτίζεται πλήρως μέσα σε δευτερόλεπτα.

Τι είναι το ξεπούλημα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ; Κατά τον κ.Τσίπρα είναι μια "ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ". Ετσι λέει τώρα. Ας απολαύσουμε τι έλεγε παραμονές των εκλογών του 2015:


Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου